Ετικέτες

1.7.16

Πάπας προς Φανάρι: Το έλεος του Θεού ενώνει τις Εκκλησίες μας-Τέρμα στις αντιπαλότητες και την μνησικακία


Του Μανώλη Κείου 

Και τώρα άντε να τον μαζέψει κανείς...

Το πλοίο που βυθιζόταν και η βάρκα που χωρούσε μόνο ένα άτομο
Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Η ιστορία που θα διαβάσετε είναι πολύ διδακτική. Καλό θα ήταν να την ακούσουν τα παιδιά μας.

Μια δασκάλα που δίδασκε στην τάξη της, αποφάσισε να πει στα παιδιά μια καταπληκτική ιστορία. Η ιστορία της μιλούσε για ένα κρουαζιερόπλοιο που βυθίζονταν και για ένα ζευγάρι που προσπαθούσε να σωθεί μπαίνοντας σε μια σωστική λέμβο. Δυστυχώς όμως ανακάλυψαν ότι στη βάρκα υπήρχε χώρος μόνο για ένα άτομο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ήθελε να διδάξει στα παιδιά της η δασκάλα με αυτή την ιστορία... 

Η επικίνδυνη ζωή Χριστιανών στη Συρία

Η επικίνδυνη ζωή Χριστιανών στη Συρία
Ο πατέρας Μωυσής από το Χαλέπι μιλάει στην «Κ» για τη σκληρή καθημερινότητα, τα προβλήματα των χριστιανών και τους αντάρτες.

Oι άγιοι των φτωχών Άγιοι Ανάργυροι


Στην Εκκλησία μας έχουμε πολλές περιπτώσεις αγίων που έκαναν κανόνα της ζωής τους και εφάρμοσαν στην πράξη το Κυριακό λόγιο «ασθενούντας θεραπεύετε…δωρεάν ελάβετε δωρεάν δότε» (Ματθ. 10,8). Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της στάσης ζωής αποτελούν αναμφίβολα οι Άγιοι Ανάργυροι, που ονομάστηκαν έτσι επειδή προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους τους χωρίς να λαμβάνουν χρηματική αμοιβή (αργύριον) για το έργο τους.

ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΚΝΑΝΑΣ Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ

(στις 6 ή στις 30 Ιουνίου, ή στις 9 Ιουλίου, του 1770 ή 71,
όπως αναφέρουν οι διάφορες πηγές)


Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός (εκ Ρώμης)


1η Ιουλίου