Ετικέτες

25.2.18

Γιατί σήμερα δεν διαβάζονται τα αναθέματα την Κυριακή της Ορθοδοξίας; (Με σημαντικότατα βίντεο)


Κι όμως κάπου ευτυχώς διαβάζονται!!! (Δείτε στο τέλος τα σχετικά βίντεο)
 
 
Από έναν φίλο διατυπώθηκε προχτές ένα ερώτημα. Γιατί απαλείφθηκαν από την ακολουθία της Ορθοδοξίας τα αναθέματα προς τους αιρετικούς και σπάνια ακούγονται σήμερα.

Ενημέρωση για τον Βασιλάκη και νέα αιτήματα: Αικατερίνη, Ελευθέριος, Αγλαΐα

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή


Αύριο ο μικρός Βασιλάκης, τον οποίο έχουμε ήδη στην κατάσταση προσευχής (κλικ εδώ) θα κάνει μαγνητική χολής και παγκρέατος. Η οικογένειά του μας χρειάζεται. Είναι πολύ σημαντική η εξέταση. Σας παρακαλώ να κάνουμε θερμή προσευχή να πάνε όλα καλά.

Και μερικά καινούρια αιτήματα:

1. Η Αικατερίνη,  22 ετών, πάσχει από λέμφωμα Hodgkins της χειρότερης δυνατής μορφής. Κάνει χημειοθεραπείες, αλλά οι γιατροί είναι απαισιόδοξοι. Ας ευχηθούμε για τη νεαρή κοπέλα πάνω από όλα να την ελεήσει ο Κύριος και να σώσει την ψυχούλα της, αν δεν είναι στα σχέδιά Του η σωματική της θεραπεία.

2. Ο Ελευθέριος, 9 ετών, παρουσιάζει αιμάτωμα στο κεφάλι για το οποίο έχει κάνει κάποια επέμβαση, αλλά ταυτόχρονα βρέθηκε και όγκος για τον οποίο θα χρειαστεί λεπτή χειρουργική επέμβαση με χρήση ρομποτικής τεχνολογίας. Ας ευχηθούμε για τον μικρό και την οικογένειά του.

3. Η Αγλαΐα είχε παρουσιάσει καρκίνο στο ενδομήτριο, έκανε επέμβαση και χημειοθεραπείες και προς το παρόν φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον άμεσο κίνδυνο. Ας την βάλουμε στην προσευχή μας για λίγο καιρό μαζί με τα άλλα αδέρφια μας. 

Πάνω από όλα όμως ας ευχηθούμε οι δοκιμασίες που περνάνε να λειτουργήσουν προς ψυχικό τους όφελος, να τους φέρουν πιο κοντά στην Αλήθεια, πιο κοντά στον Κύριό μας Ιησού Χριστό.

χοντες ον ρχιερέα μέγαν διεληλυθότα τος ορανούς, ησον τν υἱὸν το Θεο, κρατμεν τς μολογίας. ο γρ χομεν ρχιερέα μ δυνάμενον συμπαθσαι τας σθενείαις μν, πεπειραμένον δ κατ πάντα καθ᾿ μοιότητα χωρς μαρτίας. προσερχώμεθα ον μετ παῤῥησίας τ θρόν τς χάριτος, να λάβωμεν λεον κα χάριν ερωμεν ες εκαιρον βοήθειαν. (Εβρ. 4,14-16)
  

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας: 26/2-4/3/2018

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Από αύριο διανύουμε πλέον τη δεύτερη εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής (26/2/18-4/3/18). Κανονικά, όλες τις καθημερινές νηστεύουμε αυστηρά, δηλαδή τρώμε άλαδο φαγητό (ή κάνουμε ξηροφαγία και μονοφαγία συνδυασμένες με ενάτη), ενώ το σαββατοκύριακο υποχρεωτικά τρώμε λαδερό φαγητό. 

Δευτέρα-Παρασκευή: νηστεία (άλαδο φαγητό ή ξηροφαγία)

Σάββατο - Κυριακή: νηστεία (λαδερό φαγητό)

«Πολιορκία» της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα από Τσάμηδες - «Να ζητήσει συγγνώμη η Ελλάδα»

«Πολιορκία» της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα από Τσάμηδες - «Να ζητήσει συγγνώμη η Ελλάδα»

Σχόλιο: Επιτέλους απάτριδες! Τι περιμένετε; Ενεργοποιήστε αμέσως το Βορειοηπειρωτικό!
Του Νίκου Μελέτη
Προκλητική συγκέντρωση έξω από την ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα πραγματοποίησαν εκατοντάδες «Τσάμηδες» πυροδοτώντας το ανθελληνικό και εθνικιστικό κλίμα στην Αλβανία, ενώ μπαίνει στην τελική ευθεία η διαπραγμάτευση μεταξύ των κυβερνήσεων των δυο χωρών με σκοπό την σύναψη συμφωνίας για την αντιμετώπιση όλων των εκκρεμών ζητημάτων.

Η λεβάντα των αρωμάτων

Δημήτρης Γ. Καλλιμάνης
Η λεβάντα των αρωμάτων, η λεβάντα η απρόσκοπτη θεραπεία των εγκαυμάτων, η λεβάντα που θεραπεύει ημικρανίες, η λεβάντα που ιππεύει με την άγρια κι υπέροχη οσμή μέσα στα δάση και τ’ αμπέλια, άρωμα του Βυζάντιου όταν με τη μαστίχα και το αρσενικό λιβάνι παντρεύεται, η λεβάντα με το μύρο και το τριανταφυλλόνερο που θεραπεύει, η λεβάντα σε έλαια, η λεβάντα σε πόνους μυοσκελετικούς και προβλήματα μουδιάσματος, η λεβάντα που χτυπάει σε φλεγμονές.

Όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει μέσα ο ίδιος…

Αποτέλεσμα εικόνας για Όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει μέσα ο ίδιος…
Στον οικονόμο Βλάνταν Τσ.: «Όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου». (επιστολή Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς).

Ὁ γάμος τῶν χριστιανῶν

Το γίου Κοσμ το Ατωλο 
γεννήθη Κύριος π ρραβωνιασμένην, δι ν ελογήσ τν γάμον, πειδ κα  ρραβν εναι  ρχ το γάμου, δι ν δείξ κα σένα παράδειγμα, πς τ δακτυλίδι πο πρτον δίδει νδρας ες τν γυνακα πρέπει ν εναι μαλαματένιο κα ν τ βάλ ες τ δάκτυλό της γυνακα καθαρ σν τοτο τ μάλαμα.
, τότε ν τ δεχτς κα ν τ βάλς ες τ δάκτυλό σου, κα ν προτιμήσς ν χάσς τν ζωήν σου κα τ κεφάλι σου παρ ν καταπατήσς τν τιμν το νδρός σου.

Καταβασίες της Κυριακής της Ορθοδοξίας - Θανάσης Δασκαλοθανάσης


Καταβασίες της Κυριακής της Ορθοδοξίας 
΄΄Θαλάσσης το ερυθραίον πέλαγος΄΄ Θανάσης Δασκαλοθανάσης
Μέλος τονισθέν υπο Χαρ. Ταλιαδώρου
Ηχογράφηση Φεβρουάριος 2016