Ετικέτες

4.5.17

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου!
Χωρίς οποιαδήποτε προηγούμενη ιατρική επέμβαση, εξέταση ή αγωγή σχετικά με τη σωματική ή ψυχική υγεία, η διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου

«Stalking»: Μια “αρρώστια” στην εποχή των social media

Αποτέλεσμα εικόνας για Stalking
Σίγουρα όλοι μας έχουμε ακούσει τη λέξη ‘’stalking’’. Είτε σε συζητήσεις με παρέες, είτε στα social media, το μάτι μας έχει πέσει επάνω σε μια λεζάντα, η οποία εμπεριέχει αυτή τη ‘’βαρύγδουπη’’ λέξη.

Ιερομόναχος Μάρκος ΜανώληςΑγαπητά μου αδέρφια, Χριστός ανέστη!

Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Τα ονόματα (Αντιχιλιαστικό Εγχειρίδιο - Απαντήσεις στους "Μάρτυρες του Ιεχωβά")


To όνομα «Iεχωβά»

Ιεχωβά κατά τήν μεταγενεστέραν προφοράν των Μασοριτών*, Γιαχβέ κατα τήν αρχικήν ορθήν ή ως έγγιστα ορθήν προφοράν, είνε το όνομα του αληθινού Θεού εις τα Εβραϊκά.

Αγία Πελαγία

Μνήμη: 4 Μαΐου 

Η Αγία Πελαγία γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας και έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Διοκλητιανού (284 – 305 μ.Χ.). Μεγάλωσε σε ειδωλολατρικό περιβάλλον, αλλά, μετά από όραμα που είδε, πήγε στον Επίσκοπο της πόλης Λίνο ο οποίος και την βάφτισε από θεία έμπνευση. Όταν το έμαθε ο γιος του Βασιλιά, που ήταν ερωτευμένος μαζί της, αυτοκτόνησε. Ο Διοκλητιανός έδωσε εντολή να την κλείσουν εντός ενός πυρωμένου χάλκινου ταύρου μέσα στον οποίο έλαβε το Αγιομαρτυρικό στεφάνι της αιώνιας χαράς. 


«Υπόσχεση» και Ποντιακή Γενοκτονία


Δεν είμαι κριτικός τέχνης και κινηματογράφου. Είμαι μόνο ένας απλός θεατής. Ως τέτοιος είχα την ευκαιρία να δω μια κινηματογραφική ταινία, η οποία με συγκίνησε πάρα πολύ. Είναι η ταινία «Υπόσχεση» και το σενάριό της διηγείται με εξαιρετικά γραφικό και δραματικό τρόπο την ιστορικά αποδεδειγμένη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Δείτε το βίντεο "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ"

Αποτέλεσμα εικόνας για ταμα του εθνους