Ετικέτες

18.1.19

Υπέρ αναπαύσεως: Παύλου Αρχιερέως, Αθηνάς πρεσβυτέρας, Αργυρίου, Σαράντου και Μαργαρίτας

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση

Μαζί με τους μακαριστούς Παύλο Αρχιερέα και Σαράντο (Καργάκο), για τους οποίους είχαμε βάλει και αναρτήσεις ας προσθέσουμε και τους αδερφούς μας Αργύριο και Αθηνά πρεσβυτέρα που κοιμήθηκαν πριν λίγες μέρες, αλλά και τη Μαργαρίτα γιαγιά ενός αδερφού μας και μέλους της ομάδος μας, η οποία κοιμήθηκε σήμερα πλήρης ημερών. Τέλος, αύριο κλείνει τρεις μήνες ο Δημήτριος, πατέρας άλλου αδερφού και μέλους της ομάδος μας (είναι ήδη στην κατάσταση κεκοιμημένων του 2018).

Καλή ανάσταση αδερφοί μας.
Αιωνία σας η μνήμη.

Κάθε Σάββατο ως γνωστόν είναι αφιερωμένο στους κεκοιμημένους. Ας κάνουμε μια ευχούλα, ας ανάψουμε ένα κεράκι, ας διαβάσουμε λίγο από το ψαλτήρι ή ας κάνουμε λίγο κομποσκοίνι για τους κεκοιμημένους αδερφούς μας. Οι κεκοιμημένοι αδερφοί μας βρίσκονται πλέον σε μια κατάσταση στην οποία δεν μπορούν πλέον να αλλάξουν κάτι οι ίδιοι. Εμείς, όμως, μπορούμε να τους βοηθήσουμε σημαντικά...

«Όταν το ράσο γίνεται σημαία…» – Το Άγιον Όρος συμμετέχει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

makedonia0

«ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΑΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΤΕ Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ»

Να σεβασθεί την βούληση του Ελληνικού λαού προχωρώντας σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή, ζητά η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.
Επίσης η Ιερά Κοινότητα στην έκτακτη σύναξη του πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου αποφάσισε να στείλει αντιπροσωπεία στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 20 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα.

Σκοπιανό: Ακυρη για 7 λόγους η «Συμφωνία των Πρεσπών» λένε συνταγματολόγοι και νομικοί

Ακυρη νομικά τόσο κατά το Διεθνές Δίκαιο όσο και σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας είναι η συμφωνία Τσίπρα και Ζάεφ για το Σκοπιανό που υπεγράφη στις Πρέσπες.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία αναφορικά με τη νομική ακυρότητα της συμφωνίας με τη συμμετοχή του Συνταγματολόγου κ. Γιώργου Κασιμάτη και των δικηγόρων κ.κ. Αριάδνης Νούκα, Πέτρου Χασάπη και Αναστάσιου Καραΐσκουπαρουσιάστηκαν 7 λόγοι τυπικής και ουσιαστικής ακυρότητας της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μαγιά, πού δέν ξύνισε ποτέ

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαγιά, πού δέν ξύνισε ποτέ
Γράφει Φώτης Μιχαήλ, ατρός
Γιά κάθε ναπομείνασα γρηγοροσα συνείδηση εναι λοφάνερο πλέον, τι ο  πόγονοι το Καρλομάγνου δέν τρέφουν καί τά καλύτερα ασθήματα γιά μς τούς λληνες. Ερωπαϊκή στορία βεβαιώνει, τι δ καί δώδεκα λόκληρους αἰῶνες ο πρόγονοι τν σημερινν μας ταίρων δέν κάνουν τίποτε λλο, πό τό νά περγάζονται σταμάτητα τόν φανισμό τς γιασμένης Ρωμηοσύνης. Μς μισον. Καί μάλιστα, γιά λόγους καθαρά πνευματικς καί κκλησιολογικς τάξεως, μς μισον θανάσιμα καί δέν τό κρύβουν.

Τι να κάνετε όταν επιτίθεται ένα σκυλί...

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι να κάνετε όταν επιτίθεται ένα σκυλί
Φανταστείτε ότι απολαμβάνετε μια βόλτα στο πάρκο ή στην γειτονιά σας, όταν ξαφνικά ένας άγνωστος σκύλος τρέχει προς τα εσάς έτοιμος να επιτεθεί. Τι πρέπει να κάνεις;

Ο Άρειος και η Α’ Οικουμενική Σύνοδος – Προετοιμασία και αποτελέσματα

AOIKSYN2
Η νομιμοποίηση και η επιβολή της Χριστιανικής θρησκείας δε σήμαινε και τον καθορισμό των λεπτομερειών της δογματικής της υπόστασης.[1]Η Εκκλησία τον τέταρτο αιώνα μπόρεσε να μεγαλουργήσει στον δογματικό τομέα, αντιμετωπίζοντας μεγάλες αιρέσεις όπως τον Αρειανισμό, τον Απολιναρισμό, τη διδασκαλία του Ευνομίου κ.α. με το να περιχαρακώσει με σαφήνεια τις δογματικές αλήθειες της χριστιανικής πίστεως. Η πρώτη μεγάλη απειλή για την επίσημη πλέον χριστιανική θρησκεία ήταν η διδασκαλία του Αρείου.