Ετικέτες

16.6.18

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής Γ΄ Ματθαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία

 Ρωμ. ε΄,1-10  

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Γ΄ Ματθαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ευαγγελιο

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Ϛ´ 22 - 33

Εδώ παρακολουθήστε ζωντανά την Ημερίδα μας "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και Κολυμπάρι 2 χρόνια μετά"

Κυριακή Γ´ Ματθαίου: ακολουθία όρθρου, μουσικά κ.α.

Κυριακή Γ´ Ματθαίου

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή Γ΄ Ματθαίου (17/6/2018):

Άγιε Αχίλλιε προστάτη των Πρεσπών πρέσβευε υπέρ ημών! - Το συγκινητικό γράμμα του μικρού Παντελή για τη Μακεδονία μας!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για παιδια που προσευχονται



Σχόλιο: Διαβάζοντας αυτό το συγκινητικό γράμμα του μικρού Παντελάκη, που μας έστειλε η μητέρα του κ. Ειρήνη από ένα χωριό της Μακεδονίας, μας γεννήθηκε μια ιδέα. Να προσευχηθούμε ταπεινά στον Άγιο Αχίλλιο, προστάτη των Πρεσπών, να σταματήσει τους παραχαράκτες τις ιστορίας και να λάμψει η αλήθεια. Όπως έλαμψε στην πρώτη Οικουμενική σύνοδο, όταν ο Άγιος κατόπιν προσευχής έκανε να αναβλύσει έλαιο από μια πέτρα, μπρος στον αιρεσιάρχη Άρειο, ξεσκεπάζοντας με αυτόν τον θαυμαστό τρόπο την πλάνη και το ψεύδος του. Παρακαλούμε τους άγιους Ιερείς μας, αν μπορούν, να τελέσουν έκτακτα την παράκληση του Αγίου Αχιλλίου στους ιερούς ναούς το Σάββατο εσπέρας 16/6 ή να ψάλουν το απολυτίκιο του Αγίου κατά τη Θεία λειτουργία της Κυριακής, καλώντας τον πιστό λαό σε προσευχή και εγρήγορση.

Ἦχος γ´. Θείας πίστεως.
Χαί­ρει ἔ­χου­σα ἡ Θεσ­σα­λί­α, σέ ἀ­κοί­μη­τον φρου­ρόν προ­στά­την, καί τῆς Λα­ρί­σης ἡ πό­λις ἀ­δά­μα­ντα, ἡ ᾿Εκ­κ­λη­σί­α τήν εὔ­η­χον σάλ­πιγ­γα τό τοῦ Υἱ­οῦ ὁ­μού­σι­ον κη­ρύ­ξα­σα. Πά­τερ ἅ­γι­ε, ῾Ι­ε­ράρ­χα ᾿Α­χίλ­λι­ε, Χρι­στόν τόν Θε­όν ἱ­κέ­τευ­ε, δω­ρή­σα­σθαι εἰ­ρή­νην ταῖς ψυ­χαῖς ἡ­μῶν.

Ας μην ξεχάσουμε και τον Άγιο Γερμανό που είναι  ο δεύτερος  προστάτης της περιοχής. Επίσης, όποιος θέλει, μπορεί να κάνει την παράκληση των Αγίων στο σπίτι του σε οποιαδήποτε ώρα κρίνει αυτός. Αν πάλι δεν υπάρχει ο παρακλητικός κανόνας τους, τότε μπορούμε να κάνουμε παράκληση σε οποιονδήποτε Άγιο η  στην Κυρία Θεοτόκο, ώστε να τους "ενημερώσουν" έγκαιρα! 


Ζει  Κύριος ο Θεός!




Άγιε μου Αχίλλιε γεια σου.


 Είμαι ο  Παντελάκης  και σε αγαπώ πολύ. Η μητέρα και ο Πατέρας μου σε αγαπάνε, γιατί μας έχεις κάνει πολλά καλά. Δεν γνωρίζω περισσότερα, αλλά είμαι σίγουρος πως εσύ τα ξέρεις καλύτερα από όλους κι αυτό με κάνει χαρούμενο.