Ετικέτες

8.8.21

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!🔥💥😭

Το θαύμα που έσωσε το Προκόπι Ευβοίας! ΕΚΛΑΨΑΝ ΟΛΟΙ όταν εμφανίστηκε ένα...



Σχόλιο:  Καταλαβαίνετε αρχιερείς και ιερείς που είστε υπέρ της μασκοφορίας στους ναούς, που εμποδίζετε τον κόσμο να προσκυνάει τις εικόνες, που τον τρομοκρατείτε κτλ... τί έγκλημα διαπράττετε ενώπιον του Υψίστου; Οι Άγιοί μας δείχνουν τη "δύναμή" τους. Εσείς θα συνεχίσετε να οδηγείτε στην πλάνη το ποίμνιό σας; Μακάρι ο Θεός να σας φωτίσει να μετανοήσετε και να γίνετε σωστοί οδηγοί, διαφορετικά κάτι μου λέει ότι πλησιάζει η ώρα της ..........

"KOΠΡΙΤΕΣ κοιτάξτε πως μας κάνατε"! Κλαίνε με λυγμούς οι πληγέντες


Σχόλιο:  Ναι, καλά βλέπετε.. αυτά είναι καμμένα δέντρα και ελάφια...

Η "κλιμaτική αλλαγή" άφησε πίσω γκαζaκια και μπιτονια


Σχόλιο: Αυτά να τα βλέπουμε, διότι μας έχουν πρήξει τις τελευταίες μέρες οι πολιτικοί και τα παπαγαλάκια τους με την κλιματική αλλαγή...

Προσευχή με το ψαλτήρι για την πυρκαγιά

 Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Αρσένιος

Σχόλιο: Από το να βλέπουμε τις εξελίξεις στην τηλεόραση, δεν είναι προτιμότερο να προσευχηθούμε, ώστε τις εξελίξεις να τις ελέγξει ο Κύριος; Σε λίγο ξεκινά και η Μεγάλη παράκληση (με ή χωρίς εσπερινό ανάλογα με την ενορία). Ας προσευχηθούμε, τόσες ευκαιρίες έχουμε. Η Υπεραγία Θεοτόκος και οι Άγιοί μας παρακαλούν για εμάς... είναι βέβαιο! Εμείς;

Αυτές τις ημέρες εκτός από τις παρακλήσεις της Παναγίας, εκτός από τις ομάδες ψαλτηρίου που προσεύχονται καθημερινά γίνονται και άλλες προσπάθειες, όπως η παρακάτω. Την κοινοποιώ για όποιον ενδιαφέρεται να συμμετέχει:

23:20 με 23:30 θα γίνει ομαδική προσευχή στην Παναγία μας για αυτές τις δύσκολες μέρες 

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, Αμήν!
Υπεραγία Θεοτόκε, σβέσον το πυρ το κατακαίον τη χώρα που σε κάθε γωνιά της υμνεί το Τίμιον και Πανάγιον Όνομά σου.
Υπεραγία Θεοτόκε, στήριξον, προστάτευσον και φώτισον πάντας τους βοηθούντας εις το έργον της κατασβέσεως.
Υπεραγία Θεοτόκε, καταπράϋνον τον ψυχικόν φόβον των πυροπλήκτων αδελφών ημών.
Αμήν

Η ομάδα ψαλτηρίου μας αριθμεί 62 μέλη που καθημερινά κάνουμε ένα κάθισμα την ημέρα, καλύπτοντας ολόκληρο το ψαλτήριο 3 φορές την ημέρα ως ομάδα. Στόχος της ομάδος μας είναι η προσευχή τόσο για την πατρίδα μας όσο και για την ορθοδοξία μας. Δεχόμαστε καινούρια μέλη, αλλά για όποιον δεν μπορεί να βγάζει ένα κάθισμα την ημέρα υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης του ψαλτηρίου με συγκεκριμένους ψαλμούς, όπως το χρησιμοποιούσε ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης και ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης:

Ας χρησιμοποιήσουμε τους ψαλμούς, όπως τους χρησιμοποιούσε ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, για να βοηθήσουμε τους αδερφούς μας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Ο ψαλμός 21 είναι κατάλληλος. Το προτεινόμενο σχήμα σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο (Περί Προσευχής, Γέροντος Παϊσίου Λόγοι, Τόμος ς΄)  είναι: 

Ν΄ (50) ψαλμός, θεοτοκίο, απολυτίκιο Αγ. Αρσενίου

η περίπτωση που προσευχόμαστε και ο ψαλμός 21

μικρή δοξολογία και μεγαλυνάριο Θεοτόκου

Πρόσφατα αιτήματα προσευχής 4/8/21-10/8/21

  

[τελευταία ενημέρωση: 8/8/21, 16:22]

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;


8/8:

Υπέρ θείας βοηθείας

π. Αντωνίου: είναι πολύτεκνος ιερέας που έπαθε εγκεφαλικό. Ας ευχόμαστε για τα καλά και συμφέροντα της ψυχής του.

4/8:

Υπέρ θείας βοηθείας

Ραφαήλ-Παναγιώτουνεογέννητο (αεροβάπτιση) διασωληνώθηκε... σοβαρό πρόβλημα στον πνεύμονα 


Υπέρ αναπαύσεως: 

Ζήση (θέση 109 στην κατάσταση ονομάτων). Άφησε πίσω του δύο παιδιά που τον είχαν ακόμα ανάγκη. Ο κύριος να τον αναπαύσει και να ενδυναμώσει την οικογένεια του.

Μόρφου Νεόφυτος: Τα παιδιά και τα μάτια σας, για να μην παραμορφωθούν (6.8.2021)

Δεύτερο Θαύμα για την Β. Εύβοια - Έβρεξε στο Προκόπι μετά την λιτανεία των Ιερών Λειψάνων!

 

Σχόλιο: Κάποιοι ξέρουν τον τρόπο, κάνουν αυτό που πρέπει και το θαύμα έρχεται. Κάποιοι άλλοι επιμένουν να σιωπούν και αντί να δώσουν ευλογία για αγρυπνίες και λιτανείες σε όλη την Ελλάδα το παίζουν αυτοκράτορες της Ρώμης και απειλούν με απολύσεις όσους δεν τσιμπηθούν... Ο Θεός τα επιτρέπει όλα αυτά, για να φανεί η αλήθεια και η αλήθεια θα λάμψει είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Ας ανοίξουμε τα μάτια μας, για να δούμε και αν είμαστε τυφλοί (που είμαστε...) ας ζητήσουμε από τον Κύριο να μας φωτίσει, όπως έκαναν και οι τυφλοί του σημερινού ευαγγελίου (κλικ εδώ).

 

Γέρων Γεώργιος: Μόνο ο Χριστός θα μεταμορφώσει την Ελλάδα!!!

«ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ». Φρόντισαν για όλα, δεν υπολόγισαν μόνο ...

Ντοκουμέντα: Οι δήμοι που καίγονται στη Β.Εύβοια είχαν απορρίψει απόφαση της ΡΑΕ για αιολικά πάρκα πριν 15 μέρες!




Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη πως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είχε εκδώσει πριν ένα μήνα, στις 6/7, αποφάσεις για άδειες κατασκευής αιολικών πάρκων για τις περιοχές που αυτή τη στιγμή καίγονται αβοήθητες στη βόρεια Εύβοια. Μάλιστα τις αποφάσεις αυτές είχαν απορρίψει με ψήφισμα οι δήμοι των περιοχών, μόλις 15 ημέρες πριν, στις 22/7!

Συγκεκριμένα η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) στις 24 Ιούνη (αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 6 Ιούλη), χορηγεί άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικούς σταθμούς στους δήμους Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας και Διρφύων - Μεσσαπίων.

Θα περάσουμε δύσκολες μέρες, γιατί ο κόσμος δεν εξομολογείται, και αυτοί που εξομολογούνται δεν κάνουν καθαρά εξομολόγηση

 

Γέροντας της Κοζάνης Αρχιμ. Νεόφυτος Σκαρκαλάς (1917-2005)

Ὁ μακαριστός γέροντας Νεόφυτος (κατά κόσμον Ναούμ Σκαρκαλᾶς), πού ἐκοιμήθη ἐν Κυρίῳ τόν Μάιο τοῦ 2005, ἄφησε μνήμη πολύ ἐναρέτου καί ἁγίου ἀνδρός. Ἐφλέγετο ἀπό διάπυρο ἔρωτα πρός τόν Θεό καί τήν ἁγία Του Ἐκκλησία, τήν ὁποία διηκόνησε μέ πολύ ζῆλο, μέ ὅλη τήν ζωή του..

Ὁ γέροντας δέν εἶχε ἰδιαίτερο χάρισμα λόγου. Ὅμως τά ἁπλᾶ ἀλλά χαριτωμένα λόγια του ὠφελοῦσαν πολύ τούς ἀκροατάς του. Παραθέτουμε ἐνδεικτικῶς κάποια ἀπό αὐτά:

~ Νά μή σταματήσετε τόν ἐκκλησιασμό καί τήν ἐξομολόγησι. Ἀπό τήν Ἐκκλησία βγαίνει ἡ ἁγιότης. Μέσα ἀπό τήν Ἐκκλησία καί τά μυστήριά της δυναμώνει ἡ πίστις μας. Ἐγώ,παιδί μου, ἀπό τό σπίτι στήν Ἐκκλησία καί ἀπό τήν Ἐκκλησία στό σπίτι. Ἔτσι νά κάνῃς καί σύ.

Ψυχωφελής διήγηση (περί υπακοής)

 



Σε μια ορεινή περιοχή υπήρχε μια οικογένεια, στην οποία ο πατέρας συνόδευε τον γιό του στο σχολείο, το οποίο βρισκόταν έξω από το χωριό. Η περιοχή εκείνη είχε και αρκούδες. 

Όταν το παιδάκι μεγάλωσε λιγάκι, του είπε ο πατέρας: ''Τώρα θα πηγαίνεις μόνος σου στο σχολείο. Πρόσεχε όμως! Δεν θα αλλάξεις δρόμο και θα πηγαίνεις πάντα από τον δρόμο που σε πήγαινα. Επίσης πρόσεξε, αν τυχόν και σου παρουσιαστεί απρόοπτα αρκούδα στο δρόμο σου, θα σταθείς εκεί που είσαι, ακίνητος! Διότι η αρκούδα έχει το ιδίωμα, όταν είσαι ακίνητος να μην σε τρώει''.