Ετικέτες

9.8.18

Άλις Κούπερ - Ο κόσμος ανήκει στον σατανά αλλά αν δεν έχεις τον Χριστό στην ζωή σου είσαι θύμα

Αποτέλεσμα εικόνας για Άλις Κούπερ

Σχόλιο: Αν και με την πρώτη ματιά φαίνεται εντυπωσιακή η αλλαγή του, ωστόσο ο γνωστός τραγουδιστής παραμένει δέσμιος του Σατανά, αφού έχει μεγαλώσει και παραμένει εντός αιρετικού περιβάλλοντος (προτεστάντης). Πολλοί αδερφοί  μας στο διαδίκτυο δηλώνουν ενθουσιασμένοι, αλλά θα πρότεινα να κρατήσουν τον ενθουσιασμό τους μόνο για την περίπτωση που γνωρίσει και αποδεχτεί την ορθοδοξία μας!

Υπέρ αναπαύσεως Σοφίας



Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση

Η Σοφία (θυμηθείτε εδώ) κοιμήθηκε περί τα μέσα Ιουλίου, αλλά το έμαθα πριν λίγες μέρες. Τα σαράντα της θα είναι το επόμενο σαββατοκύριακο.

Κινδυνεύουν με λουκέτο τα ελληνικά σχολεία στο Κάιρο



Μπροστά στον κίνδυνο να μην ανοίξουν τον Σεπτέμβριο βρίσκονται τα ελληνικά σχολεία στο Κάιρο, καθώς από τη μία η γραφειοκρατία και από την άλλη η απροθυμία των Ελλήνων εκπαιδευτικών να αποσπαστούν τα αφήνουν χωρίς προσωπικό. Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου με επιστολές προς τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και την υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Φωτογραφία: Μαθητές της Αμπετείου Σχολής στο Κάιρο σε γιορτή για την 25η Μαρτίου (φωτ.: Facebook / Αμπέτειος Σχολή Καΐρου)

Η ψυχή που αφέθηκε στο θέλημα του Θεού τίποτε δεν φοβάται


 Όποιος νικάει τα πάθη νικάει τη λύπη 

Για να διαφυλάξει κανείς την ψυχική του γαλήνη πρέπει να απομακρύνει από τον εαυτό του τις σκοτεινές σκέψεις. Πρέπει να φροντίζουμε να έχουμε χαρούμενη διάθεση και όχι στενάχωρη. Μόνο, αν σταματήσουμε να κατηγορούμε τούς άλλους θα αποκτήσουμε ψυχική γαλήνη.

Εύρεση της Αχειροποιήτου Εικόνος του Χριστού στα Καμουλιανά (9 Αυγούστου)


Πώς ου μεγάλη τυγχάνεις Aκυλίνα,
Συγκατάβασιν βλέψας Xριστού τόσην;

Βιογραφία
Η διήγηση για την εύρεση της άχειροποίητης εικόνας του Χριστού, από την ειδωλολάτρισσα Άκυλίνα και μετέπειτα χριστιανή (σύμφωνα με τη διήγηση), μέσα σε κιβώτιο, αποδόθηκε στον Γρηγόριο Νύσσης, από κάποιον μεταγενέστερο, προκειμένου να δώσει κύρος σ’ αυτή.Γράφει για το γεγονός αυτό ο Άγιος Νικόδημος: