Ετικέτες

28.1.14

Αγγλική Μπαρόκ Όπερα (1692) & Ελληνικό Παραδοσιακό Τραγούδι (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ)


Τι συμβαίνει όταν ένας νέος εξαίρετος Έλληνας μουσικός συνεργαστεί  με έναν ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο Έλληνα τραγουδιστή-ηθοποιό-ερμηνευτή;
Το παραπάνω κομμάτι αποδυκνεί περίτρανα πως η ποιοτική σύγχρονη Ελληνική μουσική σκηνή είναι παρών και σίγουρα δεν την βρίσκεις με την ίδια ευκολία  που βρίσκεις το τελευταίο cd της Δέσποινας Βανδή (ευτυχώς γι εμάς που μισούμε την ηχορύπανση).
Στους σύγχρονους χαλεπούς καιρούς που ζούμε η μουσική παιδεία της κλασικής μουσικής και αυτής της Ελληνικής παραδοσιακής  που διαμορφώνουν χαρακτήρες βρίσκονται στα αζήτητα. Δύο νέοι όμως μουσικοί ο Τηλέμαχος Μούσας και ο Λάμπρος Φιλλίπου (στα φωνητικά) έκαναν την υπέρβαση και ορίστε το αποτέλεσμα.
Τα έξοχα φωνητικά του Λάμπρου στην αρχή του κομματιού μας ταξιδεύουν στην εποχή του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπάχ και του Γκεόργκ Φρίντριχτ Χέντελ ενώ στην συνέχεια η ίδια φωνή μεταλλάσεται σε σπαρακτικό παραδοσιακό μοιρολόι με τον Τηλέμαχο Μούσσα (στην κιθάρα) να δίνει στο κομμάτι απρόσμενο ροκ χαρακτήρα χωρίς συνάμα να χάνει την Ελληνική-παραδοσιακή αυθεντικότητα του .
ΕΥΓΕ !!!
Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν τα site αυτών τών εξαίρετων καλλιτεχνών.
  http://www.moussas.com/
  http://www.labrosfilippou.com/

1 σχόλιο:

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.