Ετικέτες

21.1.18

Η δύναμη και σημασία της προσευχής και ο τελικός στόχος (σταχυολόγηση Αγιογραφικών χωρίων)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή και αγάπη

Το τελευταίο διάστημα βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση να δούμε με τα μάτια μας τη δύναμη της προσευχής και να δοξολογήσουμε τον Θεό.  Τρία παιδάκια (ο Γιωργάκης, η μικρή Βρυαίνη και η Ιωάννα) σε πολύ δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση φαίνεται ότι επιβίωσαν από θαύμα (δεν τα βγάζουμε ακόμα από την κατάσταση προσευχής μέχρι να περάσει ακόμα λίγος χρόνος). Όταν πρωτοήρθαν τα αιτήματα προσευχής η αλήθεια είναι ότι και εγώ μαζί με άλλους θεωρούσαμε όλες τις περιπτώσεις πολύ κρίσιμες... Το ίδιο είχε συμβεί λίγο πριν και με την Ευανθία (πρόωρος τοκετός) και τον προηγούμενο μήνα με τον Τριαντάφυλλο που κυριολεκτικά "ξεγέλασε" τον θάνατο... όχι ο ίδιος φυσικά. Αυτή την εισαγωγή την κάνω, για να ενθαρρύνω τους αναγνώστες μας και να υπερτονίσω την μεγάλη δύναμη και σημασία της προσευχής για τους αδερφούς μας, η οποία είναι έργο πίστεως και απόδειξη της αγάπης μας προς τον πλησίον, άρα προς τον Θεό. Και για να μην μιλώ άλλο εγώ σταχυολογώ τα παρακάτω από την Καινή Διαθήκη. (δίνω σύνδεσμο σε κάθε αγιογραφικό χωρίο όπου μπορείτε να βρείτε και την μετάφραση).

Για μισό εκατομμύριο κόσμο μιλούν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου - Έφταναν ακόμα και με ψαρόβαρκες στον Λευκό Πύργο! Συγκλονιστικές εικόνες!


Σχόλιο: Περιττό να σχολιάσουμε πόσο υποβαθμίστηκε το συλλαλητήριο στα Μ.Μ.Ε. Λιγοστές οι ζωντανές αναμεταδόσεις στα λεγόμενα μεγάλα κανάλια (αυτά που θα πάρουν τις άδειες). Και μετά σου λέει έχουμε δημοκρατία... Και στα κεντρικά δελτία λίγα λεπτά και με έμφαση σε κάποια επεισόδια με αναρχικούς ή με τον Ζουράρη... Ήθελαν δεν ήθελαν όμως το πήραν το μήνυμα... και θα πάρουν και άλλα δυο τουλάχιστον τις επόμενες δυο Κυριακές με έμφαση στο Μεγάλο Συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου!


Για 500.000 συμμετέχοντες κάνουν λόγο οι διοργανωτές - Παρών και ο μητροπολίτης Άνθιμος! 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 ΣΥΓΚΕΝΤρΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΙΓΙΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2018

ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΕΡΟΎ ΝΑΟΎ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

ΏΡΑ 11.00 Π.Μ.


________Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας! Με προθυμία προσήλθαν, μικροί και μεγάλοι, επώνυμοι καί ανώνυμοι, άνδρες και γυναίκες, άρχοντες και αρχόμενοι παρά το γεγονός, ότι ο καιρός ήταν βροχερός, Ήλθαν και βροντοφώναξαν:
«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ»

Ενημέρωση για τον Γιωργάκη - Το παιδί σώθηκε από θαύμα!

Το φιστίκι που "καρφώθηκε" στο βρόγχο του 3χρονου
Μετά τα ευχάριστα νέα για τα άλλα δύο παιδάκια (την Βρυαίνη και την Ιωάννα που ανάρρωσε πλήρως) ακολουθούν ευχάριστα νέα και για τον Γιωργάκη (, , ανάρτηση). Η αδερφή μας που μας ενημερώνει γράφει:

Ο Γιωργάκη εγχειρίσθηκε με επιτυχία την Παρασκευή και αφαιρέθηκε το κέλυφος του ξηρού καρπού που υπήρχε στο πνεύμονά του.

Παραμένει στην εντατική  με καλό κορεσμό οξυγόνου και 50% αναπνευστική υποστήριξη. Οι γιατροί θα τον αποσυνδέσουν από το μηχάνημα υποστήριξης όταν αυτή μειωθεί στο 35%.

Με την βοήθεια του Πανάγαθου Θεού μας ο Γιώργος θα βγει σύντομα νικητής και θα επιστρέψει στην οικογένειά του.

Σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την αγάπη με την οποία η προσευχή σας περιέβαλε αυτό το παιδί και ευχόμαστε για όλα τα παιδιά και τους αδερφούς μας να τους ελεήσει ο Κύριος μας.

ΥΓ1: Επισυνάπτω την δημοσίευση της περίπτωσης του Γιωργάκη στον τοπικό τύπο που φαίνεται ότι το παιδί γλίτωσε κυριολεκτικά από θαύμα:

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (22/1/18 - 28/1/18)

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα (22/1/18-28/1/18) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύονται τα πάντα. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 24/1: νηστεία  (άλαδο φαγητό)

Παρασκευή 26/1νηστεία (άλαδο φαγητό)

Αν δεν περάσουμε από την φωτιά που καίει τα πάθη, δεν θα δούμε την φωτιά να μεταμορφώνεται σε φως

Π.ΤΖΕΗΜΣ ΜΠΕΡΝΣΤΑΙΝ 
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟ 
ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΧΑΘΗΚΕ!!!



ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ Μ.

  Ο  Κ Α Ρ Κ Ι Ν Ο Σ   Χ Α Θ Η Κ Ε !!!

Τόν γιο Γέροντα Εσέβιο Γιαννακάκη δν ετύχησα ν τν γνωρίσω. μως π σα ζησα κα ζ, χω ντονη τν ασθηση τς παρουσίας του. κενος ρθε στ ζωή μου, μετ τν κοίμησή του, χωρς γ ν τν καλέσω κα θεράπευσε τν ψυχ κα τ σμα μου. Πρς δόξαν Θεο,  κα π εγνωμοσύνη πρς στν γιο Γέροντα θέλω ν κάνω γνωστ τ μεγάλο θαμα πο γινε σ μένα μ τ δική του θαυμαστ πέμβαση.

Colour Day Festival! Τί γίνεται με τα φεστιβάλ των χρωμάτων;

Colour Day Festival! Τί γίνεται με τα φεστιβάλ των χρωμάτων;

Άλλη μια θρησκευτική λατρευτική πράξη μετά την Yoga υιοθετείται από τη Δύση μέσα από τη μαζοποίηση του γεγονότος. 
Είμαστε απίστευτη χώρα! Μια χώρα με παράδοση Αγίων και ηρώων να γινόμαστε μιμητές πλάνης και πνευματικής παρακμής. 
Δείτε το βίντεο:

Γιόγκα για εγκύους; Γιόγκα για παιδιά;

Γιόγκα για εγκύους; Γιόγκα για παιδιά;

Στην Ελλάδα (με το συγκεκριμένο πολιτισμό και την πνευματική μας παράδοση), μια έγκυος γυναίκα πώς θα χαλαρώσει το σώμα και την ψυχή της, θ’ αποχτήσει γαλήνη και σιγουριά και θα ξεπεράσει τους όποιους δισταγμούς και την ανασφάλεια, που πιθανόν αισθάνεται λόγω της εγκυμοσύνης της;
Κάνοντας διαλογισμό, καθισμένη στη στάση του λωτού και ψάλλοντας «ομ»;
Ή μήπως: κρατώντας στα δάχτυλά της ένα κομποσκοίνι και λέγοντας σε κάθε κόμπο «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με» ή «Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς» ή «άγιε του Θεού, πρέσβευε υπέρ ημών» (ή «αγία του Θεού» – για όποιον άγιο ή αγία έχει στο νου της);

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!



Καταβασίες Υπαπαντής .Ήχος Γ Ανδρέας Αγγελής