Ετικέτες

7.10.20

ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ: ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ (βασικό σχήμα για αρχαρίους, χωρίς πολλές λεπτομέρειες)

 

Οι καθημερινές ακολουθίες είναι μεγάλος πονοκέφαλος για τους αρχαρίους (και όχι μόνο) που έχουν τη διάθεση να κάνουν ό,τι μπορούν είτε από το σπίτι είτε σε κάποιο ναό.

Υπάρχουν ακολουθίες που είναι σχεδόν σταθερές (π.χ. απόδειπνο, μεσονυκτικό καθημερινών και Σαββάτου και οι ώρες α΄, γ΄, ς΄, θ΄) και οι οποίες βρίσκονται στο Μέγα Ωρολόγιο. Σε αυτές υπάρχουν λίγα σημεία που χρειάζονται προσοχή ανάλογα με την περίοδο του έτους και την ημέρα, αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό σχεδόν σταθερές.

Υπάρχουν όμως και ακολουθίες που η σωστή και ακριβής τέλεσή τους μπορεί να γίνει μόνον από έμπειρους ψάλτες ή ιερείς (και πολλές φορές ακόμα κι αυτοί κάνουν λάθη, παραλείψεις ή συντομεύσεις για λόγους χρόνου).

Πόλεμος... για τα εμβόλια της γρίπης!

 

Οι διάνοιες που μας διοικούν βιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα να βγάλουν τα παπαγαλάκια τους να λένε στον κόσμο ότι όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει εφέτος να εμβολιαστούμε κατά της γρίπης! Κι αυτό ενώ ήξεραν ότι δεν θα παραγγείλουν εμβόλια για όλους, αλλά μόνο για μέρος του πληθυσμού... Ποιο είναι το αποτέλεσμα;