Ετικέτες

14.10.21

Ο σοφός Αδάμ


Τέλος, ο Θεός δίνει την γνώση στον άνθρωπο, όχι όμως και την γνώση του κακού. Συνεπώς, ο άνθρωπος είναι σοφός από την δημιουργία του και δεν απέκτησε σοφία και λόγο μετά από εκατομμύρια χρόνια, μέσω των μεταλλάξεων. Είναι σημαντικό να το κατανοήσουμε αυτό, διότι η κατεχόμενη επιστήμη διδάσκει ότι η γνώση άρχισε να γίνεται κτήμα του ανθρώπου σταδιακά, λίγο λίγο, από τυχαίες παρατηρήσεις και από την προσαρμογή στο περιβάλλον.

Έτσι, από τις ελάχιστες γνώσεις των πρωτόγονων ανθρώπων φτάσαμε στο σύγχρονο μεγαλείο της επιστήμης! Ενώ έγινε το αντίθετο, από το πλήθος των γνώσεων που είχε ο Αδάμ οι άνθρωποι άρχισαν να παρακμάζουν και να οδηγούνται στην αμάθεια και τον πρωτόγονο τρόπο ζωής.

Η Εύα και η ανθρωπότητα


H έξωση του Αδάμ και της Εύας από τον Παράδεισο (Άγιος Μάρκος)




Θέλημα Θεού ήταν να μην είναι μόνος του ο Αδάμ, έστω και αν ζούσε μέσα στον παράδεισο, στην απόλυτη ευτυχία. Έπρεπε να βρεθεί κάποιος βοηθός στην ζωή του, που να είναι ίσος με τον Αδάμ, δηλαδή άνθρωπος, αφού τα ζώα ήταν κατώτερα. Γι’ αυτό πλάθει ο Θεός έναν ακόμη άνθρωπο, την Εύα, δηλαδή την πρώτη γυναίκα.

Η περικοπή αυτή μας διδάσκει ξεκάθαρα δύο πράγματα: ότι ο άνθρωπος δεν είναι ζώο και ότι η γυναίκα δεν είναι κατώτερη από τον άνδρα. Όσο άνθρωπος είναι ο άνδρας, τόσο είναι και η γυναίκα. Έτσι, δημιουργείται η πρώτη οικογένεια και η πρώτη κοινωνία ανθρώπων. Μέσα από αυτό το ζεύγος θα προέλθει όλη η ανθρωπότητα.

Οπότε έχουμε και το τρίτο συμπέρασμα: όλοι οι άνθρωποι προέρχονται από ένα ζεύγος, συνεπώς όλοι είναι ίσοι και αδέλφια μεταξύ τους. Είμαστε όλοι ίσοι, αλλά όχι και όμοιοι, κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Εδώ, βέβαια, γεννάται το εύλογο ερώτημα: εφόσον όλοι οι άνθρωποι προήλθαν από ένα ζευγάρι ανθρώπων, τότε πώς προέκυψαν οι διάφορες φυλές, η λευκή, η μαύρη και η μογγολική-κινέζικη;

Η δημιουργία του ανθρώπου


Η δημιουργία του Αδάμ από τον Θεό (Monreale)


Η αιτία της δημιουργίας του ανθρώπου ήταν η αγάπη του Θεού. Ο Θεός θέλησε να πλάσει τον άνθρωπο, όπως και τον υπόλοιπο κόσμο, φυσικό και πνευματικό, ορατό και αόρατο, εκδηλώνοντας την αγάπη Του. Τίποτα δεν ήταν αποτέλεσμα τύχης ή συμπτώσεων. Και για χάρη του ανθρώπου, ο Θεός πλάθει τα πάντα, το σύμπαν, την γη, τα φυτά και τα ζώα. Τελευταίο χρονικά πλάθει τον άνθρωπο και τον τοποθετεί για αρχηγό όλου του κόσμου. Συνεπώς η γη είναι το παλάτι και ο άνθρωπος ο βασιλιάς.

ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΛΥΣΗ ΠΑΖΛ | από 1 έως 10 μεταλλικά παζλ



Σε αυτό το βίντεο θα λύσω 10 μεταλλικά παζλ. 
Κάθε επόμενο παζλ θα είναι πιο δύσκολο από το προηγούμενο.

Παύλος Μελάς (1974) Λάκης Κομνηνός (720p)

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ «ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ» ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ! Το ομολόγησαν! «Θα σας προειδοποιήσουν και θα…»