Ετικέτες

29.11.15

Η Προφητεία του Αγίου Μεθοδίου Αρχιεπισκόπου Πατάρων

Ο ΑΓΙΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΑΤΑΡΩΝ, που τα είδε όλα με τη Χάρη του Θεού και τα αποκαλύπτει στις Προφητείες του! Μελετήστε τις εδώ, στις επάλξεις της Βασιλεύουσας:
ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΑΤΑΡΩΝ

(4ος ή 6ος αι. μ.Χ. – η μνήμη του εορτάζεται στις 20 Ιουνίου) – Αποκαλύπτει το όνομα του «Μαρμαρωμένου» Αυτοκράτορα που δεν είναι το «Κωνσταντίνος»… Αλλά και την προέλευση του Αντιχρίστου και όλα τα συγκλονιστικά γεγονότα μέχρι της συντέλειας του Κόσμου:

Όσιος Παΐσιος: Και η αγάπη χρειάζεται διάκριση!

Γέροντας Παΐσιος: Και η αγάπη χρειάζεται διάκριση!
Γέροντα, ο Αββάς Ποιμήν λέει: «Μάθε τι θέλει ο αδελφός και ανάπαυσέ τον». Τί θέλει να πη ακριβώς;
– Εννοεί να μάθης τι ανάγκη έχει ο αδελφός σου, ο πλησίον σου, και ανάλογα να τον αναπαύσης, με την καλή έννοια. Γιατί και η αγάπη χρειάζεται διάκριση.
Αν κάποιος λ.χ. είναι γαστρίμαργος, δεν πρέπει να του δίνεις συνέχεια νόστιμα φαγητά, γιατί αυτό θα τον βλάψη. Θα κάνεις νόστιμο φαγητό για έναν που έχει ανορεξία, για να μπορέση να το φάη. Ή, αν κάποιος έχη ζάχαρο και του δίνης γλυκά, αγάπη είναι αυτή;

Στο Αιγαίο το «Θερμό» Μέτωπο



Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Οι Τούρκοι μας τρέμουν τελικά... τους παραβιάσαμε (λένε) τον Τουρκικό εναέριο χώρο για ένα ολόκληρο λεπτό! και δεν μας πείραξαν ούτε μια τρίχα της κεφαλής, αλλά τους Ρώσους για 17 (δήθεν) δευτερόλεπτα δεν μπορούσαν να τους ανεχθούν κι έπρεπε να τους καταρρίψουν το αεροσκάφος!!! Σε καλό δρόμο είστε γείτονες... 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Ενώ συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, οι Τούρκοι συνεχίζουν παράλληλα και ασταμάτητα τα προκλητικά και άκρως επικίνδυνα παιχνίδια τους στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, όπου σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Zaman, αυτές τις μέρες διεξάγονται επικίνδυνες αερομαχίες και αεροπορικές εμπλοκές.

Το κέντρο της Οροδοξίας η ΠΑΤΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ετοιμάζονται να καταληφθούν από Πάπα και Πατριάρχη.



"Αιρετικόν άνθρωπον μετά πρώτη και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού" αναφέρει η εκκλησία και παραφράζοντας το, θα μπορούσε κάποιος να το μετατρέψει σε "Δογματικό εκκλησιαστικό ηγέτη μετά πρώτη και δεύτερη προειδοποίηση αγνόησε τον".

"Αρρωστημένη θρησκευτικότητα..." - Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης



"Ο χριστιανός πρέπει να αποφεύγει την αρρωστημένη θρησκευτικότητα: τόσο το αίσθημα ανωτερότητας για την αρετή του, όσο και το αίσθημα κατωτερότητας για την αμαρτωλότητά του. Άλλο πράγμα είναι το κόμπλεξ και άλλο η ταπείνωση, άλλο η μελαγχολία και άλλο η μετάνοια…

Με επισκέφθηκε κάποτε ένας κοσμικός ψυχίατρος και μου κατηγόρησε τον Χριστιανισμό, διότι, όπως είπε, δημιουργεί ενοχές και μελαγχολία.

Του απάντησα: 

«Είναι ευκολότερο να περάσει μια καμήλα από την τρύπα που ανοίγει η βελόνα, παρά ο πλούσιος να εισέλθει στην Βασιλεία του Θεού» (ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ΄ ΛΟΥΚΑ – Λουκά ΙΗ΄ 18-27)

Αρχ. Ιωήλ Κωνστάνταρος
Το πόσο θα πρέπει να προσέχει ο άνθρωπος τις αδυναμίες του, τις προσκολλήσεις και τα πάθη, φαίνεται πολύ καθαρά από την ευαγγελική περικοπή στην οποία περιγράφεται η δραματική περίπτωση του πλουσίου νεανίσκου.

Η Δύση παίζει με την φωτιά (2)


Η Ρωσία παραμένει ψύχραιμη παρά το θερμό πολεμικό επεισόδιο που προξένησαν οι Τούρκοι καταρρίπτοντας το Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος στην Συρία, με το πρόσχημα πως προηγουμένως αυτό είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας. Η Russia Today υπενθυμίζει σήμερα στην Τουρκία πως αυτή μέσα στο 2014 παραβίασε 2,244 φορές τον εναέριο χώρο της Ελλάδος, χωρίς ωστόσο να καταρριφθεί κανένα αεροπλάνο της.