Ετικέτες

28.1.14

Αγγλική Μπαρόκ Όπερα (1692) & Ελληνικό Παραδοσιακό Τραγούδι (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ)


ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ

Αγαπητοί μου φίλοι της Ελληνικής Ναύς, θα θέλαμε να κάνουμε μια έκκληση στην αγάπη σας για ΑΙΜΑ. Όπως γνωρίζετε  όλοι  στο Νοσοκ. ΑΓΊΑ ΟΛΓΑ (ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΕΙΟ) στη Ν.Ιωνία λειτουργεί Τράπεζα αίματος με την ονομασία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΟΥΔΑ ΘΑΔΔΑΙΟΥ. Μετά από την αρπαγή και το κλείσιμο (Νοσοκ. Παπάδων) όλων των φιαλών μας αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε νέα στο Α.Ο.  Χθες δεχθήκαμε 2 mail που ζητούσαν απεγνωσμένα αίμα!!!!!!!! Φίλοι μου, πιστέψτε μας, νιώσαμε τη γη να θέλει να μας καταπιεί!!!! Αφού το τσεκάραμε "ιδίοις όμμασι" δώσαμε με τη βία μία (1) φιάλη στην κ.Χ.Σ. και μένει εκκρεμότητα η κ. Μ.Μ. έγκυος με μεσογειακή αναιμία. Κάνουμε έκκληση όποιος μπορεί να δώσει!!!! Η ΑΓΆΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΕΊ ΒΡΊΣΚΕΙ ΠΆΝΤΑ ΈΝΑ ΤΡΌΠΟ Η ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ ΠΆΝΤΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΊΑ.-

Η προοπτική της Ελλάδας στην Ευρασιατική Ένωση (του Δημήτρη Χρυσικόπουλου)


Ευρασιατική Ένωση: ξεκίνημα

Ανθρωπιστική κρίση αναμένεται στην Ευρώπη

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ''TIME'' ΠΡΟΚΑΛΕΙ: ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

Οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2014

Διέρρευσαν στο Διαδίκτυο προσωπικά δεδομένα έξι εκατ. χρηστών του Facebook!

Σαν σήμερα κοιμήθηκε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΕΛΙΑΣ-ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για τις ελιές΄και τις ποικιλίες της.



Εκπληκτικές παρατηρήσεις για την Άμυνα από την αρχαιότητα…

Στην πόλη Γέλα της νοτίου Ιταλίας βρίσκεται ο τάφος ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες όλων των εποχών. Ο τάφος του Αισχύλου. Ο ίδιος ο Αισχύλος, ζήτησε να γραφεί στον τάφο του το παρακάτω επίγραμμα:
«Αἰσχύλον Εὐφορίωνος Ἀθηναῖον τόδε κεῦθει μνῆμα καταφθίμενον πυροφόροιο Γέλας• ἀλκὴν δ’ εὐδόκιμον Mαραθώνιον ἄλσος ἄν εἴποι καὶ βαθυχαιτήεις Μῆδος ἐπιστάμενος.»
Που στα νεώτερα Ελληνικά μπορεί να μεταφραστεί ακολούθως σε:
«Τον γιο του Ευφορίωνα τον Αθηναίο Αισχύλο κρύβει νεκρόν το μνήμα αυτό της Γέλας το χορταριασμένο• την άξια νιότη του θα ειπεί του Μαραθώνα το άλσος κι ο Μήδος ο ακούρευτος οπού καλά την ξέρει.»
Είναι πραγματικά απορίας άξιο το γιατί μια από τις μεγαλύτερες μορφές του πνεύματος στην παγκόσμια ιστορία, ένας άνθρωπος που έγραψε το σπουδαιότερο αντιπολεμικό έργο όλων των εποχών (τους Πέρσες), και έργα που αποτελούν ύμνους στον άνθρωπο, τη Δημοκρατία και τη γυναίκα (Ορέστεια , Ικέτιδες, κ.λπ.), επέλεξε σαν πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο θα πρέπει να τον θυμόμαστε το ότι πολέμησε στον Μαραθώνα και «πελέκαγε» Μήδους.

ΕΑΣ: Πάρτι με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων…

Ζημιά 50 εκατομμυρίων ευρώ προκλήθηκε στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) με ευθύνη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας από το 2006 έως το 2010.
Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου άσκησε ποινική δίωξη για το θέμα κατά 19 μελών των ΕΑΣ για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, με βάση τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου.
Όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, κατά παράβαση του νόμου η διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων κατέβαλε, παρά τη σχετική απαγόρευση, τετραπλάσιες αποζημιώσεις σε εργαζόμενους που αποχωρούσαν από την εταιρεία, καταβάλλοντας συνολικά 12 εκ. ευρώ μεταξύ 2006 και 2010.
Παράλληλα, εισέπραξε περί τα 40 εκατ. ευρώ από κρατικές επιχορηγήσεις, κεφάλαια τα οποία διέθεσε σε μισθολογικές παροχές και σε ασφαλιστήρια συμβόλαια για το προσωπικό, τα οποία υπεγράφησαν με την Εθνική Τράπεζα.
ΠΗΓΗ: «http://www.skai.gr/»

Κούρεμα χρέους: «Αιτία πολέμου» για την Ελλάδα;

«Casus Belli» για την Ελλάδα και την κυβέρνηση Σαμαρά το «μάσημα» των Ευρωπαίων και του Όλι Ρεν αναφορικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος του χρέους της χώρας μας. Με μία ασυνήθιστης σκληρότητας έκφραση, την οποία δεν έχουμε συνηθίσει από την κυβερνητική παράταξη, ο βουλευτής Α’ Αθηνών και πρώην υπουργός και δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, προσπάθησε να δώσει το κλίμα που υπάρχει στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τις συνεχείς τρικλοποδιές που δέχεται η Ελλάδα από τους εταίρους της.
Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Είναι προφανές ότι ο έμπειρος πολιτικός, χαρακτηρίζοντας ως «αιτία πολέμου» την μη ανταπόκριση των εταίρων στις συμβατικές τους υποχρεώσεις, δεν μιλάει μόνο εξ’ ονόματός τουαλλά επισημαίνει κάτι το προφανές για κάθε Έλληνα. Από την στιγμή που υπάρχει επίσημη απόφαση του Eurogroup με την οποία η Αθήνα αναλαμβάνει να εξαλείψει το έλλειμμα – με κάθε κόστος για τον ελληνικό λαό – ενώ οι Βρυξέλλες δεσμεύονται για την τακτοποίηση του χρέους, δεν είναι δυνατόν να ζητείται από την ελληνική κυβέρνηση στην ουσία να πριονίσει το κλαδί στο οποίο κάθεται – μέσω των πολιτικών μείωσης τους ελλείμματος που υιοθετεί – και από την άλλη να «νίπτουν τας χείρας τους» όταν έρθει η στιγμή να στηρίξουν την Ελλάδα και τον λαό της εν’ όψη των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου.

Οι Γερμανοί ‘πενθούν’ για τη Ρωσία, για την Ελλάδα πότε;

Την απόλυτη υποκρισία της διεθνούς πολιτικής αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά η γερμανική συμπεριφορά απέναντι στη Ρωσία, καθώς ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας, ο πρόεδρος, Γιοακίμ Γκάουκ, έστειλε επιστολή στον Ρώσο ομόλογό του για τις εκδηλώσεις μνήμης με την ευκαιρία της 70ης επετείου για τα θύματα της πολιορκίας του Λένινγκραντ, της σημερινής Αγίας Πετρούπολης, μιας από τις ομορφότερες πόλεις σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ένας θησαυρός γνώσης στην βιβλιοθήκη μας !!!

ΠΛΑΤΩΝΟΣ:ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Οι συμφορές του δανεισμού (Περί του μη δειν δανείζεσθαι)

Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ