Ετικέτες

15.12.17

Υπέρ αναπαύσεως Ιωάννου

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση


Πριν από λίγο κοιμήθηκε ο Ιωάννης ο οποίος ήταν νεφροπαθής και έκανε αιμοκάθαρση τα τελευταία χρόνια. Ας προσευχηθούμε για τον αδερφό μας ο Κύριος να τον ελεήσει, ας ανάψουμε ένα κεράκι, ας διαβάσουμε και λίγο από το ψαλτήρι και ας δώσουμε το όνομά του στην ενορία μας.

Καλό παράδεισο αδερφέ μας εν Χριστώ Ιωάννη.

Ενημέρωση για τον ΤριαντάφυλλοΚι όμως το θαύμα έγινε!!! Ο Τριαντάφυλλος (θυμηθείτε εδώ) όχι μόνο δεν κατέληξε, αλλά άρχισε σιγά σιγά να συνέρχεται! Επιπλέον, οι εξετάσεις δείχνουν ότι δεν έχει κάποια κρίσιμη βλάβη σε ζωτικά όργανα αντίθετα από τις εκτιμήσεις-προβλέψεις των γιατρών. Ο Θεός μας βλέπει, ο Θεός μας ακούει, ο Θεός μας μας αγαπάει και μας δίνει ευκαιρίες, πιο πολλές από όσες ίσως μας αξίζουν. 

Παρακαλώ ας προσευχηθούμε για τον αδερφό μας, ο οποίος πιστεύει στον Θεό, να δει το θαύμα που του έγινε και να μην ξαναπέσει στην παγίδα του Διαβόλου, που είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσει να τον ξαναρίξει στην απόγνωση και την απελπισία, διότι τα προβλήματα που τον ταλανίζουν δεν έχουν επιλυθεί... Ας εμποδίσουμε τον μισόκαλο και ας ενισχύσουμε τον Τριαντάφυλλο με την προσευχή μας. Κι ας μην κρίνουμε τον αδερφό μας εμείς, διότι κανείς μας δεν ξέρει πώς θα αντιδρούσε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Ας ευχόμαστε, λοιπόν, υπέρ υγείας, φωτισμού και μετανοίας του αδερφού μας. 

Ηχηρό μήνυμα της Σουηδίας στην Αλβανία – Ζητά σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας


IMG_4082

Έτσι απαντώντας στη σχετική ερώτηση η κα. Βάλστρεμ υποστήριξε: «Η Αλβανία πρέπει να λύσει το πρόβλημα της πλημμελούς προστασίας του δικαιώματος ιδιοκτησίας στη χώρα (…) Το πρόβλημα είναι ευρύ και πλήττει διάφορες κοινωνικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων της ελληνικής μειονότητας».

Δεν υπάρχει ένας χριστιανός ορθόδοξος σ’ αυτή την κυβέρνηση που να πονάει αυτόν τον τόπο;

13 Δεκεμβρίου 1943, τα Καλάβρυτα πνίγονται στο αίμα. Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα των Ναζί στην Ελλάδα,  «η σφαγή των Καλαβρύτων».
Οι γερμανοί  συγκεντρώνουν όλους τους κατοίκους στην πλατεία.

«Τους νίκησε όλους, εκτός από μια γυναίκα»...

Η επιγραφή ήταν χαραγμένη στον τάφο του Βυζαντινού αυτοκράτορα Νικηφόρου Β’ Φωκά και συμπύκνωνε σε μια πρόταση, τη ζωή και το άδοξο τέλος του.

Αρνήθηκε ο Σκουρλέτης να φιλήσει το Ευαγγέλιο στην προτροπή του Αμβροσίου


σχόλιο Γ.Θ : Αφού δεν δαιμονίστηκε παρουσία Ευαγγελίου πάλι καλά να λέμε...

σχόλιο Ελληνικής Νεώς: Να προσθέσω ότι η άρνηση να προσκυνήσει το ευαγγέλιο είναι σαφής ομολογία ότι ΔΕΝ είναι Χριστιανός (όχι ότι δεν το ξέραμε). Συνεπώς, δεν είχε καμιά θέση σε ορθόδοξη θεία λειτουργία, η οποία ως γνωστόν χωρίζεται σε δυο βασικά μέρη: τη λειτουργία των κατηχουμένων και τη θεία λειτουργία των πιστών, όπου απαγορεύεται να είναι ακόμα και οι κατηχούμενοι πόσο μάλλον άπιστοι! 

(Εκτός και αν ο υπουργός δεν ήταν παρών στη θεία λειτουργία και πήγε απευθεἰας στο μνημόσυνο. Βέβαια και το μνημόσυνο τελείται ως συνέχεια της θείας λειτουργίας και μόνο για πιστούς οι οποίοι κανονικά προσεύχονται για τους κεκοιμημένους, οπότε και πάλι η θέση του εκεί δεν είχε κανένα νόημα και ήταν καθαρά για τα μάτια του κόσμου, άρα υποκριτική.)

«Έφυγε» από τη ζωή ο «Φώτης του Βόλου» – Ένας σύγχρονος «διά Χριστόν σαλός»Τα ξημερώματα της 13ης Δεκεμβρίου 2017 άφησε την τελευταία του πνοή στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο «ο Φώτης του Βόλου» (κατά κόσμο Λαδόπουλος), η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα της πόλης, που τον περασμένο Απρίλιο υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και, έκτοτε, μετά την απαραίτητη παραμονή του στο Νοσοκομείο, φιλοξενούνταν στο Ίδρυμα «Γηροκομείον Βόλου».