Ετικέτες

21.1.17

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ 22/1/2017

   
Ἡ ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ  σᾶς καλεῖ  τὴν Κυριακὴ 22 Ἰανουαρίου 2017 στὴν 9η Πανελλήνια Σύναξη Νεότητος στὴν Ἱερὰ Μονὴ Παντοκράτορος Νταοῦ Πεντέλης μὲ θέμα “Ὁ ἅγιος Πορφύριος καὶ οἱ νέοι”!

Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ 
ΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΥΡΙΠΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ

Φανταστείτε πώς θα ήταν να προσγειωθείτε στον Πλούτωνα...

Αποτέλεσμα εικόνας για πλούτωνας πλανητης

Ο Πλούτωνας θεωρείται πλέον νάνος πλανήτης και βρίσκεται σε πολύ μεγάλη απόσταση από τον Ήλιο, περίπου 30-50 φορές μεγαλύτερη  σε σχέση με αυτήν της Γης! Το διαστημόπλοιο New Horizons (=Νέοι Ορίζοντες) που στάλθηκε στον Πλούτωνα και τέθηκε σε τροχιά γύρω του τον Ιούλιο του 2015 πήρε φωτογραφίες με τις οποίες έγινε το παρακάτω βίντεο:

Η ύπνωση μπορεί να σε καταστρέψει

Αποτέλεσμα εικόνας για υπνωση χριστος

της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου 


Μία από τις τεχνικές θεραπείας που προτείνουν σήμερα οι ψυχολόγοι και οι παραψυχολόγοι είναι η τεχνική της ύπνωσης. Τι είναι η ύπνωση και πόσο επικίνδυνη είναι;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ύπνωσης.

Ευαγγελική περικοπή Κυριακής ΙΕ΄ Λουκά (22-1-2017)


ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΘ´ 1 - 10

Κυριακή ΙΕ΄ Λουκά: Ακολουθία όρθρου, τυπικό κ.α.

    
Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017:

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΦΩΤΕΙΝΑ... το περιοδικό των παιδιών του Κατηχητικού του ΛυρείουΚι όμως είναι πραγματικότητα. Μία απλή ιδέα στο πλαίσιο ενός κατηχητικού μαθήματος καταλήγει σε δημιουργία… σε κάτι χειροπιαστό…Οι σκέψεις παίρνουν σάρκα και οστά και ο άνεμος ενός νέου ταξιδιού μας αγκαλιάζει…

1899 - Πρακτικές συνταγές για ιατρικές παθήσεις, του Μοναχού Αγαπίου του Κρητός


Μητέρα της παραδοσιακής φαρμακευτικής είναι η πατροπαράδοτη φαρμακοβοτανική, η οποία ανδρώθηκε και διαδόθηκε με τη λαϊκή φροντίδα, παρατήρηση, μνήμη, εμπειρία, προφορική μετάδοση και πρακτική.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΝΤΙΑΚΟς ΕΛΛΗΝΙΣΜΟς


Όταν θά εἴμαστε ἕτοιμοι....τότε θά φανερώσει ὁ Θεός...γιατί πάντα ἔχουμε τούς ἡγέτες πού μᾶς ἀξίζουν...-Επιβάλλεται πλέον να βγουν μπροστά οι παπάδες του Ελληνισμού !
Η κατάσταση δεν πάει άλλο.Εάν δεν αντιδράσουμε τώρα, η Ελλάδα θα γίνει ισλαμική χώρα σε λίγα χρόνια.

«Μας δίδαξε με τη σιωπή του»Μαρτυρία Γέροντος Ισιδώρου, Ηγουμένου Ιεράς Μονής Βαρλαάμ, Μετεώρων
«Ευτύχησα μία φορά να δω τον Γέροντα, όταν ο μακαριστός Μητροπολίτης Κέρκυρας, κυρός Πολύκαρπος, πριν χρόνων ικανών, ταξιδεύοντας από Θεσσαλονίκη στην Κέρκυρα, επισκέφθηκε την Μονή μας, συνοδευόμενος από τον γέροντα Παΐσιο και διανυκτέρευσαν στην Μονή μας.

Ο πόλεμος κατά της διαφθοράς έληξε! Χάσαμε!Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τον σοφό καθοδηγητή μου, που έφερε σε γνώση μου ένα κείμενο που περιγράφει ανάγλυφα την τραγική κατάσταση στην Ελλάδα. Σας το παραθέτω αυτούσιο, χωρίς το παραμικρό σχόλιο.

«ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ. ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ. ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΥΧΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΝΗΚΕ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ» του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΛΩΡΑ.