Ετικέτες

2.5.20

Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Νικοδήμου



κινητή εορτή με βάση το Πάσχα 
14 ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα 

Ο Ιατρικός Σύλλογος για τη Θεία Κοινωνία και η εκ τάφου φωνή του αειμνήστου καθηγητή καρδιολογίας Αθανασίου Αβραμίδη


του Δικηγόρου κ. Χαράλαμπου Άνδραλη

Στις 15 Ιανουαρίου 2020, έφυγε από την επίγεια ζωή, πλήρης ημερών, ο Καθηγητής καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Αβραμίδης, ένας διαπρεπής επιστήμων, ο οποίος υπηρέτησε τον πάσχοντα άνθρωπο με αληθινή αγάπη, ως εικόνα Χριστού.

Tα τσοπανόσκυλα του συστήματος




Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος-Κιλκίς

«Ο καθείς την μύξα του για βούτυρο την έχει» (παροιμία)

Κανάλια τηλεοπτικά κλείνουν, ξανανοίγουν, καινούργια εμφανίζονται και το μόνο που δεν αλλάζει, είναι τα σκύβαλα της δημοσιογραφίας. Κλείνει ο σταθμός, υποθέτεις ότι γλιτώσαμε από έναν βάτραχο της παραπληροφόρησης και αίφνης, ξετρυπώθηκε, τον αντικρίζεις να καμαρώνει κάποια ημέρα ως παρουσιαστής ενημερωτικής εκπομπής. Και παραμένει ο ίδιος, η κόπρος του Αυγεία επανήλθε. Ο αυλοκόλακας γελωτοποιός στη θέση του. Η ημιμαθής αναξιοπρέπεια στο πόστο της. (Αναρωτιόταν ο Ιγνάσιο Ραμονέ δημοσιογράφος και πανεπιστημιακός στο περισπούδαστο βιβλίο του «Η τυραννία των ΜΜΕ», σελίδα 84: «Για ποιο λόγο κατέρρευσε η ευγενής αντίληψη για την δημοσιογραφία; Πώς περάσαμε από ένα είδος εξύμνησης του δημοσιογράφου, του ήρωα της σύγχρονης κοινωνίας στα τέλη της δεκαετίας του ’70, στη σημερινή κατάσταση όπου, έχοντας γίνει το “νέο τσοπανόσκυλο”, κατέχει την πρώτη θέση στην κλίμακα της ντροπής;).

"Αφήστε με και μένανε να βγω. Σαν ΚΚΕς να βγω και γω. Με τις Άγιες Εικόνες μου και με τα Λείψανα των Αγίων μου. Όλα θα τα τηρήσω..." ο μπάρμπας.-


Πρωτομαγιά: Πάρτι στο διαδίκτυο για το ΚΚΕ-Viral η συγκέντρωση στο ...


Σχόλιο: Άκου λοιπόν μπάρμπα μου και με όλο τον σεβασμό στην καρτερία και την υπακοή σου. Για όλα αυτά που λες και για όλα αυτά που γίνονται, κάποιοι ΔΕΝ μείνανε μέσα... κάποιοι αποφάσισαν να ορθώσουν το ανάστημα και θα το υψώσουν κι άλλο όταν θα μας ξανακλείσουν τις εκκλησίες (κάτσε βέβαια να μας τις ανοίξουν πρώτα...), όταν θα επιβάλλουν υποχρεωτικά το εμβόλιο, όταν θα απαγορεύσουν τη θεία κοινωνία επίσημα με ΦΕΚ (γιατί ανεπίσημα το έχουν κάνει), όταν θα μας φέρουν το τσιπάκι, όταν θα σκεφτούν κάθε άλλο δόλιο τρόπο για να σκοτώσουν την ψυχή μας. Αυτή λοιπόν δεν τους ανήκει και μόνο ένας τρόπος υπάρχει να την χάσουμε: να τους την δώσουμε οικειοθελώς. Μια απάντηση υπάρχει: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!! δηλαδή κοπιάστε όσο θέλετε για να να μας τις πάρετε, αλλά δεν θα τα καταφέρετε... γιατί εμείς δεν τις παραχωρούμε...

Σημείωση: μόγος (=μεγάλος κόπος) --> μόγις (επίρρημα) ή μόλις ---> μολίσκω 
--> μλόσκω ή βλόσκω (= κοπιάζω) --> μολών (μετοχή) [κλικ εδώ]


Άκου γιε μου.


Ο γερο μπάρμπας σου μιλάει βραδυάτικα.

Έμαθα στη βιοτή μου να σέβουμαι όλους τους ανθρώπους όλων των θεωριών και όλων των συστημάτων.
Ακόμα κι αν αυτά τα τελευταία είναι πιο ξεπερασμένα ακόμα κι από μένα στην ηλικία που βρίσκουμαι, με το ενάμισι πόδι στο μνήμα.

Υπάκουσα στα πάντα με εβλάβεια περισσότερο κι από θρησκευτική.
Έμεινα ΜΕΣΑ όλον αυτόν τον καιρό.
Από την πρώτη μέρα.

Τεχνολογία που επεμβαίνει στον εγκέφαλο στα Κινεζικά σχολεία


Σύντομα κοντά σας. Τεχνητή νοημοσύνη σε σχολεία στην Κίνα. Γονείς δείτε το όλοι! Καταλάβετε επιτέλους τί πάνε να κάνουν!


σχόλιο Γ.Θ : Όποια τεχνολογία επεμβαίνει στην ελεύθερη βούληση ακόμα και για το ''καλό μας'' αποδυναμωνει την ελευθερία μας, το είναι μας, το δώρο που μας έκανε ο Θεός να είμαστε αληθινοί...

Κυριακή Μυροφόρων: ακολουθία όρθρου, μουσικά κ.α.


Κυριακή Μυροφόρων


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, τις ακολουθίες εσπερινού και όρθρου (χωρίς ή και με μουσικά), ηχητικά κ.α. για την Κυριακή των Μυροφόρων:



Σάββατο εσπέρας

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

με μουσικά

Ε Δ Ω και Ε Δ Ω

χωρίς μουσικά



Ακολουθία όρθρου και θεία λειτουργία κ.α.

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής των Μυροφόρων

Αποτέλεσμα εικόνας για Πράξεις Αποστόλων


Πράξεις Αποστόλων (στ' 1-7)



Ευαγγελική περικοπή Κυριακής των Μυροφόρων

Κα διαγενομνου το σαββτου 
Μαρα  Μαγδαλην κα Μαρα  το ακβου κα Σαλμη
...
κα εσελθοσαι ες τ μνημεον 
εδον νεανσκον καθμενον ν τος δεξιος, 
περιβεβλημνον στολν λευκν
...


ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ ΙΕ´ 43 - 47 και ΙϚ´ 1 - 8

''Aκούγονται τα βήματα του αντιχρίστου...''~ γερ. Αυγουστίνος Αγιοβασιλειάτης


''Άλλο να πιστεύεις στον Θεό, και άλλο να Τον γνωρίζεις..."
~ Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης

Άγιον Όρος, αρχές Ιουνίου του 2016, σκήτη Αγίου Βασιλείου, μέρος ευλογημένο, ονομαστοί ασκητές της Ορθοδοξίας μόνασαν εδώ, μεταξύ των οποίων ο Όσιος Παΐσιος Βελιτσκόφσκι... Ασκηταριό ποτισμένο από τα πνευματικά παλέσματα του Οσίου γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, και της συνοδείας τού, του επί 40 χρόνια αχώριστου συνασκητού και αγιασμένου γέροντα Αρσένιου...


Σήμερα ελάχιστοι προσκυνητές φτάνουν εδώ, δεν βολεύει βρε αδερφέ το μέρος, ανάβαση πολύ, σκληρή και κοπιαστική, Αθωνίτες Πατέρες, ''άγνωστοι'' στα σάιτ του διαδικτύου, στα φώτα των θεολογικών συνεδρίων, της εκκοσμίκευσης, των Ε.Σ.Π.Α., του Ευρωπαϊκού εκσυγχρονισμού... αλλά ίσως γνωστοί στο φως Του Χριστού.

Μορφές ασκητικές, ακραιφνούς πίστεως, αγνής θυσιαστικής αγάπης για Τον Χριστό και τον άνθρωπο... επί 40 έτη άνευ εξόδου εκ της χερσονήσου του Άθω. (...)

''Σήμερα Κυριακή δεν έχει διακόνημα, θα πάμε ''εκδρομή'' να γνωρίσουμε τούς γειτόνους μας...'' ακούστηκε η φωνή του π. Πέτρου στο ασκητικό καλύβι των Κατουνακίων, και του λόγου του φυσικά ως φιλοξενούμενος κάμποσες μέρες τώρα στην έρημο του Αγίου Όρους ο προσκυνητής δεν είχε λόγο να διαφωνήσει...

Το Πνεύμα των εσχάτων καιρών – Η «χαρισματική αναζωπύρωση» ως ένα σημείο των καιρών

ΗΠΑ – Ένα Ονειρεμένο Ταξίδι Στο Κελλάκι Του π. Σεραφείμ Ρόουζ ...
π.Σεραφείμ Ρόουζ:
Στα χρόνια που έρχονται, ο διάβολος θα χρησιμοποιεί κάθε ευκαιρία να συγχύσει τους αληθινούς Ορθόδοξους Χριστιανούς, τον έναν ενάντια στον άλλο, άλλοτε για θέματα μεγάλα και άλλοτε (συνήθως) για μικρά.
Πρέπει να προσπαθήσουμε με σταθερότητα να μην πιαστούμε από το δόλωμα. ο διάβολος περπατά γυμνός ανάμεσά μας…

Ἔχουν ἠθικόν κριτήριον αἱ ἐκκλησιαστικαί ἀποφάσεις;

Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση
Συχνὰ ἀκούγεται στὸν ἱερὸ χῶρο τῆς Ἐκκλησίας ὁ προβληματισμὸς ἄν ἔχουν ἠθικὸν κριτήριον οἱ ἀποφάσεις τῆς Διοίκησης, δηλαδὴ τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου, τῆς Ἱεραρχίας καὶ τῶν μεμονωμένων Μητροπολιτῶν. Ἄν ὑπηρετοῦν τὴν ἀλήθεια τῆς Ἐκκλησίας, ἄν εἶναι σύμφωνες μὲ τὸ θέλημα τοῦ Χριστοῦ, τὴν ἀποστολικὴ παράδοση, τοὺς ἱεροὺς κανόνες, ἄν συμβάλλουν στὸ ποιμαντικὸ καὶ ἱεραποστολικὸ ἔργο καὶ ἄν προβάλλουν τὴν Ὀρθοδοξία μέσα σὲ ἕνα κόσμο ποὺ ἔχει χάσει τὸν ὀρθὸ προσανατολισμὸ τῆς πίστεως, ποὺ ἐπηρεάζεται ἀπὸ τὸν οἰκουμενισμὸ καὶ τὸ πνεῦμα τῆς πανθρησκείας καὶ βέβαια ταλαιπωρεῖται ἀπὸ τοὺς δυνατοὺς τῆς γῆς, καθὼς τὸν ἀπομακρύνουν ἀπὸ τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ.

Θεία Κοινωνία, Ἀσπασμός τῶν Ἱερῶν Εἰκόνων ἤ τῆς χειρός τοῦ ἱερέως, Συνάθροιση καί συγχρωτισμός στούς Ἱερούς Ναούς μας



Σχόλιο: Θυμηθείτε και το άρθρο: 

Ἐδέσσης Ἰωήλ: ...Ἀρνούμαστε τόν Θεό καί βλασφημοῦμε κατά τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.


Θεία Κοινωνία,
σπασμς τν ερν Εκόνων τς χειρς το ερέως,
Συνάθροιση κα συγχρωτισμός στους ερος Ναούς μας

Χριστς νέστη!
 Ν σκεφτε κα μόνο ς λογισμό, κάποιος κάτι άσχημο και προσβλητικό γι τν Θεία Κοινωνία, Ατ Το Σμα κα Το Αμα το Κυρίου μας ησο Χριστο, εναι μεγίστη Βλασφημία. Φοβομαι κα μόνο τν σκέψη.