Ετικέτες

8.2.18

Παύλος Μελάς: Γράμματα από τη Μακεδονία [α΄+β΄ μέρος]

Αποτέλεσμα εικόνας για παύλος μελάς

Μία ταινία της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, παραγωγής του 2008. Η ταινία αποτελείται από δύο μέρη και πραγματεύεται το Μακεδονικό ζήτημα μέσα από τη ζωή και τη δράση του Παύλου Μελά. Στο πρώτο μέρος προβάλλονται στοιχεία από τη ζωή και την προσωπικότητά του Παύλου Μελά. Πώς ο αγαπημένος ονειροπόλος των Αθηναϊκών σαλονιών μεταμορφώθηκε στον αγαπημένο ήρωα της Μακεδονίας. Το δεύτερο μέρος της ταινίας στηρίζεται κυρίως στα γράμματα που έστελνε από την Μακεδονία στην γυναίκα του, Ναταλία Δραγούμη, αλλά και στις προσωπικές του σημειώσεις που κρατούσε κατά τη διάρκεια του Αγώνα του. Προβάλλεται ο αντίκτυπος του Αγώνα του στην απελευθέρωση της Μακεδονίας.

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟΥ ΠΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩ (2018)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ


Τ ΠΑΡΑΣΚΕΥ   ΕΣΠΕΡΑΣ (9/02/18)

Τιμητική εκδήλωση για τον Αρχιεπίσκοπο στο Μέγαρο Μουσικής (ΦΩΤΟ) - (με λίγες προσθήκες)

megaro mousikis 10


Του Αιμίλιου Πολυγένη

Λιτή εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για την επέτειο δέκα χρόνων από την εκλογή του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Εκοιμήθη ο γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης


vitalis



Εκοιμήθη σήμερα, Πέμπτη 8, Φεβρουαρίου ο γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης.

Τους… άδειασε! Πρόεδρος αστυνομικών για το Συλλαλητήριο (βίντεο)


Στα νούμερα που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το συλλαλητήριο τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του κατά την ετήσια εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος.

Είμαι ο π. Γεώργιος απ’ τη Μονή Γρηγορίου…!

Σχετική εικόνα
Γράφει ο π. Ανδρέας Κονάνος
Δεν ήξερα τον μακαριστό π. Γεώργιο Καψάνη προσωπικά, ούτε ήμουν στην ομάδα των πνευματικών παιδιών του. Διάβασα όμως κατά καιρούς βιβλία του, κι επισκέφτηκα μερικές φορές την όμορφη μονή του οσίου Γρηγορίου, την «παιδική χαρά» του αγίου Όρους, όπως την έλεγε ο π. Παΐσιος, λόγω της ιδιαίτερης απλότητας των πατέρων.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επιδρομές αμερικανικών μαχητικών κατά του Συριακού Στρατού και των Ρώσων – 100 νεκροί και τραυματίες





Περισσότεροι από 100 άνδρες μιας δύναμης η οποία θεωρείται πως πρόσκειται στο καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ σκοτώθηκαν όταν ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και οι τοπικοί εταίροι του –οι λεγόμενες Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ)– απέκρουσαν μια ευρείας κλίμακας, συντονισμένη επίθεσή τους αργά το βράδυ της Τετάρτης και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, δήλωσε Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Μόνο που δεν μας χαστούκισε η κυρία Μπακογιάννη

Αποτέλεσμα εικόνας για mpakogi;annh

Σχόλιο: Για να μην ξεχνιόμαστε! Φυσικά στα χνάρια της και ο Κυριάκος ο "φανταστικός""
Μόνο που δεν μας χαστούκησε η κυρία Μπακογιάννη” δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ κυρία Νίνα Γκατζούλη για τη φραστική επίθεση που δέχτηκαν η ίδια και η πρόεδρος του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών στη Νέα Υόρκη, κυρία Αθανασία Μπίσκα, από την υπουργό Εξωτερικών τον περασμένο Ιούλιο στο Ηράκλειo της Κρήτης.