Ετικέτες

3.7.21

ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ! Οι αντιδράσεις κατά του Κιάμου για το 1ο κoβιvτ-free μαγαζί

Μια ιστορία, απλή και διδακτική από τον Γέροντα Αρσένιο τον Σπηλαιώτη!

 

~ Ο γ. Αρσένιος ο Σπηλαιώτης, κάποτε εδιηγήθηκε στους υποτακτικούς του την εξής ωφέλιμη ιστορία, από τους παλαιούς Πατέρες:

 << Κάποιος είχε τρεις φίλους. Με τον πρώτο φίλο, κάθε ημέρα περνούσε καλά. Είχε και δεύτερο όπου και με εκείνον περνούσε καλά. Όχι όμως όπως με τον πρώτο. Λιγότερο καλά. Είχε και τρίτο φίλο… Δυστυχώς τον έβλεπε κάπου-κάπου, αλλά πιό ψυχρά.

Βγήκε το ΦΕΚ – Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από Δευτέρα

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η απόφαση για τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την νόσο COVID-19, που ισχύουν σε όλη τη χώρα, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου. Στο ΦΕΚ περιλαμβάνονται όλες οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης, της εστίασης, των χώρων πολιτισμού, καθώς επίσης και οι αλλαγές στις μετακινήσεις με πλοία, αεροπλάνα και λεωφορεία.

Όσον αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες, αναφέρεται ότι η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και της αναλογίας 1 ατόμου ανά 16 τ.μ. και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο, εφόσον δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Κυριακή Β´ Ματθαίου: ακολουθίες εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριακή Β Ματθαίου



Κυριακή Β´ Ματθαίου


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε:τις ακολουθίες του εσπερινού και του όρθρου, τροπάρια και αναγνώσματα της θείας λειτουργίας, μουσικά, ηχητικά, το τυπικό κ.α. για την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021:


Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής Β΄ Ματθαίου

 Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία


Ρωμ. β΄, 10-16



Ἀδελφοί,

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Β΄ Ματθαίου

 Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριακή Β΄Ματθαίου


ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Δ´ 18 - 23

Τῷ καιρῷ ἐκείνῳ,

Αλλαγές στην Παιδεία: «ασκιά μ’ αγέρα και κούφια καρύδια»

 

«Ουδέν καινόν και όλα κενά»

Μ. Χάκκας

 

Στα τριάντα περίπου χρόνια που είμαι δάσκαλος μάχιμος, «με την κιμωλία στο χέρι», πέρασαν από το πολύπαθο υπουργείο Παιδείας δεκάδες υπουργοί, υφυπουργοί, «γραμματείς και Φαρισαίοι» ων ουκ έστιν αριθμός. Από την μεταπολίτευση και έως σήμερα υπολογίζονται σε καμμιά τριανταριά, διπλάσιοι οι υφυπουργοί, όλοι τους μεταρρυθμιστές, ανακαινιστές, αναπτερωτές και στο τέλος… «μηδέν στο πηλίκιο» που θα έλεγε και ο ΓΑΠ, που διετέλεσε και αυτός, δύο φορές μάλιστα, υπουργός στο πιο κρίσιμο κυβερνητικό πόστο, μετά τον πρωθυπουργό.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΚΕΛΛΙΩΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ

 

ΑΝΟΙΚΤΗ   ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ,ΚΕΛΛΙΩΤΩΝ   ΠΑΤΕΡΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ   ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ

******

 

ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΚΕΛΛΙΩΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ                            

 

Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει

10 Φεβρουαρίου 2021 π.ἡμ.

Μνήμη τοῦ ἁγίου ἐνδόξου

Ἱερομάρτυρος  Χαραλάμπους

 

Πρὸς τὴν Σεβαστὴν Ἱεράν Κοινότητα Ἁγίου Ὄρους Ἄθω,

 

Πανοσιολογιώτατοι, σεβαστοὶ Πατέρες καὶ ἀδελφοί,

 

Μὲ πλήρη συνείδηση τῶν πνευματικῶν μας ὑποχρεώσεων πρὸς τοὺς ἐν τῷ κόσμῳ ἀγωνιζομένους ἀδελφούς προαγόμεθα διὰ τοῦ παρόντος Γράμματος νὰ ἐκφράσωμεν τὴν ἀγωνία μας διὰ τὰ τεκταινόμενα στὴν ὑφήλιο καὶ, ἰδιαιτέρως, στὴν Πατρίδα μας, ἀφ’ ὅτου ἐνέσκηψεν ἀπό ἔτους καὶ πλέον ὁ διαβόητος κορώνα-ἰός καὶ, ἐν συνεχείᾳ, τὸ κατ’ αὐτοῦ ἐπιβαλλόμενον, ‘’ὅσον τάχος’’, ἐμβόλιο ἐκ μέρους τῶν Κρατικῶν ἐξουσιῶν.

Κατά τήν παρελθοῦσα πρώτη φάση τῆς ὀνομασθείσης «πανδημίας» οἱ Ναοί ἐσφραγίσθησαν, οἱ κώδωνες τῶν Ἐκκλησιῶν ἐσίγησαν, οἱ πιστοί ἐξωστρακίσθησαν ἀπό τήν ἐν Χριστῷ, «ἐπί τω αὐτῷ», Σύναξη, τό Μυστήριον τῆς Θείας Εὐχαριστίας ὑβρίσθηκε ἀπό βέβηλα χείλη, οἱ χριστιανοί ἀποστερήθηκαν τοῦ Ζωηφόρου Ποτηρίου και τά ἱερά Σκηνώματα, ἐντός τῶν ὁποίων, ἀπό τούς χρόνους ἀκόμη τῆς σκιάς τοῦ Νόμου,  ἡ χάρις τοῦ Θεοῦ ἐνεργεῖ καὶ εἰς τὰ «ψυχα», δηλαδὴ «στὰ ὕδατα καὶ τοὺς λίθους καὶ τοὺς κίονας καὶ τὰ πέπλα καὶ τὰ σιδήρια», κατὰ τὸν ἅγιον Συμεών Θεσσαλονίκης, μὲ βαρλααμιτικὴ σκέψη, θεωρήθηκαν ὡς μολυσματικὲς ἑστίες.  

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ Νο 5: Ανοικτή Επιστολή προς την Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος

  



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ Δ.Ι.Σ. ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

(ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ)

‘Εκκλησία ς παρέλαβεν… οτω κηρύσσομεν

Μακαριώτατε,

Άγιοι Πατέρες,

Αδελφοί εν Χριστώ,

Το Σώμα του Χριστού, η Εκκλησία βάλλεται.

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ Νο 4: Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΧΟΡΕΥΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΑΞΙΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ!

 



Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΧΟΡΕΥΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΑΞΙΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ!

 

Η Κοινωνία έχει συγκλονισθεί από την πρωτόγνωρη και πρωτάκουστη είδηση, ότι κάποιος Ιερομόναχος, χθές, καθώς παρίστατο ως κατηγορούμενος  στο εκκλησιαστικό Συνοδικό Δικαστήριο, έρριψε βιτριόλι σε επτά Αρχιερείς-Μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου, στον Γραμματέα, σέ δύο Δικηγόρους  και σέ ένα Αστυνομικό!  

Η είδηση αυτή είναι συγκλονιστική! Εάν υπήρχε ένα Παγκόσμιο Βραβείο Εγκληματικότητος, αυτό θα έπρεπε να αποδοθεί στον ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ-ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ! Το περιστατικό δείχνει πόσο βαθειά έχει εισχωρήσει ο Διάβολος στην ψυχή κάποιων δαιμονισμένων ανθρώπων ακόμη και Κληρικών!  Και άρα  πόσο βαθειά  έχει εισχωρήσει μέσα στην … Εκκλησία!

Πρόσφατα αιτήματα προσευχής 2/7/21-10/7/21

 

[τελευταία ενημέρωση: 3/7/21, 01:07]

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;


Υπέρ θείας βοηθείας

Ραφαέλας: είναι νεοφώτιστη. Υπάρχουν πιθανά προβλήματα υγείας κληρονομικής φύσεως τα οποία είναι υπό διερεύνηση. Ας ευχόμαστε.



Υπέρ αναπαύσεως

Δημητρίου: Ήταν εδώ και καιρό στην κατάσταση προσευχής (θέση 89). Νοσηλευόταν στην εντατική λόγω κορωνοϊού και τελικά δεν τα κατάφερε. Ήταν πιστός άνθρωπος και οικογενειάρχης. Ας ευχόμαστε για την ψυχή του και ο Θεός ας δίνει δύναμη στη σύζυγό του και στα παιδιά του.





Παρακαλώ, ας μην ξεχνάμε και τα υπόλοιπα αδέρφια μας:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ