Ετικέτες

10.10.15

Κυριακὴ ΙΘ΄ (Δ΄ Λουκά): Τυπικό, ακολουθία όρθρου κ.α.


Κυριακὴ ΙΘ´ (Δ´ Λουκᾶ)


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015:

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Δ΄ Λουκά


Ἡ παραβολὴ τοῦ σπορέως


ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ Η´ 5 - 15

ΝΤΡΟΠΗ: Ο Δήμος Κοζάνης πήρε το Οικοτροφείο "40 μάρτυρες", που ίδρυσε ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης. Πέταξαν τις οικοτρόφους στο δρόμο.

Αποκαλυπτικό, το βίντεο που ακολουθεί.

Μας γεμίζουν θλίψη και οργή οι φωτογραφίες με τους εργάτες να φτιάχνουν πρόχειρα χωρίσματα, στην αίθουσα του Οικοτροφείου, εκεί που δινόταν 8500 πιάτα ημερησίως επί κατοχής. Πέταξαν τις κοπέλες του οικοτροφείου στο δρόμο. Αποκαλυπτικά όλα όσα θα δείτε και θα διαβάσετε:

_

Ἀπόσπασμα τοῦ βιβλίου
«Τὸ ἔργο ἑνὸς πνευματικοῦ ἡγέτου καὶ οἱ συνεργάτες του»
τῆς Ανδρονίκης Π. Καπλάνογλου

Εάν ζητήσεις κάτι από το Θεό, και δεν εισακουσθείς...


Eίπε Γέρων:

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Σύντομη ερμηνεία του αποστολικού αναγνώσματος της Β΄ Κυρ. Λουκά [ΒΙΝΤΕΟ 2015]




Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Σύντομη ερμηνεία του αποστολικού αναγνώσματος της Β΄ Κυρ. Λουκά [ΒΙΝΤΕΟ 2015]

Ομιλία του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης π. Νικολάου Μανώλη.

Ο ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2

Του Μανώλη Βολουδάκη                                                                                          Στις μέρες μας είναι πια προφανές πως γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να επιβληθεί μία παγκόσμια διακυβέρνηση στον πλανήτη, με τον ανυπόστατο ισχυρισμό και το ψευδές πρόσχημα πως αυτό θα λύσει όλα τα κατά τόπους προβλήματα.

Ο πλανήτης σήμερα βασανίζεται από αναταραχές, ακαταστασίες και πολέμους, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά κατευθυνόμενες κινήσεις από το περιβόητο «Ένα τοις εκατό» που προωθεί την επιβολή της μίας και οικουμενιστικής (παγκόσμιας) διακυβέρνησης.

Ακόμα και ο πιο αδιάφορος, σε ότι αφορά στην πολιτική, πολίτης γνωρίζει πως το Κυπριακό ζήτημα, το άλυτο Βορειοηπειρωτικό θέμα, το πρόβλημα με τις μουσουλμανικές μειονότητες και το Τουρκικό προξενείο στην Θράκη, ο μόνιμος προβληματισμός που πηγάζει από την διεκδίκηση του Αιγαίου από τους Τούρκους, καθώς και το Σκοπιανό κατασκεύασμα, είναι τεχνητά προβλήματα που αποσκοπούν στην διαίρεση της Ελλάδος.

ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΠΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ?

Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητος σκάνδαλα που αφορούν (και) στα οικονομικά της Παπικής Εκκλησίας. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κατηγορηθεί ο Πάπας και η Παπική Εκκλησία για σκάνδαλα δωροδοκιών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, παράνομες συναλλαγές, φοροδιαφυγή και αρκετά άλλα συναφή.
Εξετάζοντας προσεκτικά τις οικονομικές δραστηριότητες της Παπικής Εκκλησίας, είναι αδύνατον να περάσουν απαρατήρητα:

1. Η Τράπεζα του Βατικανού (στοιχεία ενεργητικού: 8 δισεκατομμύρια δολάρια)
Η Τράπεζα του Βατικανού, που διαθέτει 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, έχει βρεθεί στο επίκεντρο σκανδάλων και περιπτώσεων διαφθοράς από την ίδρυσή της το 1942. Ο Πάπας Βενέδικτος "ξεκίνησε" μια διαδικασία κάθαρσης και ο Φραγκίσκος συνεχίζει το έργο του.
Οι λογαριασμοί της Τραπέζης του Βατικανού, υποτίθεται, ότι πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στους κατοίκους του κράτους του Βατικανού και στο προσωπικό της εκκλησίας. Όμως, σύμφωνα με τον ερευνητή Gerald Leo Posner, πρόσβαση και λογαριασμοί δινόταν και σε ισχυρούς Ιταλούς αξιωματούχους που με αυτόν τον τρόπο συσσώρευαν χρήματα χωρίς να πληρώνουν φόρους.
Η Τράπεζα μετά τον διεθνή σάλο που ξέσπασε έκλεισε περίπου 4.000 λογαριασμούς ¨προκειμένου" να καταπολεμήσει την διαφθορά στους κόλπους της, αλλά ακόμα πόρρω απέχει από την διαφάνεια.