Ετικέτες

6.8.18

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ - Εθνικό πένθος και προβληματισμός...



Ας προβληματιστούμε γι'αυτή τη μεγάλη ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (της μεγάλης καταστροφικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική που ξεκίνησε στις 23/7/2018 και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων ανθρώπων, όπου μαζί με τους αγνοούμενους ξεπερνούν κατά πολύ τους 100), όπως και για τις άλλες μεγάλες καταστροφές (θανατηφόρες πλημμύρες) σε λιγότερο από ένα χρόνο στην πατρίδα μας.

Ο συμβολισμός του εβραϊκού κιπά

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο συμβολισμός του εβραϊκού κιπά

Δετε τ βίντεο, στ ποο κάνουν παρέλαση μερικς π τς πολιτικς κεφαλές μας, κοστε τν Ραββίνο κα ναρωτηθετε: τ μέρος το λόγου εναι ατο πο φορνε κιπά; σες θ φορούσατε ποτ ατ τ καπελάκι; Τ μπιστοσύνη μπορε ν χ κανες σ λληνες (;;;) πολιτικος, μ τ σύμβολο ατ στ κεφάλι τους;

                                                                                    ΝΑΘΑΝΑΗΛ

O Άγιος Πορφύριος δεν συμφωνούσε με τους διαλόγους, ούτε με τις μεταβάσεις του Πατριάρχη στη Ρώμη!

 
Του ιερομονάχου Δαμασκηνού, Ι. Κ. Φιλαδέλφου, Άγιον Όρος 

σχόλιο Γ.Θ : Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια κάποιοι έχουν χρησιμοποιήσει και διαστρεβλώσει την διδασκαλία του Αγίου Γέροντος Πορφυρίου παρουσιάζοντάς τον ως ανεκτικό, χάριν αγάπης, ακόμα και στην όστια των παπικών!
Το άρθρο του Αγιορείτη π.Δαμασκηνού, παρουσιάζει μια άγνωστη συγκλονιστική μαρτυρία του Αγίου Πορφυρίου, προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Μην βιαστούν κάποιοι αδελφοί να το βαφτίσουν ιεροκατηγορία ή εμπάθεια στο πρόσωπο του Πατριάρχη Δημητρίου. 
Η "παρατήρηση" του Αγίου πραγματοποιείται διακριτικά, ταπεινά και χωρίς καμία εμπάθεια στον Πατριάρχη Δημήτριο.
Μου έκανε εντύπωση ο λόγος του Αγίου... "Θα αρέσει η (επικριτική) επιστολή εις τον Πατριάρχην..."




Ο γράφων, ως γνωρίζων εκ του σύνεγγυς τον άγιον Πορφύριον, από τα φοιτητικά του χρόνια, κατά την δεκαετίαν του 1960, ότε ούτος ήτο εφημέριος εις την Πολυκλινικήν Αθηνών της οδού Πειραιώς, και διατηρήσας την πνευματικήν επικοινωνίαν, μέχρι της κοιμήσεώς του, βεβαιώνει ότι ο άγιος Πορφύριος δεν συνεφώνει με τας μεταβάσεις του Οικουμενικού Πατριάρχου εις την Ρώμην ούτε με τους διαλόγους, καθ’ ον τρόπον γίνονται. Τούτο μοι ανέφερε από τηλεφώνου, και κατά μήνα Δεκέμβριον του 1987.

Τι είναι η Παναγία για τον κόσμο -μια αγιορείτικη διήγηση


Ακούραστος ο γέρο-Πέτρος καθάριζε κρεμμύδια στην πάνυγυρη της Παναγίας για την εσπερινή τράπεζα. Θα έρχονταν πατέρες και ψαλτάδες απο την έρημο να στολίσουν την αγρυπνία.

Ψυχή που γνώρισε τον Κύριο δεν φοβάται τίποτα



[Γράφει ο Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης]: Στις 14 Σεπτεμβρίου 1932 έγινε στο Άγιο Όρος δυνατός σεισμός [7 Ρίχτερ]. Έγινε την τετάρτη ώρα της νύχτας [10 μ.μ.], κατά το μέσο της αγρυπνίας της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.