Ετικέτες

16.4.20

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ Μ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007 ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ


ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΙ.6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΘΗΝΩΝ. Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ.

Μεγάλη Παρασκευή (του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς)


Σχόλιο Ιστολογίου "Ελληνική Ναυς"Ακολουθεί ένα εξαιρετικό απόσπασμα από το βιβλίο "Καιρός Μετανοίας" του νεοφανή Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς από το κεφάλαιο "Μεγάλη Παρασκευή". Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το διαβάσετε. Δεν θα σας πάρει πάνω από 10-15 λεπτά και ο χρόνος που θα αφιερώσετε θα βγει πολλαπλά ωφέλιμος μέσα από τα νοήματα που θα σας περάσει ο Άγιος Νικόλαος.

Ακολουθεί το απόσπασμα (το οποίο βρήκα αυτούσιο σε 2 άρθρα στις πηγές που αναφέρω στο τέλος):

O Χριστός στο Γολγοθά! Ό Σωτήρας μας στο Σταυρό! Ό Δίκαιος πάσχει! Εκείνος πού αγαπά ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, θανατώνεται από ανθρώπους! Όποιος έχει συνείδηση, ας ντραπεί! Όποιος έχει καρδιά, ας θρηνήσει! "Όποιος έχει νου, ας κατανοήσει!

Ακολουθίες Μεγάλης Παρασκευής πρωί και βράδυ


Την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί (ημερολογιακά) εορτάζουμε την ταφή του Κυρίου και την κάθοδό του στον Άδη (που έγινε το Μ. Σάββατο).
Το πρωί τελείται η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως, δηλαδή της Ταφής Του Κυρίου από τον Ιωσήφ τον Αριμαθαίας και το Νικόδημο τον Φαρισαίο, μέλος του Μ. Συμβουλίου και κρυφό μαθητή του Κυρίου.

Ακολουθίες όρθρου παθών, μεγ. ωρών, εσπερινού αποκαθηλώσεως ΕΔΩ


1η επιλογή: Ι. Μ. Ταξιαρχών Πηλίου 
8:30-13:00


2η επιλογή: http://www.immorfou.org.cy/
έναρξη 7:00

3η επιλογή: ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας 
(91,2FM - ΚΛΙΚ ΕΔΩ
δεν ξέρω την ώρα

4η επιλογή: ΕΡΤ2 (τηλεόραση)
7:30-12:30




Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής τελείται ο όρθρος του Μ. Σαββάτου, ψάλλονται τα εγκώμια και έχουμε την περιφορά του επιταφίου. 


ΥΜΝΟΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΘΡ. ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ


Όρθρος Μ. Παρασκευής (Μ. Πέμπτη εσπέρας)





Το βράδυ τελείται ο όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής, στον οποίο αναπαριστάται το Θείο Δράμα της Σταύρωσης και διαβάζονται τα δώδεκα ευαγγέλια που περιγράφουν τα γεγονότα από τη σύλληψη έως και την ταφή του Χριστού.



Μιας και οι περισσότεροι δεν θα πάτε σε Ιερό Ναό μπορείτε να παρακολουθήσετε τον όρθρο της Μ. Παρασκευής (γίνεται το απόγευμα της Μ. Πέμπτης):

1η επιλογή: Ι. Μ. Ταξιαρχών Πηλίου 
http://www.impt.gr/radiolive.html
19:00-23:00 η ακολουθία του όρθρου της Μ. Παρασκευής

2η επιλογή: http://www.immorfou.org.cy/

3η επιλογή: ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας 


4η επιλογή: βίντεο από το youtube

Σώμα και Αίμα Χριστού…

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ: ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕΤΑΛΑΒΑΤΕ!
Σχόλιο: Δεν το πιστεύεις, ε; Γεύσασθε και ίδετε... Αλλά πώς; με νηστεία, με προσευχή, με εξομολόγηση, με ευλογία πνευματικού, με αγώνα... Τότε θα δεις και θα καταλάβεις, όχι με τις 5 αισθήσεις. Τότε θα το νιώσει όλη σου η καρδιά και όλη σου η διάνοια, τότε εσύ ο ίδιος που γελάς μαζί μας, ναι εσύ... κι όμως θα το ομολογήσεις. Εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα 'ρθεις, λέει μια παροιμία... Μόνο που για τους περισσότερους δεν είναι μια απλή παροιμία, έχει ήδη συμβεί ως γεγονός που άλλαξε τη ζωή μας κι ελπίζουμε ότι θα αλλάξει και την επόμενη!
Τέλεια η μυσταγωγία, που τελείται στην εκκλησια­στική σύναξη. Στην ορθόδοξο λατρεία επεκράτησε τελικά η θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Το υπερφυές μυστήριο τελείται. Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος αγιάζει και τα δύο τραπέζια.

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ-Με σύμμαχο την πίστη τους αντιμετωπίζουν τις θανατηφόρες ασθένειες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Αυτές τις μέρες ακούγονται πολλά από πολλούς ειδικούς και μη, για την μεταδοτική ασθένεια του κορωναϊού. Έχει εξαπλωθεί αγωνία και φόβος σε πολλούς συνανθρώπους μας. Αυτό όμως είναι καθημερινό βίωμα για τους Ιεραποστόλους οι οποίοι ζουν σε μία Ήπειρο όπως η Αφρική που μαστίζεται από θανατηφόρες ασθένειες, όπου ο Έμπολα και η ελονοσία, το AIDS και η σύφιλη, ο τύφος και τόσα άλλα «χτυπούν» τους αδελφούς μας, με αποτέλεσμα χιλιάδες να χάνουν τη ζωή τους.

ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΕΞΕΔΥΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΜΟΥ - ΔΟΞΑΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΝΩΝ ΤΗΣ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Μ. ΠΕΜΠΤΗ ΒΡΑΔΥ)



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ Πρωτοψάλτης (λυρικός βαρύτονος) - Φυσικός 

Όρθρος Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής - Θρασύβουλος Στανίτσας



11 βίντεο


Ψάλλει ο Θρασύβουλος Στανίτσας, 

π. Ευάγγελος: Γιατί οι γυναίκες δεν φοβούνται - η καλύτερη υπεράσπιση της κας Γιαμαρέλλου


Μέσα σε 3 λεπτά, απόδοση οφειλόμενου φόρου τιμής στο πρόσωπο που κατασυκοφαντήθηκε αυτό τον καιρό από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ που "φροντίζουν" για την "αμερόληπτη" ενημέρωσή μας,

Βλέπουμε τον Ιατρό - Ιεραπόστολο π. Ευάγγελο Παπανικολάου στα πλαίσια πρόσφατης ομιλίας του.

Αποδομώντας μερικά ''επιχειρήματα'' Χριστιανών υπέρ της μετριοπαθούς στάσης απέναντι στο κλείσιμο των εκκλησιών...


Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ


 Σταματία Αραμπατζή

1)Ας  μιμηθούμε την Οσία Μαρία την Αιγυπτία που κοινώνησε μία μόνο φορά στην εν μετανοία ζωή της...και η αναξιότητά μας να κοινωνήσουμε..

*Κατ αρχάς η Οσία Μαρία η Αιγυπτία αποτελεί ακραίο παράδειγμα ασκητικού βίου...Όλο το βάρος του επιχειρήματος είναι η ακοινωνησία της Αγίας χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στους υπόλοιπους ασκητικούς της  αγώνες. Εάν είναι λοιπόν  να τη μιμηθούμε σ' αυτό ας τη μιμηθούμε και σε όλα τα άλλα όμως..Όπως στο ότι  έζησε στην έρημο για σαράντα και πλέον έτη και στην άκρα λιτότητα και εγκράτεια στη διατροφή της, στις προσευχές κλπ..

Το Πάσχα των Ελλήνων!

TheSecretRealTruth: Το Πάσχα των Ελλήνων!

Πρωτόγνωρες στιγμές ζει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, στην πιο σημαντική λατρευτική χρονική περίοδό της, αυτήν της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών και της Ανάστασης του Χριστού μας!
Η πολιτεία, στα πλαίσια συγκράτησης της μετάδοσης του γνωστού κορωναϊού, με την καταλυτική και καθοδηγητική χρήση των ΜΜΕ, έχει επιβάλλει μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, θέτοντας όλο το κράτος σε καραντίνα, με τα στοιχεία της αβεβαιότητας, της αγωνίας, του άγχους, του φόβου και της απειλής να επικρατούν.
Οι εκκλησίες είναι κλειστές, με εντολή της κυβέρνησης και συναίνεση της κρατούσας Εκκλησίας, με αποδεκτή μόνο την τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοση των ακολουθιών, ακόμη και αυτής της Ανάστασης. 
Εμείς όμως οφείλουμε να κάνουμε Πάσχα, έστω και με κλειστές τις εκκλησίες μας!

Ακολουθίες ωρών και εσπερινού μετά της θ.λ. του Μεγ. Βασιλείου ΖΩΝΤΑΝΑ





Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης τελείται ο εσπερινός μαζί με τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου ΒασιλείουΟι ιερείς κατά την ετοιμασία της Θείας Κοινωνίας εξάγουν δύο "αμνούς" (το μέρος του άρτου το οποίο μεταβάλλεται σε σώμα Χριστού) και διατηρούν τον ένα αφού τον τεμαχίσουν και τον αποξηράνουν, σε ασφαλές σημείο (μέσα στο αρτοφόριο πάνω στην αγία τράπεζα) για έναν ολόκληρο χρόνο για την κοινωνία των πιστών σε έκτακτες περιπτώσεις.

Πρόταση: Αν το ακούσετε από το ραδιόφωνο της Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου ξεκινούν στις 6:15 και θα κάνουν και τις ώρες και στη συνέχεια τον εσπερινό μετά της θ.λ. του Μ. Βασιλείου. Δείτε το πρόγραμμα:


Ακούστε τον σταθμό ζωντανά:


συνέχεια στην αρχική ανάρτηση:



Υπέρ αναπαύσεως Ιακώβου

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση


Ο αδελφός μας Ιάκωβος (ήταν στην υπ'αρ. 45 θέση στην κατάσταση προσευχής) τελικά  μετά από ένα μεγάλο διάστημα κοιμήθηκε. Κηδεύτηκε άμεσα χωρίς να προλάβουν να πάνε τα παιδιά του και τα εγγόνια του λόγω της καραντίνας. Ταλαιπωρήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια, αλλά αν μέσα από την ταλαιπωρία καθαρίστηκε, μάλλον θα πρέπει να τον ζηλεύουμε και όχι να τον λυπόμαστε. Πρόλαβε να κοινωνήσει και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχει καλή έκβαση.

Ας διαβάσουμε λίγο από το ψαλτήρι για τον αδελφό μας (αλλά και για τους υπολοίπους αδερφούς μας, ζώντες ή κεκοιμημένους). Ας δώσουμε και το όνομά του για μνημόνευση όπου μπορούμε.  

Ο Θεός ας τον αναπαύει και ας ενδυναμώνει και τους δικούς του.

Καλή ανάσταση Ιάκωβε.

Δίωξη Κερκύρας Νεκταρίου και π. Γεωργίου: Το απόλυτο ΟΣΚΑΡ Κυβερνητικής Υποκριτικής και υποκρισίας!

Ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων των Απανταχού Κρυπτοχριστιανών

Οι προβατόσχημοι λύκοι έριξαν επιτέλους τις μάσκες τους και έδειξαν ξεκάθαρα το σχέδιο τους, που δεν είναι άλλο από το να αφήσουν αλειτούργητους και ακοινώνητους τους Έλληνες.

Στην Ξάνθη πανηγυρίζουν κατά εκατοντάδες για τη λήξη της καραντίνας…

Στη Σάμο οι παράνομοι μετανάστες σχηματίζουν ουρές έξω από σούπερ μάρκετ…

Στη Μόρια διαδηλώνουν…

Και όλα αυτά χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων για την αποφυγή του συγχρωτισμού, γράφοντας στα παλαιά των υποδημάτων τους τις συστάσεις του κράτους για την προφύλαξη από τον κορονοϊό, και οι διορισμένοι (μη εκλεγμένοι και αυτό να το κρατήσετε στο μυαλό σας) εκπρόσωποι της κυβέρνησης βάλθηκαν να πάρουν το ΟΣΚΑΡ Υποκριτικής και υποκρισίας!!!!

Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ: ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ! “ΕΠΡΑΞΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ, ΘΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΜΕ ΕΒΓΑΛΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ” (ΒΙΝΤΕΟ)



Σχόλιο: Για να τελειώνει το παραμύθι... Θα βρεθεί ένας αρχιερέας να πάει σε νοσοκομείο με ασθενείς του covid-19 να κοινωνήσει όποιον το επιθυμεί και να μπει οικειοθελώς σε καραντίνα και μετά να εξεταστεί για το αν κόλλησε ή όχι; Ή πρέπει να μαζέψουμε υπογραφές εθελοντών πιστών που είναι πρόθυμοι να γίνουν "πειραματόζωα";

Επέστρεψε στην ενορία του ο ιερέας που κοινώνησε πιστούς στο Κουκάκι.

Δείτε το βίντεο:

«Θα πάω φυλακή αλλά εκκλησίες δε θα κλείσω»- Ο Μητρ. Μαυροβουνίου για τη μεγάλη δοκιμασία, τις κλειστές εκκλησίες και την περιπέτεια με την αστυνομία


Σε μια συνέντευξη μέσω skype μίλησε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, όπου αναφέρθηκε στην δοκιμασία που περνάει η ανθρωπότητα από την αόρατη απειλή του κορωνοϊού.


Ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη μακρά διαδρομή των περιπετειών της Εκκλησίας μιλώντας για τους διωγμούς και τα χτυπήματα που έχει δεχθεί ως τώρα, αλλά μίλησε και για τα όσα οφείλουν στους Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς, οι Σέρβοι.


Συγκινημένος αναφέρθηκε και στον Άγιο Ιουστίνο τον Πόποβιτς, του οποίου ήταν πνευματικό παιδί, αλλά και στην απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος να υποχωρήσει τόσο πολύ στα μέτρα της πολιτείας.

Αιτωλίας: ”Συγχαίρω τον Μητροπολίτη Κερκύρας και τον π. Γεώργιο για την ομολογία τους”


Σχόλιο: Αν συνεχίσετε έτσι, μπορεί και να κερδίσετε πίσω το ποίμνιό σας... διαφορετικά θα μας ψάχνετε με τη σφεντόνα... Μας πληγώσατε, αλλά ως χριστιανοί ξέρουμε και οφείλουμε να συγχωρούμε, αρκεί να είναι ειλικρινής η στάση σας και να μην επαναληφθεί στο εγγύς μέλλον ανάλογη προδοσία... ναι, φαίνεται βαριά λέξη, αλλά αυτή χρησιμοποιούν οι πραγματικοί πιστοί μεταξύ τους. Θα πρέπει λοιπόν τώρα να κάνετε αγώνα, για να μας πείσετε ότι δεν είστε προδότες. Ο αγώνας δεν περιλαμβάνει μόνο λόγια, αλλά και έργα. Δείτε τη θαρραλέα στάση του Επισκόπου Μαυροβουνίου (κλικ ΕΔΩ). Μιμηθείτε τον Κύριό μας που δεν δίστασε να θυσιαστεί για το ποίμνιό του ως γνήσιος ποιμένας. Εσείς ποιον θα μιμηθείτε;




Μεγάλη λύπη και προβληματισμό μας έφερε η δοκιμασία τόσον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας και Παξών κ. Νεκταρίου, όσον και του Αιδεσιμολογιωτάτου π. Γεωργίου, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι. Κάποιοι ονόμασαν την ενέργειά τους κακούργημα(!).
Ο αγαπητός αδελφός Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, είναι ένας λαμπρός Ιεράρχης, ευγενής και διακριτικός, με θυσιαστική αγάπη. Δεν αγωνίζεται και δεν φροντίζει για την υγεία του ποιμνίου του;