Ετικέτες

10.10.14

Νυχτερινές σκέψεις…


Σε λίγο θα πάμε για ύπνο.

Μπορούμε να πάμε σκεπτόμενοι τα τόσα προβλήματα που έχουμε στην ζωή μας, ή να τα αφήσουμε πίσω και να σκεφτούμε ότι αύριο θα είναι μια καλύτερη ημέρα.

Η Μόσχα αντέδρασε στις τουρκικές προκλήσεις (ανακοινωθέν).

Η Ρωσική Πρεσβεία στη Λευκωσία ενημέρωσε... όπως πληροφορούμαστε, το υπουργείο Εξωτερικών ότι η Μόσχα έχει προβεί σε διαβήματα προς την Άγκυρα για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.

Τις δύσκολες μέρες που περνάς, μην απελπίζεσαι, Άνοιξε την Αγία Γραφή και Διάβασε....!


Η φωνή του Θεού μέσα από την Αγία Γραφή Είναι η μόνη παρηγοριά και ελπίδα! 

Οτσαλάν: Ερντογάν έχεις ακόμη μια βδομάδα αλλιώς τελείωσες...

Οριστικό τελεσίγραφο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου έστειλε ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων εξεγερμένων στην Τουρκία.

Και ότι λέει ο Οτσαλάν το κάνει.

Εμπολα: τρόπος μετάδοσης, μέτρα προστασίας και κοινωνικό στίγμα (βίντεο)



Ακόμη πιο επικίνδυνη από τον ιό Εμπολα είναι η υστερία που συνοδεύει τη φημολογία και την παραπληροφόρηση. Τα σενάρια ταχύτατης εξάπλωσης και τις ανιστόρητες αναλογίες με την πανώλη του Μεσαίωνα διαψεύδουν, όμως, όλοι οι ειδικοί.

– Πώς μεταδίδεται ο Εμπολα;

Κομπάνι. Η προδοσία της Δύσης

18802520_Mideast_Syria_Rebel_Attrition_JPEG_08e34.limghandler


Δυτικοί Φόβοι Μη Θυμώσει Η Τουρκία Αφήνουν Πολιορκούμενη Κουρδική Πόλη Στο Έλεος του Ισλαμικού Κράτους

Η προϊστορία και η ιστορία του Τιμίου Σταυρού



Φωτογραφία: Αρχείο π. Ιωάννου Δημητροπούλου

Πρόσωπα καὶ πράγματα ἔχουν τὴν ἱστορία τους καὶ γιατί ὄχι καὶ τὴν προϊστορία τους. Τὴν ἱστορία του καὶ τὴν προϊστορία του ἔχει καὶ ὁ Τίμιος Σταυρὸς ποὺ ἡ Μητέρα μας Ἐκκλησία τιμᾶ τὴν Παγκόσμια Ὕψωσή Του στὶς 14 Σεπτεμβρίου.

Ἐμεῖς σὲ αὐτό μας τὸ ἄρθρο ἐδῶ ἂς σταθοῦμε.

Στὸ δυτικὸ τμῆμα τῆς Ἱερουσαλήμ, ἔξω ἀπὸ τὰ τείχη καὶ μέσα σὲ δασώδη ὄμορφη κοιλάδα, βρίσκεται ἡ ὀνομαστὴ Μονὴ τοῦ Τιμίου Σταυροῦ. Στὸ καμπαναριὸ της κυματίζει ἡ γαλανόλευκη, λίγο πιὸ κάτω ἀπὸ τὸ Κοινοβούλιο τοῦ Ἰσραήλ! Στὸ σημεῖο αὐτό, κατὰ τὴν παράδοση, εἶχε φυτευτεῖ τὸ ξύλο τοῦ Σταυροῦ, τῆς καταδίκης τοῦ Ἰησοῦ.

Ἂς παρακολουθήσουμε ὅμως, τὴν ὅλη ὑπόθεση

Το θέλημα του Θεού καλύτερο από το δικό μας


Αγίου Νείλου του Ασκητή 

Πολλές φορές ζήτησα με την προσευχή από το Θεό, να μου γίνει κάτι που το νόμιζα καλό, και επέμενα παράλογα να το ζητώ βιάζοντας το θέλημα του Θεού, και δεν Τον άφηνα να οικονομήσει Εκείνος ό,τι γνωρίζει ως συμφέρον δικό μου.