Ετικέτες

1.4.19

Μοσούλη: Βρέθηκε μοναδικό χειρόγραφο, αντίγραφο Ευαγγελίου γραμμένο στα Ελληνικά




Πρόκειται για ένα μοναδικό αντίγραφο από Ευαγγέλιο το οποίο γράφτηκε με το χέρι στα ελληνικά και στη συνέχεια μεταφράστηκε σε Αραμαϊκά και Ασσυρικά. Το πολύτιμο εύρημα χρονολογείται από το 1860.

Η Ταχύτητα του Φωτός σε αργή κίνηση (βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ταχύτητα του Φωτός σε αργή κίνηση (βίντεο)
Αν αναρωτιέστε πως θα ήταν να οπτικοποιήσετε την Ταχύτητα του Φωτός, την απάντηση μας έδωσε πρόσφατα το California Institute of Technology σε συνεργασία με τους The Slow Mo Guys.

Η Τουρκία σε κινούμενη άμμο… Καζάνι που βράζει και θα εκραγεί, νομοτελειακά

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Τουρκία σε κινούμενη άμμο… Καζάνι που βράζει και θα εκραγεί, νομοτελειακά
Το κλειδί για να κατανοήσει κανείς τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και τη φυσιογνωμία του καθεστώτος στην Τουρκία είναι οι κουρδικές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων και των κρατικών αρχών, όπως εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια του 20ου και στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Οι εθνικιστικές οθωμανικές κυβερνήσεις των αρχών του 20ου αιώνα είχαν ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός ενωμένου, ομοιογενούς εθνικού τουρκικού κράτους στα εναπομείναντα εδάφη της Μικράς Ασίας.
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ενημερωτικό πογκρόμ των αλβανικών Μ.Μ.Ε. στους Βορειοηπειρώτες

Αποτέλεσμα εικόνας για Ενημερωτικό πογκρόμ των αλβανικών Μ.Μ.Ε. στους Βορειοηπειρώτες

Έντονη απήχηση έχουν προκαλέσει οι χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα στα (εγχώρια) αλβανικά Μ.Μ.Ε., σχετικά με την υφαρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων της Χιμάρας, συνεχίζοντας έτσι την αδυσώπητη ενημερωτική επίθεση κατά των γηγενών Ελλήνων της χώρας.

Μακάριος ο Αιγύπτιος 1

Αποτέλεσμα εικόνας για μακαριος ο αιγυπτιος
1. Μὲ τὴ Χάρη τοῦ Ἁγίου Πνεύματος ὁ καθένας μας κερδίζει τὴ σωτηρία τῆς ψυχῆς του.

Το πόσιμο νερό της Νεκράς Θάλασσας!


από το «Μέγα Γεροντικό»

Κι ενώ περπατούσαμε στις όχθες της Νεκράς Θάλασσας ο Γέροντας μου κι εγώ -διηγείτο στους αδελφούς ο άββάς Λουλάς ο μαθητής του οσίου Βησσαρίωνος- κυριεύθηκα από υπερβολική δίψα.

Μία κακή κριτική μπορεί να γίνει ο καλύτερος δάσκαλός μας


Οι άνθρωποι έχουμε έμφυτη την ανάγκη της αλληλεπίδρασης με τους άλλους ανθρώπους, αποσκοπούμε πολλές φορές στη θετική τους στάση και την έγκρισή τους. Ένας καλός βαθμός, η συγγραφή ενός άρθρου ή βιβλίου, μία αθλητική επίδοση, όλες αυτές οι ενέργειες μας φέρνουν αντιμέτωπους με την κριτική των άλλων.