Ετικέτες

28.1.21

Κούρδος βουλευτής στο τουρκικό κοινοβούλιο: “Ειδικές ομάδες του κράτους, κάνουν τις απαγωγές Κούρδων”

 




Σχόλιο: Σύντομα και στην Ελλάδα! 
Νεκραναστήθηκε το βαθύ τουρκικό κράτος – Άρχισαν πάλι οι απαγωγές, οι βασανισμοί και οι ανεξιχνίαστες δολοφονίες
Βουλευτής του HDP, Gergerlioğlu: “Τα περιστατικά απαγωγής γίνονται από το κράτος, το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να διεξάγει έρευνα”

Ο ασκός του Αιόλου


Η απάντηση για το γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν “εθνική επιτυχία” , ήλθε από τον Πρόεδρο των Σκοπίων.
Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Πενταρόφσκι, αναφερόμενος στο πρόβλημα που προέκυψε από τη στάση και το βέτο της Βουλγαρίας, η οποία δεν αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, θυμήθηκε και τους εν Ελλάδα “Μακεδόνες”.

Πίνακας καθισμάτων ψαλτηρίου (σε όρθρο και εσπερινό) την Περίοδο που διανύουμε: 15/1 έως Σάββατο Απόκρεω

 


Παρακάτω παραθέτω πίνακα με τα καθίσματα του ψαλτηρίου που διαβάζονται κανονικά στις ακολουθίες εσπερινού και όρθρου κατά την περίοδο που διανύουμε (15/1 έως το Σάββατο Απόκρεω, αλλά και τις περιόδους 22/9-19/11 και 26/11-19/12). Δυστυχώς στις ενορίες παραλείπεται η στιχολογία του ψαλτηρίου. Ίσως αυτή η πρακτική να αλλάξει αν εμείς φροντίσουμε να "πιέσουμε" τους ιερείς, αν εμείς δείξουμε περισσότερη διάθεση και ζήλο.




Παρατηρούμε ότι κάθε εβδομάδα με βάση το παραπάνω πρόγραμμα στιχολογείται ολόκληρο το ψαλτήριο! Μάλιστα κάποια καθίσματα στιχολογούνται πολλές φορές:

Σταθεροί ψαλμοί στις καθημερινές ακολουθίες (εσπερινού, αποδείπνου, μεσονυκτικού, όρθρου και ωρών)

 


Παρακάτω παραθέτω πίνακες που περιέχουν τους σταθερούς ψαλμούς που διαβάζονται στις καθημερινές ακολουθίες. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό αν κανείς βγάζει τις καθημερινές ακολουθίες, τότε καλύπτει το 20-25% του ψαλτηρίου! Βέβαια, οι περισσότεροι μένουμε στο απόδειπνο και λίγοι βρίσκουν τον χρόνο, αλλά και έχουν τις γνώσεις, για τις βασικές ακολουθίες του εσπερινού και του όρθρου (μεγάλη συνεισφορά βέβαια σε αυτή την κατεύθυνση έχουν διάφορες ιστοσελίδες, μερικές από τις οποίες χρησιμοποιούμε κι εμείς δίνοντας συνδέσμους σε αναρτήσεις στις ετικέτες: ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ή ΤΥΠΙΚΟ). Εκτός αυτών συμπεριλάβαμε και τις ακολουθίες του μεσονυκτικού και των ωρών, οι οποίες γίνονται συνήθως στα μοναστήρια.




ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ MODERNA!

 

Σχόλιο: Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο αληθινό είναι, αλλά φαίνεται πολύ αληθινό. Αν είναι απάτη είναι ευθύνη της φαρμακευτικής εταιρείας να αποδείξει την απάτη και να κινηθεί απέναντι στην καταγγέλουσα (αναφέρει και το όνομα της, αλλά και φαίνεται το πρόσωπό της στο βίντεο). Αν είναι αληθινό, είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να το γνωρίζουν όσοι τρέχουν να εμβολιαστούν... Το δημοσιεύουμε λοιπόν με κάθε επιφύλαξη. Αν αποδειχτεί απάτη θα κατεβάσουμε το βίντεο.

Αν το βίντεο δεν παίζει δείτε το στην πηγή:

Υπέρ αναπαύσεως: π. Χριστοφόρου, π. Παναρέτου (Γρηγοριάτου), π. Αυγουστίνου ιερομονάχων και του Σταύρου

 


Προχθές εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας π. Χριστοφόρος (κατά κόσμον Χαράλαμπος Παπανικολάου) που νοσηλευόταν λόγω κορωνοϊού (δείτε εδώ). Προσθέτουμε στην κατάσταση κεκοιμημένων του 2021 (αν και κοιμήθηκαν τις τελευταίες ημέρες του 2020) και τους π. Πανάρετο και π. Αυγουστίνο (δείτε εδώ).

Καλός φίλος μας ζητάει επίσης να συμπεριλάβουμε στην προσευχή μας και τον Σταύρο ο οποίος επίσης κοιμήθηκε πρόσφατα.

Όποιος μπορεί ας διαβάσει από το ψαλτήρι και ας δώσει τα ονόματα και σε άλλους.

Τα «άγνωστα» χρόνια του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου- Το σπάνιο φωτογραφικό υλικό-ντοκουμέντο και τα λόγια του που έγραψαν ιστορία!


Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ότι και να γράψει κανείς μοιάζει φτωχό και λίγο για να αποδώσει το μεγαλείο ψυχής, την πληθωρική του προσωπικότητα, τον χαρισματικό τρόπο επικοινωνίας με το λαό που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε μια ζωή. 

Έκτακτο: Μια ευχή για τη Θωμαή.

 

Έχει φθάσει καθυστερημένα στα "χέρια" μας: Η Θωμαΐς είναι 9-χρονο κοριτσάκι που υπέστη αλλεργικό σοκ πριν 3 μέρες και έπαθε και ανακοπή καρδιάς (3 φορές). Έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο σε Μ.Ε.Θ. Έχουμε ζητήσει ενημέρωση, για να μάθουμε πώς έχει εξελιχθεί η κατάσταση της. Ας την θεωρούμε κρίσιμη και ας ελπίσουμε να έχει βελτιωθεί. Αν έχουμε νεότερα θα ενημερώσουμε. Ας ευχόμαστε μέχρι τότε.

π. Νικολάι Ραγκόζιν: «Θα έρθει καιρός που δεν θα είναι επιτρεπτό να μπούμε στην εκκλησία…»

 Αποτέλεσμα εικόνας για Νικολάι Ραγκόζιν

π. Νικολάι Ραγκόζιν –  Η διάσπαση του κλήρου!

Ο π. Νικολάι είπε ότι θα έρθει μια καταστροφή και ο κλήρος θα διασπασθεί (διχασθεί). Αυτό θα είναι μια καταστροφή για τους ανθρώπους. Αυτό είπε.

Κλήθηκε για κατάθεση ο Μητροπολίτης Μόρφου για τα Θεοφάνεια στην Ευρύχου

 morfou neofytos 1

Σχόλιο: Ας ευχόμαστε για τον Σεβασμιότατο Μόρφου, ίσως δεν αργήσει η στιγμή που θα τον κλείσουν σε κάποιο κελί...


«Εξηγήσεις» ενώπιον των ανακριτών του ΤΑΕ Μόρφου κλήθηκε να δώσει ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος μετά την θεία λειτουργία που τελέστηκε ανήμερα των Θεοφανείων στην Ευρύχου, στη παρουσία πιστών.

Νέα εγκύκλιος για τη λειτουργία των εκκλησιών


Νέα διευκρινιστική εγκύκλιο αναφορικά με τα μέτρα που ισχύουν για τις εκκλησίες απέστειλε η Ιερά Σύνοδος προς τις Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αποκωδικοποιώντας την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει ισχύ έως την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, η εγκύκλιος τονίζει ότι προβλέπεται η μετάβαση σε χώρους λατρείας, με τη συμπλήρωση της σχετικής βεβαιώσεως κινήσεως (Βεβαίωσις τύπου Β´ forma.gov.gr) ή με την αποστολή μηνύματος στο 13033, και βάζοντας κωδικό μετακίνησης αριθ. 6.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για την μετάβαση σε «τελετή κηδείας υπό τους που προβλέπει ο νόμος» χρησιμοποιείται ο κωδικός 5 της ειδικής φόρμας.

Επίσης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προτρέπει τους Ιεράρχες να συστήσουν στους Ιερείς τους να τηρούν τα μέτρα που προβλέπονται από την ΚΥΑ, κυρίως κατά την τέλεση των Μυστηρίων της Βαπτίσεως και του Γάμου, αλλά και των Εξοδίων Ακολουθιών.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

"Για την Θεία Κοινωνία δεν προετοιμάζεται κανείς αλλάζοντας τα ρούχα και πλένοντας τα δόντια"

– Γιὰ τὴν Θεία Κοινωνία δὲν προετοιμάζεται κανεὶς ἀλλάζοντας τὰ ροῦχα καὶ πλένοντας τὰ δόντια. Τὸ κυριώτερο εἶναι νὰ ἐξετάση τὸν ἑαυτό του· νὰ δῆ: Αἰσθάνεται τὴν Θεία Κοινωνία ὡς ἀνάγκη; Εἶναι τακτοποιημένος; Μήπως ὑπάρχει κάτι ποὺ τὸν ἐμποδίζει ἀπὸ τὴν Θεία Κοινωνία καὶ δὲν τὸ ἔχει ἐξομολογηθῆ; 

Τα ήδη νεκρωμένα εμβρυακά κύτταρα δεν προσκρούουν σε κάποιο ηθικό εμπόδιο;

 

Ο Σεβ. Μεσογαίας προσκεκλημένος εις Ιερατικήν Σύναξιν του Σεβ. Νεαπόλεως της 24ης Ιανουαρίου 2021 διά το εμβόλιον του κορωνοϊού εδήλωσε ότι εγνώριζε αυτός και η επιτροπή βιοηθικής της Εκκλησίας ήδη από τον Μάρτιον 2020 περί των εμβολίων. 

Ωστόσο, μας προκαλεί ιδιαιτέραν έκπληξιν ότι δεν εγνώριζε τίποτε περί εμβρυϊκών κυττάρων εις τα εμβόλια πριν το αναφέρει ο Σεβ. Κυθήρων, χαρακτηρίζει την έκτρωσιν “διακοπήν κυήσεως” και καταλήγει ότι δεν τίθεται ηθικόν ζήτημα επειδή πρόκειται ήδη διά “νεκρωμένα έμβρυα” που δεν οδηγήθησαν εις την έκτρωσιν διά το εμβόλιον!