Ετικέτες

6.3.18

Διαμαρτυρία για στήριξη της ΕΡΤ στο βλάσφημο έργο για τον Ιησού Χριστό

Αποτέλεσμα εικόνας για Διαμαρτυρία για στήριξη της ΕΡΤ στο βλάσφημο έργο για τον Ιησού Χριστό


Αγαπητοί, σας ενημερώνω ότι μπορείτε να διαμαρτυρηθείτε στην ΕΡΤ για το βλάσφημο έργο για τον Ιησού Χριστό στη διεύθυνση protieidisi@ert.gr είτε με το παρακάτω κείμενο είτε με οποιοδήποτε άλλο:


Διαμαρτύρομαι για την έμμεση στήριξη της εκπομπής σας στο βλάσφημο έργο για τον Ιησού Χριστό. Ως γνωστόν η ελευθερία έχει κάποια όρια και τα όριά της είναι η ελευθερία του άλλου. Κανένας δεν μπορεί να λέει ό,τι θέλει για το ιστορικό πρόσωπο του Κυρίου μου Ιησού Χριστού προσβάλλοντας το θρησκευτικό συναίσθημά μου.


ΠΗΓΗ: Εστάλη στο e-mail μας.

Αρχιμ. Γρηγόριος Καθηγούμενος Δοχειαρίου, Η αλήθεια των γεγονότων





Στ ξεκίνημα τν γώνων το Μεγάλου σ νατολ κα Δύση, διάβολος χρυσ το παρουσίασε. Μία φορ φανταστικ κα δεύτερη φορ πραγματικό. μως τν ντιπαρλθε· χι πρόσκαιρα, λλ παντοτινά.

Οι αποκαλύψεις μιας βάσης γενεαλογικών δεδομένων τρομάζει τους Τούρκους και προκαλεί κρίση εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας




Στις 8 Φεβρουαρίου αλλά και τις ημέρες που ακολούθησαν μια μεγάλη έκπληξη περίμενε πάρα πολλούς Τούρκους.

Βίντεο: Το Ψήφισμα του συλλαλητηρίου "ΟΧΙ στα νέα Θρησκευτικά" (4/3/2018)


Δείτε το κείμενο του Ψηφίσματος ΕΔΩ.


Ὑπόδειγμα ἐπιστολῆς γονέα γιά ἐπιστροφή τῶν βιβλίων τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν



Η ομιλία του Ηρακλή Ρεράκη, Προέδρου της ΠΕΘ, στο συλλαλητήριο "ΟΧΙ στα νέα Θρησκευτικά", 4/3/2018

Αναλυτικό φωτορεπορτάζ από το συλλαλητήριο ενάντια στα νέα Θρησκευτικά

Ἐπιστολή διαμαρτυρίας γονέων γιά τή δράση τοῦ ὑπουργείου “Happy Friday”

Αποτέλεσμα εικόνας για Ἐπιστολή διαμαρτυρίας γονέων γιά τή δράση τοῦ ὑπουργείου “Happy Friday”

Προς τη Διεύθυνση του   ….ου Δημοτικού Σχολείου ……..
Αίτηση – Δήλωση 
Του ……………………………….. και ………………………………. …………...........… ως ασκούντων από κοινού τη γονική μέριμνα των ανηλίκων τέκνων τους ....…………….. ………………………………………………..μαθητών αντίστοιχα της …ης και της ... τάξης του …..ου Δημοτικού Σχολείου ..........................………………
--------------
Δια της παρούσας αιτήσεως σας υποβάλλουμε αίτημα όπως τα τέκνα μας παραλάβουν τις σχολικές τους τσάντες μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας και να μην παραμείνουν στην αίθουσα του σχολείου για τους παρακάτω λόγους:
1) Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με σχετική δήλωση στην εφημερίδα Καθημερινή ( έντυπη έκδοση 29-11-2017) του Διευθυντού Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργου Πολίτη η συμμετοχή στην εν λόγω δράση δεν είναι υποχρεωτική.
2) Δεδομένου ότι τη Δευτέρα το πρόγραμμα των παιδιών μας μεταβάλλεται σε σχέση με αυτό της Παρασκευής, είναι αυτά υποχρεωμένα να έρχονται στο σχολείο κουβαλώντας τα βιβλία τους και τα προσωπικά τους αντικείμενα σε σακούλες ώστε μάλιστα να  επιβαρύνεται ακολούθως η τσάντα τους κατά την αποχώρησή τους το μεσημέρι της Δευτέρας. Η μη μελέτη σχολικών μαθημάτων των τέκνων μας κατά το Σαββατοκύριακο θα μπορούσε να εξασφαλισθεί απλά με την αντίστοιχη τροποποίηση της διδασκαλίας των μαθημάτων και της ύλης που θα παραδοθεί από τους διδασκάλους των τέκνων μας την Παρασκευή χωρίς να είναι απαραίτητη η παραμονή της σάκας των μαθητών στο χώρο του σχολείου.

Η κατάρρευση των εσόδων φέρνει νωρίτερα το αφορολόγητο των 5.600 ευρώ

Η κατάρρευση των εσόδων φέρνει νωρίτερα το αφορολόγητο των 5.600 ευρώ

Σχόλιο: Έτσι ,για να μη ξεχνιόμαστε με ποιους έχουμε να κάνουμε!

Του Προκόπη Χατζηνικολάου

Κάτι περισσότερο από ορατό είναι το ενδεχόμενο το αφορολόγητο όριο να εφαρμοστεί νωρίτερα και συγκεκριμένα από το 2019 καθώς τα αναλυτικά στοιχεία του προϋπολογισμού που έχουν πλέον και οι δανειστές στα χέρια τους δείχνουν ότι τόσο ο ΕΝΦΙΑ όσο και οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης κατέρρευσαν το 2017. Και όχι μόνο παρουσίασαν σημαντική πτώση, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει το σκηνικό το 2018 καθώς ο ΕΝΦΙΑ θα διατηρηθεί στα χαμηλότερα επίπεδα του 2017, ενώ είναι αμφίβολο εάν οι φόροι παρελθόντων οικονομικών ετών (κατασχέσεις, ρυθμίσεις) θα συνεχίσουν να «δίνουν» στα ταμεία του δημοσίου, καθώς έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.

Ο Πάπας προσέφερε το πόσο των 100.000€ για την ανέγερση της πρώτης ορθόδοξης Ιεράς Μονής στην Αυστρία!!



sebastian

Σχόλιο: κ.Βαρθολομαίε η πνευματική σου κατρακύλα μέρα με τη μέρα αυξάνει ταχύτητα. Πρόσεξε, όμως, μην σκοντάψεις ,γιατί τα φιλαράκια σου δεν θα σε σηκώσουν!Μην ξεχνάς πως ο πιστός λαός σε έχει καταδικάσει προ πολλού στην ορθόδοξη συνείδησή του. Και αυτός δεν λαθεύει ποτέ!


Συνάντηση με τον Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Αυστρίας, κ. Sebastian Kurz, είχε την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της επισήμου επισκέψεώς του στην χώρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ας νηστέψουμε και από τα Μ.Μ.Ε

Αποτέλεσμα εικόνας για θετικα και αρνητικα τησ τηλεορασησ

Οι ακολουθίες της Μ. Σαρακοστής μας εισάγουν σε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, βοηθώντας μας να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας και να

κατευθύνουμε τη σκέψη μας στο Θεό.

Διαβήτης και Κάπνισμα: Παιχνίδι με τη φωτιά!

Υπέρ αναπαύσεως του Κωνσταντίνου

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση

Ας ευχηθούμε ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του αδελφού μας Κωνσταντίνου. 

Ο αδερφός μας πολέμησε στα μαύρα χρόνια του εμφυλίου, οπότε και θεωρήθηκε νεκρός από τους γονείς του. Πρόσφερε στην εκπαίδευση ως καθηγητής. Πέθανε μόνος, με μόνο θησαυρό τις αναμνήσεις, αλλά και την σταθερή πεποίθηση ότι η προσφορά στην πατρίδα άξιζε τον κόπο. Ποτέ δεν το μετάνιωσε.

Έστω και τώρα ας βρεθούμε κάποιοι άγνωστοι προς εκείνον να τον μνημονεύουμε και ας του ανταποδώσει ο Κύριος την προσφορά του, δίνοντάς του ουράνιους θησαυρούς, αυτούς που τελικά έχουν αξία και που δεν θα χαθούν ποτέ, στους αιώνες των αιώνων... 

Νέα αιτήματα: Δημήτριος, Μαρία, Θεόδωρος και Κασσιανή, Κων/να, Ελισάβετ, Κλεάνθης και Ελένη, Αντωνία και Ευθύμιος

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή


Μεγάλες οι δοκιμασίες, πολύς ο πόνος. Ας προσπαθήσουμε να σηκώσουμε λίγο από το βάρος του σταυρού των αδελφών μας, για να προσελκύσουμε την χάρη του Κυρίου και να ελαφρύνει Εκείνος τον σταυρό τους, αλλά και τον δικό μας... 

Το τελευταίο δεν το λέω με την έννοια ότι θα πρέπει να περιμένουμε ανταπόδοση, αλλά είναι κοινώς διαπιστωμένο από τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας ότι υπάρχουν τρία "καλά" είδη ψυχικών διαθέσεων: οι δούλοι, οι μισθωτοί και οι πιο προχωρημένοι οι υιοί. (διαβάστε περισσότερα εδώ: Αββάς Δωρόθεος, Δ΄ Διδασκαλία, παράγρ. 48) Οι περισσότεροι πιστοί ανήκουμε στις δυο πρώτες κατηγορίες. Ας μας αξιώσει ο Κύριος να φθάσουμε και στην τρίτη κατηγορία. Γι΄ αυτό ας δείξουμε λίγη καλή διάθεση, ας προσευχηθούμε για τους άλλους ακόμα κι αν μας είναι εντελώς άγνωστοι.

1. Δημήτριος: πρόβλημα καρδιολογικής φύσεως με ενδεχόμενο να κάνει επέμβαση.

2. Μια μικρή ψυχούλα πέντε ετών, η Μαρία μεταφέρθηκε επειγόντως με αεροδιακομιδή από τη Σύρο στην Αθήνα. Είχε υψηλό πυρετό και δερματικές επιπλοκές.

3. Ο Θεόδωρος και η Κασσιανή, είναι παντρεμένοι και έχουν τρία παιδιά. Ο πειρασμός προσπαθεί με διάφορους τρόπους να διαλύσει κυριολεκτικά την ενότητα της οικογένειας. Ας προσευχηθούμε καρδιακά, διότι κινδυνεύουν να χωρίσουν.

4. Η Κωνσταντίνα και η Ελισάβετ έχουν πολύ δύσκολες εγκυμοσύνες και έχουν ανάγκη τις προσευχές όλων μας. Ας μην ξεχνάμε και τις άλλες αδελφές μας (Ανθή, Μαρία, Ελένη, Αικατερίνη).

5. Ο Κλεάνθης και η Ελένη, ειναι νέοι άνθρωποι και ψάχνουν να βρούν μια εργασία για να μπορέσουν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους. Ζητούν τις προσευχές μας για ενα θαύμα. Το ίδιο και η Αντωνία και ο Ευθύμης, οι οποίοι λόγω έλλειψης χρημάτων, δεν εχουν ρεύμα στο σπίτι και υποφέρουν. (Μην ξεχνάμε και τους Κυριάκο και Ελένη, αλλά και τους Αντώνιο και Μαγδαληνή).