Ετικέτες

3.1.17

Η επαναστατικότητα του Χριστιανισμού

kapsanis
Γέροντας Γεώργιος Καψάνης, Προηγούμενος Ι.Μ. Οσίου Γρηγορίου († 2014)
Ο Χριστιανισμός είναι κάτι περισσότερο από συντηρητικός ή προοδευτικός. Είναι επαναστατικός.

Η αξία του χρόνου – Ο αριθμός 8760

Αποτέλεσμα εικόνας για χρονος και θεος
Ἀρχὴ τοῦ νέου ἔτους 1 Ἰανουαρίου – Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου
~ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ τῆς 31ης Δεκεμβρίου, ὅταν τὸ ρολόι χτυπᾷ 12 ἀκριβῶς, ἕνα ἔτος ―μὲ τὶς πίκρες καὶ τὶς χαρές του― σβήνει, καὶ ἕνα νέο ἔτος ἀνατέλλει. Τὸ παλαιὸ ἀνήκει πλέον στὴν ἱστορία. Οἱ 365 ἡμέρες του ἔχουν περάσει!

Οι τέσσερις αρετές της ψυχής


Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Το σχήμα είναι εμπνευσμένο από μια περιγραφή του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιλιναίου. Οι τρεις βασικές αρετές (φρόνηση, σωφροσύνη και ανδρεία) αποτελούν τις πλευρές ενός τριγώνου και η δικαιοσύνη φροντίζει να τις εξισορροπεί. Το ιδανικό θα ήταν το τρίγωνο να είναι ισόπλευρο!

Μνήμη Αγίου Εφραίμ: Πώς ανακαλύφθηκε το θαυματουργό σκήνωμα του Οσίου στη Νέα Μάκρη Αττικής.


Χρειάστηκαν 524 ολόκληρα χρόνια από το μαρτυρικό του θάνατο μέχρι να φανερωθεί. Με μια σειρά γεγονότων όπως οράματα, σημάδια του Θεού και εμφανίσεις του ίδιου του Αγίου, βρέθηκαν στις 3 Ιανουαρίου 1950 τα Ιερά του Λείψανα και έγινε σταδιακά γνωστή η ζωή του. Χιλιάδες πιστοί κατακλύζουν κάθε χρόνο τη Νέα Μάκρη, ελπίζοντας σε ίαση ψυχική, σωματική και πνευματική. Εκεί η Ηγουμένη Μακαρία και οι Μοναχές της, με πολλή ευσέβεια δέχονται τους επισκέπτες στην Ιερά Μονή, όπου φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Εφραίμ.

Γνωρίσματα της Θρησκείας και η λανθασμένη Ορθοδοξία
Σε πολλούς επικρατεί η αντίληψις ότι η Ορθοδοξία είναι μία από τις πολλές θρησκείες, που έχει σαν κύρια μέριμνά Της την προετοιμασία των μελών της Εκκλησίας για την ζωή μετά θάνατον, να εξασφάλιση δηλαδή μία θέση στον Παράδεισο για κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό.

Εύρεσις των Τιμίων λειψάνων του Αγίου Εφραίμ του Μεγαλομάρτυρα και θαυματουργούΗ εύρεση των μαρτυρικών λειψάνων του Αγίου Εφραίμ έγινε από την Μοναχή Μακαρία στις 3 Ιανουαρίου 1950 μ.Χ.

Προφήτης Μαλαχίας


3 Ιανουαρίου