Ετικέτες

23.3.22

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (21/3/22-27/3/22)

  Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ


Διανύουμε την 3η εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Όλες τις καθημερινές κανονικά τρώμε άλαδο φαγητό. Ωστόσο, αυτή η εβδομάδα είναι πιο χαλαρή, αφού την Παρασκευή 25 Μαρτίου εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, οπότε γίνεται κατάλυση ιχθύος.

Δευτέρα-Πέμπτη: νηστεία (άλαδο φαγητό ή ξηροφαγία)

Παρασκευή 25/3: νηστεία (επιτρέπεται το ψάρι)
[Ευαγγελισμός της Θεοτόκου]

Σάββατο - Κυριακή: νηστεία (λαδερό φαγητό)

Για τις επόμενες εβδομάδες της Μ. Τεσσαρακοστής ο κανόνας είναι απλός: όλες τις καθημερινές τρώμε άλαδο φαγητό (ή κάνουμε ξηροφαγία), ενώ το σαββατοκύριακο τρώμε λαδερό φαγητό.

ΚΑΛΗ Η ΡΩΣΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΞΗ;


Ξεκαθαρίζει ο Γιώργος Φίλης! Ο Πούτιν θα το πάει μέχρι τέλους – Ο Ζελένσκι δουλεύει για...| Rantar

Εγώ μπερδεύτηκα πάντως…


Γράφει ο Ιωάννης Μεταξάς (Καταχανάς)

Ζούμε ιστορικές στιγμές πάντως! Τώρα… ιστορικές; παρανοϊκές; Ε, μικρή η διαφορά. Ας πούμε ιστορικά παρανοϊκές, να είμαστε μέσα.

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ βλέπω ότι κάπου έχει μπερδευτεί το πράγμα. Βρισκόμαστε στη δεύτερη εβδομάδα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και ακόμα δεν έχουμε καταλάβει ποιος έχει κάνει κυρώσεις σε ποιον.

Με την πρώτη ημέρα της εισβολής, βγήκε η Ευρώπη και είπε ότι θα επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία. Μόλις το είπε, αυξήθηκαν πάλι τα καύσιμα στην Ελλάδα. Ειλικρινά ρε παιδιά, ποιος επέβαλλε κυρώσεις σε ποιον; Η Ευρώπη στη Ρωσία ή η Ρωσία στην Ευρώπη; Παίζει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό;