Ετικέτες

11.3.21

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΙΣ ΔΙΕΔΙΔΑΝ ΑΥΤΟΙ - ΤΣΙΟΔΡΑΣ, ΣΥΨΑΣ, ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

 


Τώρα αυτά τα λένε μόνο οι "ψεκασμένοι", αλλά πριν γνωρίσουν και οι ίδιοι οι "επιστήμονες" για το τι πρέπει να λένε, ούτε και αυτοί μάλλον δεν μπορούσαν να φανταστούν πόσο θα ήταν αναγκαίο να "αλλάξει" η επιστήμη, για να δομηθεί αυτό το αφήγημα...

Τί έλεγε ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης γιά το Παλαιό Ημερολόγιο...

 Augustin Kandiotis 


Ο λόγος τού μακαριστού πλέον αγωνιστού Επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτη έχει πάντα μία ιδιάζουσα βαρύτητα...

 

 

EΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Θα ήθελα να ρωτήσω ποιά ήταν η στάση του μακαριστού γέροντα Αυγουστίνου έναντι των Παλαιοημερολογιτών. Άκουσα σήμερα τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση Παλαιοημερολογιτών https://www.youtube.com/watch?v=cVRejxfbK9o. Άλλοτε βρήκα την πληροφορία πως μεσολάβησε μεταξύ Εκκλησίας και Παλαιοημερολογιτών για την ενσωμάτωσή τους σε αυτήν. Αναγνώριζε έγκυρα μυστήρια στις τάξεις των Παλαιοημερολογιτών; Ευχαριστώ.

Επειδή την απορία αυτή θα την έχουν και άλλοι αναγνώστες, θα απαντήσουμε σέ όλους.

 

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...


Ο π. Αυγουστίνος αγαπούσε τους Παλαιοημερολογίτες και τους υπερασπίζονταν, όταν τους κατεδίωκε άγρια η πολιτεία, με την έγκριση κάποιων ιεραρχών.

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, όπως φαίνεται και από την ομιλία που ακούσατε, δεν ήταν βέβαια από εκείνους τους ιεράρχες.

Ο Γέροντας κατηγορούσε την βιασύνη που υπέδειξε η τότε διοικούσα Εκκλησία, για να δεχθεί το νέο ημερολόγιο, που δημιούργησε το σχίσμα στην Εκκλησία.

Δεν θεωρούσε όμως το ημερολόγιο (παλαιό ή νέο) ως δογματικό θέμα, που να εξαρτάται η σωτηρία μας.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ EL DIABLO ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗ EUROVISION



Από σχόλιο παρακάτω: Στο βίντεο ο Μητροπολίτης Μόρφου διηγείται πως ένας δαιμονισμένος του αποκάλυψε ότι ο σατανάς θα βάλει ανθρώπους να του κάνουν τραγούδι (στο 29:15) , λίγο πριν το πει (στο 27:14) κάνει εισαγωγή και λέει ότι του αποκάλυψε ο σατανάς τα σχέδια του , εννοώντας προφανώς την διήγηση που ακολουθεί.

 Έβγαλαν ανακοίνωση οι Θεολόγοι, το ΕΛΑΜ, μάζευε ο κόσμος υπογραφές για να αποσυρθεί το τραγούδι, απαντούσε το επίσημο ΡΙΚ και ο Μόρφου Νεόφυτος τηρούσε σιγή ιχθύος…

Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύαμε, αφού όσοι τον ακολουθούν πιστά, γνωρίζουν ήδη ότι την προηγούμενη Κυριακή, στο κήρυγμά του στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος στον Ξυλιάτο, εξέφρασε μεταξύ άλλων την έντονη αντίδρασή του για το τραγούδι.