Ετικέτες

14.10.19

Βιογραφικό σημείωμα μιας δασκάλας

Βιογραφικό σημείωμα μιας δασκάλας
«Την λευτεριά ρωτήσανε ποιας μάνας είναι γέννα /
και είπε πως την γέννησε το ελληνικό το αίμα».

Η θλιβερή αναγνώριση (Αρσένιος Μοναχός Σκήτη Κουτλουμουσίου)

Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
Αναγνώρισε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος την ψευδο-εκκλησία της Ουκρανίας! Τι κρίμα. Η Ιεραρχία προτίμησε την εύνοια του Πατριάρχου και Αρχιεπισκόπου, αντί της εύνοιας του Χριστού. Προτίμησε τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα του Αμερικανού Πάϊατ και του πάπα, από τα συγχαρητήρια του Αρχηγού της Εκκλησίας μας, Ιησού Χριστού.

Το πανέμορφο μονοπάτι προς την Ιερά μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους.

Σχετική εικόνα

Συνεχίζω τη διαδρομή μου προς την Ιερά μονή Φιλοθέου. Στο τελευταίο σκέλος διασχίζω ένα πανέμορφο μονοπάτι με πυκνή βλάστηση που μετά από μια ξύλινη γέφυρα που περνάει το ρέμα ανηφορίζει προς το μοναστήρι προσφέροντας υπέροχη θέα στο πάνω μέρος της χερσονήσου του Αγίου Όρους.

Η ασυμφωνία χαρακτήρων και τα παιδιά στην οικογένεια…


π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός
Ένας από τους λόγους διαζυγίου, παλαιότερα και σήμερα, είναι η «ασυμφωνία χαρακτήρων» μεταξύ του ζευγαριού. Η σχέση βαδίζει προς μία ανεπιστρεπτί φθορά όταν ο καθένας σύζυγος συνειδητοποιεί ότι ο χαρακτήρας του, οι απαιτήσεις του, οι ιδέες του δεν μπορούσαν να ταυτιστούν με τον χαρακτήρα και τις θέσεις του άλλου.

Τελικά τρομάζει η αγάπη;


Τελικά τις εντολές του Θεού προσπαθούμε να της εφαρμόσουμε επειδή αγαπούμε τον Θεό ή επειδή φοβόμαστε την οργή του και την απώλεια του παραδείσου;

Κάνε μας να ζήσουμε αληθινά...


«Σε παρακαλούμε Κύριε, κάνε μας να ζήσουμε αληθινά…» *Επίσκοπος Σεραπίων 4ος αιώνας.