Ετικέτες

3.2.19

Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης

4 Φεβρουαρίου

Οι δύο προφητείες του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι δύο προφητείες του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου
Εν Πειραιεί  1-2-2013
Πρωτοπρεσβ. π. Άγγελος Αγγελακόπουλος
 εφημέριος Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως Πειραιώς
Σύμφωνα με τον Ευαγγελιστή Λουκά, ο δίκαιος Συμεών, αφού ευλόγησε την Θεοτόκο και τον Ιωσήφ, στράφηκε προς την Θεοτόκο και της είπε δύο θαυμαστές προφητείες. Η πρώτη αναφερόταν στο πρόσωπο του Θεανθρώπου Χριστού: «Ιδού ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών εν τω Ισραήλ και εις σημείον αντιλεγόμενον». Η δεύτερη αναφερόταν στο πρόσωπο της Θεοτόκου «Και σου δε αυτής την ψυχήν διελεύσεται ρομφαία, όπως αν αποκαλυφθώσιν εκ πολλών καρδιών διαλογισμοί»[1]. Ας δούμε την ερμηνεία των δύο αυτών προφητειών.

Παιχνίδια πολέμου από την Τουρκία στην ανατ. Μεσόγειο, προαναγγέλλει η ‘Γενί Σαφάκ’


Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Sigmalive, στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, όλη τη νότια Κύπρο δεσμεύει με Navtex η Τουρκία κηρύσσοντας αλλεπάλληλες στρατιωτικές ασκήσεις νότια και δυτικά της Μεγαλονήσου, ενώ το Μπαρμπαρός βρίσκεται ήδη στο οικόπεδο 9 της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες φυσικού αερίου, όπως παραδέχεται σήμερα η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’.

Άγιος Παΐσιος: Η αληθινή αγάπη πληροφορεί τον άλλον...


-Γέροντα, πώς θα δείξω αγάπη;

Τι είναι πειρασμός; Από που προέρχεται και πως εξελίσσεται; Πως να τον αντιμετωπίσω;


Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος
Η προσβολή στην ψυχή ακαθάρτων σκέψεων, συναισθημάτων και επιθυμιών είναι φαινόμενο συνηθισμένο και καθολικό. Μόνο με την προσβολή αυτή δεν έχουμε αμαρτία. Η αμαρτία αρχίζει όταν συγκρατήσουμε μέσα μας και υποδεχθούμε τους εμπαθείς αυτούς λογισμούς. 

Όσο βαθύτερη η θλίψη,τόσο εγγύτερα ο Θεός.


«Τα μεγάλα σχέδια της Θείας Πρόνοιας εκδηλώνονται μέσα από θλίψεις». Η διαπίστωση αυτή της Ηγουμένης Ταϊσίας, όπως καταγράφεται στο ομώνυμο βιβλίο – έκδοση ‘Το περιβόλι της Παναγίας’, είναι αληθινή. Βγήκε μέσα από τη δική της εμπειρία, που βεβαιώνεται, βέβαια, από όσους γνώρισαν το σχέδιο του Θεού για τους ίδιους και για άλλους, μέσα από δοκιμασίες, πόνο, στεναχώριες.

"Σιγανά και ταπεινά… "

"Σιγανά και ταπεινά… "


Ένα σημάδι ότι ξεκινάει η εν πνεύματι αληθινή ζωή είναι η "απογοήτευση". Ναι, καλά το ακούσατε, η "απογοήτευση". Θα έρθει μια στιγμή στη ζωή μας, θα τα φέρει έτσι ο Θεός, που θα αισθανθούμε απόλυτη ματαίωση από όλους και όλα.