Ετικέτες

23.11.17

Προσευχή για τους αδερφούς μας

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχήΔιαβάζουμε στο βιβλίο «Λόγοι Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου Β΄»:

...

Όταν πάλι ο ιερέας λέει «Υπέρ των εντειλαμένων ημίν τοις αναξίοις εύχεσθαι υπέρ αυτών», προσθέτω και «υπέρ των μη εντειλαμένων».

Γιατί πρέπει να προσευχόμαστε και γι’ αυτούς που μας ζήτησαν να προσευχηθούμε, αλλά και γι’ αυτούς που δεν μας ζήτησαν, και για τους γνωστούς και για τους αγνώστους.
...

Μας ζήτησαν, λοιπόν, να προσευχηθούμε για τους παρακάτω αδελφούς μας. Ας κάνουμε πράξη τους λόγους του Αγίου:Υπέρ υγείας και θείας βοηθείας


Γεωργίου πρεσβυτέρου

Κωνσταντίνου
Αθανασίου
Παναγιώτου
Ιωάννου 
Ελευθερίου

Εμμανουήλ
Φωτεινής

Κωνσταντίνου

ΔΗΜ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΗΣΤΕΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΘΕΟΥ"Ένα ξεχωριστό δώρο Γάμου" από τον Άγιο Γρηγόριο τον ΘεολόγοΟ Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος έστειλε σε μια πνευματική του θυγατέρα, (την Ολυμπιάδα) την κατωτέρω επιστολή σα «δώρο» για τον γάμο της, που μόλις τέλεσε. Η κατωτέρω επιστολή έχει βάθος Θεολογίας και ψυχολογίας. Και πάνω απ’; όλα δίνει στη σύζυγο πολύτιμες συμβουλές για έναν πετυχημένο γάμο.

Γράφει λοιπόν ο Άγιος:

Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός: «Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει άλλο η κοινωνία υπό τον νόμο της ολικής διαστροφής, κάτι γίνεται εδώ, κάτι προμηνύεται»

Αποτέλεσμα εικόνας για ιωσηφ ο βατοπεδινος
Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός «Είμαστε υπεύθυνοι, οι καιροί που ζούμε δεν είναι καλοί, δεν πάμε καλά, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει άλλο η κοινωνία υπό τον νόμο της ολικής διαστροφής, κάτι γίνεται εδώ, κάτι προμηνύεται».

Η αληθινή παιδεία

Η αληθινή παιδεία


Πολύς λόγος γίνεται στις μέρες μας για την Παιδεία. Ιδιωτικά Παν/μια, αξιολόγηση, αυτοδιοίκηση, οικονομική ενίσχυση, άσυλο, προγράμματα σπουδών των Παν/μίων…