Ετικέτες

18.1.17

Αλβανικές δυνάμεις κινούνται προς κατάληψη του Β.Κοσσυφοπεδίου – Σερβία: «Αν μπείτε, έχουμε πόλεμο»


Σχόλιο: Ηχούν τα τύμπανα του πολέμου στη γειτονιά  μας!


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου με προτροπή της πρεσβείας των ΗΠΑ, του Βερολίνου και των Βρετανών (όλοι κύριοι παίκτες στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου το 1999) με αφορμή το περιστατικό  με την σερβική αμαξοστοιχία εφαρμόζουν σχέδιο «βίαιης κατάληψης του βόρειου Κοσσυφοπέδιο», στο οποίο η Σερβία είναι έτοιμη να απαντήσει υπερασπιζόμενη τους συμπολίτες της.

Νίκολιτς: «Αν χρειαστεί θα πάω στον πόλεμο με τους γιους μου»

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί από την προεδρία, εάν η Σερβία παραμείνει σιωπηλή σε περίπτωση δολοφονιών Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο. Τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων στις δηλώσεις του μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Σερβίας, τις αποκάλεσε  ως ‘απάτη’.

Ο Χριστός ίδρυσε μία, ή πολλές Εκκλησίες;

Εκκλησία

Ο Χριστός ίδρυσε μια φυσικά Εκκλησία. Η Εκκλησία ως συνάθροιση, σύναξη ανθρώπων, φέρει μέσα της το στοιχείο της ενότητος. Είναι ενότητα. Η πολλότητα εκκλησιών αναιρεί την ενότητα αυτή. Αποτελεί αντίφαση.

Θα ήθελα να ήμουν Ελληνίδα


Ἐπιστολὴ ἀπὸ τὴν πρώτη Ταϊβανέζα Ἱεραπόστολο Πελαγία Υu

Το Άγιο Όρος στην Τουρκοκρατία





Το Άγιον Όρος καθ' όλην την τουρκοκρατία είχε κατατυραννηθή, είχεν υποστή την απληστίαν των ιδίων των σουλτάνων απ\' ευθείας. Όταν ακόμη ο Ορχάν είχε πρωτεύουσάν του την Προύσσαν, πολλά από τα στίφη που αποτελούσαν τον στρατόν του και ελήστευαν και ηφάνιζαν ό,τι εύρισκαν εμπρός των, ωθούμενα διαρκώς προς τας ευρωπαϊκάς ακτάς, είχαν περάσει δια θαλάσσης εις την Χαλκιδικήν.

Υποφέρουν οι άνθρωποι που θυμώνουν, υποφέρουν πολύ

Αποτέλεσμα εικόνας για θυμος χριστος

Ο θυμός σαν πάθος που προσπαθούμε να απαλλαγούμε είναι πολύ κοντά στην αγανάκτηση που πολλές φορές είναι δίκαιη. Όμως δεν θα μπούμε στην διαδικασία να τα ξεχωρίσουμε αλλά να θέσουμε το ερώτημα στον εαυτό μας αν αξίζει ο θυμός να σκοτεινιάζει την ψυχή μας ;