Ετικέτες

21.5.19

Να εξαλειφθή η βλαστήμια...

Να εξαλειφθή η βλαστήμια
Του μακαριστού Επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτη
Ήμουν μικρό παιδάκι στο χωριό μου, που τότε είχε πολλούς κατοίκους, 3.000 ανθρώπους - και τώρα πια δεν έχει ούτε 400. Οι γονείς μας κι όλοι οι μεγαλύτεροι είχαν πάει στον πόλεμο της Μικράς Ασίας. Πολέμησαν με ανδρεία έφτασαν μέχρι την Άγκυρα. Αλλά μετά, καταστροφή! Απ’ τους 200 που είχαν φύγει από το χωριό μας, μόνο 30 επέστρεψαν. Δυστυχία… Κλαίγαμε, όλο το χωριό θρηνούσε για τους σκοτωμένους και τους αιχμαλώτους· μια βδομάδα δε φάγαμε, ψωμί δε βάλαμε στο στόμα. Κάθισαν έξω από την εκκλησία οι στρατιώτες με τα κουρελιασμένα ρούχα τους, ξυπόλητοι, με τα πόδια τους πρισμένα, τα μάτια κόκκινα, κλαμένοι. 
Και ρωτούσαν οι γέροι· -Ρε παιδιά, πώς το πάθαμε; γιατί αυτή η συμφορά; Ο ένας έλεγε· -Φταίνε οι Ρώσοι. Ο άλλος έλεγε· -Φταίνε οι Άγγλοι. Άλλοι έλεγαν· -Φταίνε οι Ιταλοί… Ένας λοχίας, που πολεμώντας έφτασε ως την Άγκυρα κι είχε αριστεία ανδρείας, λέει· 
-Παιδιά, δε φταίνε ούτε οι Ρώσοι ούτε οι Γάλλοι ούτε οι Άγγλοι…. Εμείς φταίμε·

Σκοπός τους τελικός εἶναι, νά μπερδέψουν τούς πιστούς.


Αποτέλεσμα εικόνας για οικουμενισμός
Γράφει ὁ Φώτης Μιχαήλ, ἰατρός

Οἱ θιασῶτες τῆς παναιρέσεως τοῦ οἰκουμενισμοῦ ἔχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει στίς ἡμέρες μας. Μέχρι χθές κάνανε τόν δῆθεν εὐσεβῆ καί πατροπαράδοτον. Σήμερα, ὅμως, ἔχουν πετάξει ἀπό πάνω τους τίς προβιές τῆς μεταμφίεσης καί ἄφησαν νά φανοῦν πλέον ξεκάθαρα οἱ πραγματικές τους προθέσεις.
Δέν προφταίνουμε ἁπλῶς καί μόνον νά μετρᾶμε τίς δαιμονικές τους ἐπινοήσεις!
Ὕπνος δέν τούς πιάνει, γιά νά σκέφτονται τί νεώτερο θά ἐπιχειρήσουν, ὥστε νά μπερδέψουν ἀκόμα περισσότερο τίς συνειδήσεις τῶν πιστῶν.

Saudi Aramco: Με το βλέμμα στραμμένο σε Ευρώπη και την Ελλάδα


Η κορυφαία πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο, Saudi Aramco, προσβλέπει στο να αυξήσει την προσφορά πετρελαίου στην Ευρώπη κατά 300.000 βαρέλια/ημέρα τα επόμενα δύο χρόνια, αναφέρουν διεθνή μέσα.

ΗΠΑ: Το ΔΝΤ μαθαίνει από τα λάθη του με την Ελλάδα



Με μια «αξιολόγηση» της απόδοσης των δικών του προγραμμάτων, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επιχειρεί να αναμορφώσει τη διαδικασία σχεδιασμού προγραμμάτων με απώτερο στόχο την αποφυγή της επανάληψης των λαθών που έγιναν σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Υπέρ υγείας: Σταυρούλας, Γεωργίου, Ελένης, Ιωσήφ - Υπέρ αναπαύσεως:Φωτίου

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Κι άλλοι αδερφοί μας έχουν την ανάγκη να προσευχηθούμε γι'αυτούς. Άσχετα με το αν οι ίδιοι το γνωρίζουν ή όχι, σημασία έχει ότι το γνωρίζει ο Κύριος. Ας πονέσουμε λοιπόν μαζί με τους αδερφούς μας, ας προσπαθήσουμε να μπούμε στη θέση τους και ας κάνουμε ό,τι μπορεί ο καθένας ανάλογα με τον χρόνο που έχουμε και τη διάθεση μας.

Σταυρούλα: πάσχει από σάρκωμα. 

Γεώργιος: ας ευχηθούμε υπέρ αναρρώσεως του αδερφού μας που ταλαιπωρείται το τελευταίο διάστημα.

Ελένη: θα κάνει την ερχόμενη Δευτέρα επέμβαση αφαίρεσης χολής (βρίσκεται ήδη στην κατάσταση προσευχής, στη θέση 39)

Ιωσήφ: έπεσε άσχημα και έπαθε σοβαρά κατάγματα που θα τον κρατήσουν σε ακινησία 3-5 μήνες.


Τέλος, ας βάλουμε στην προσευχή μας και τον αδερφό μας Φώτιο ο οποίος κοιμήθηκε πριν 2 μέρες. Ο Θεός ας τον αναπαύει και ας ενδυναμώσει τους δικούς του.