Ετικέτες

17.10.18

Τα Μελλοντικά Γεγονότα όπως τα αναφέρει ο Μακαριστός Δημήτριος Παναγόπουλος


Το Άγιο Όρος (θα το δείτε αυτό, εγώ δεν θα ζω)

Σύμβολο μοναχισμού – το σήμαντρο

Η εικόνα ενός μοναχού που κρούει το σήμαντρο καλώντας άπαντες στο μοναστήρι να συμμετάσχουν στα ιερά τους καθήκοντα εκφράζει έναν από τους πιο απλούς αλλά συνάμα και αγνούς συμβολισμούς της σχέσης που υπάρχει ανάμεσα στον άνθρωπο και το Θεό.

Αφού ο Θεός γνωρίζει ποιοι θα πάνε στην κόλαση, γιατί τους φέρνει στη ζωή;

Αποτέλεσμα εικόνας για αφου ο θεος γνωριζει ποιοι θα πανε στην κολαση γιατι τους φερνει στη ζωη
Ο Χριστός για τον Ιούδα είπε ότι ήταν καλύτερα γι’ αυτόν να μην είχε γεννηθεί, για άγνωστο για μας λόγο [σημ. ιστολογίου Ελλ. Νεώς: Σύμφωνα με τον Άγιο Θεοφύλακτο ο Χριστός θέλει να μας πει ότι η ανυπαρξία είναι καλύτερη από την ύπαρξη μέσα στην αμαρτία, βλ. Τρεμπέλας, Υπόμνημα εις το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, σελ. 460, Μτ. κς' 24 (5)]. Οπωσδήποτε δεν ήταν απόλυτα αναγκαίος για τη σύλληψη και τη Σταύρωση του Χριστού.

Στήριξη ΗΠΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για το αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Εκκλησίας



Σχόλιο: *Να μην ξεχνάμε ότι: «Κατά την καρδία του λαού και οι άρχοντες αυτού». Και ίσως ο Θεός, επειδή βλέπει ότι δεν υπάρχει μετάνοια στον λαό, γι’ αυτό δεν στέλνει  ικανούς πνευματικούς και πολιτικούς άρχοντες… Ο νοών νοείτω!!!

Τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης για την παροχή αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία εξέφρασε εκ νέου το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο χαρακτηρίζει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο «φωνή της θρησκευτικής ανοχής και του διαθρησκειακού διαλόγου».

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ στο σινεμα

Η συμφωνία με τους Σκοπιανούς δεν είναι απλά άστοχη και βλαπτική για την Ελλάδα. Είναι πανωλεθρία πρώτου μεγέθους και νέτη σκέτη προδοσία που θα έχει αρνητικές συνέπειες πέραν πάσης περιγραφής. Οι Σκοπιανοί με αυτήν παίρνουν από τους Ελληνες -κυριολεκτικά- τις ταυτότητες, ενώ οι αξιώσεις και οι προκλήσεις τους κλιμακώνονται μέρα με την ημέρα. Αυτό που άρχισε σαν ανέκδοτο θα καταλήξει σε τραγωδία εις βάρος μας.

Ο Ερντογάν και το νέο σχίσμα της Ορθοδοξίας

Το ζήτημα της ημέρας θα στοιχειώνει τους ιστορικούς για τις επόμενες δεκαετίες. 

Ποιος ήταν ο ρόλος του Τούρκου πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο σχίσμα της Ορθοδοξίας ή τη ρήξη των ευχαριστιακών δεσμών μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης; 

Η Αγία Αλυπία του Κιέβου προείδε το “πνευματικό Τσερνομπίλ” της Ουκρανίας

Αλυπία του Κιέβου Старица Алипия Голосеевской- Holy Righteous nun Matushka Alipiya of Kiev -Avdeyeva-1988_daab388d42676d7db9dd68adfd617dd8 - Copy
Αγία Αλυπία του Κιέβου, η δια Χριστόν σαλή (Avdeyeva,1988) 
Εορτάζει στις 17/30 Οκτωβρίου
«ημείς μωροί διά Χριστόν, …και πεινώμεν και διψώμεν και γυμνητεύομεν και κολαφιζόμεθα και αστατούμεν…· λοιδορούμενοι ευλογούμεν, διωκόμενοι ανεχόμεθα, βλασφημούμενοι παρακαλούμεν· ως περικαθάρματα του κόσμου εγενήθημεν, πάντων περίψημα έως άρτι. »( Α Κορ. δ’: 10-13 )
«Ότι ο Θεός επείρασεν αυτούς, και εύρεν αυτούς αξίους εαυτού. Ως χρυσόν εν χωνευτηρίω εδοκίμασεν αυτούς.» (Σοφίας Σολομώντος Κεφ. 3, 5-6)
Η μάτουσκα Αλυπία οκτώ χρονών έμεινε ορφανή, φιλοξενήθηκε για λίγο στη θεία της και μετά από τις σπουδές στο σχολείοπήρε το σταυρό της και ακολούθησε τον Χριστό, με σιωπή και αδιάλειπτη προσευχή. Ζούσε με ό,τι της έστελνε ο Θεός, και ήταν φορές που περνούσε τη νύχτα στην ύπαιθρο.