Ετικέτες

14.11.20

Κυριακή Η΄ Λουκά: ακολουθία εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.
 Κυριακή Η΄ Λουκά


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: τις ακολουθίες του εσπερινού, του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή 15η Νοεμβρίου 2020:

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής Η΄ Λουκά (15/11/20) [ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ (Β΄ 4-10)]

 

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία

ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ (Β΄ 4-10)

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Η΄ Λουκά

 


Η παραβολή του καλού Σαμαρείτη

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ Ι´ 25 - 37

Στο νοσοκομείο: Ἰωάννης ἱερεύς, Στυλιανή, Γεωργία. Αναρρώνουν στο σπίτι: Σταῦρος ἱερεύς, Νικόλαος ἱερεύς, Γεώργιος

 


Αὐτές τίς ἡμέρες ἀπό τήν περιοχή τῆς Θεσσαλονίκης καί τα περίχωρα ἔχουν εἰσαχθεῖ σέ νοσοκομεῖο, λόγῳ covid, πολλοί ἀδελφοί μας, ἔχουν προσβληθεῖ ὁλόκληρες οἰκογένειες! Ὅσοι δέν ἔχουν ἀναπτύξει πνευμονία, παραμένουν στό σπίτι καί ψήνονται στόν πυρετό ἐπί 10-12 ἡμέρες, μέ βήχα, μυαλγίες, ἀνορεξία καί μεγάλη καταβολή δυνάμεων.

Βρίσκονται μέ σοβαρή πνευμονία λόγῳ κορωναϊοῦ στό νοσοκομεῖο

Ἰωάννης ἱερεύς
Στυλιανή
Γεωργία


Μέ πυρετό ἐπί 10ήμερον καί ἀπερίγραπτη ἐξάντληση λόγῳ κορωναϊοῦ βρίσκονται στό σπίτι:

Σταῦρος ἱερεύς
Νικόλαος ἱερεύς
Γεώργιος

Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε βάλει και άλλα ονόματα. Ας τα μνημονεύουμε μαζί.

Δείτε ΕΔΩ

Παρακλητικός Κανόνας για τη λοιμική νόσο


Παρακλητικός Κανὼν

Ψαλλόμενος εἰς Ἀπειλὴν Λοιμικῆς Ἀσθενείας

Ποίημα Κυρίλλου Μητροπολίτου Ρόδου

Π. Αυγουστίνος Καντιώτης: Θα έρθει μέρα, που στην Ελλάδα δεν θα χτυπήσουν οι καμπάνες το Πάσχα…

 ΔΙΩΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ": ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π.  ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ - Άγιος Πατροκοσμάς

ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛIΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΣΕ 500 ΝΕΟΥΣ

Ἀπόσπασμα Κατηχητικοῦ μαθήματος σε (500) φοιτητάς & ἐργαζόμενους νέους ἀπὸ τὸν Μητροπολίτη Φλωρίνης π. Αὐγουστῖνο, στὴν Ἀθήνα στὶς 24.2.1963

1) Ἔρχεται θύελλα…

2) Ἄνθρωποι ποὺ θὰ μοιάζουν μὲ τοὺς βατράχους…

3) Θα ερθη μερα, που στην Ἑλλάδα δεν θα χτυπήσουν οι καμπανες το Πασχα… Εἴμαστε ἀνάξιοι & στό ναό & στην Θεία λειτουργία να πᾶμε & θα μας τα στερρήση ο Θεός ὅλα αὐτα.

Ξεκινά η νηστεία! Καλή Σαρακοστή!

 Σχετική εικόνα

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Από αύριο Κυριακή 15/11/20 ξεκινά η νηστεία της Μικρής Σαρακοστής και διαρκεί 40 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, οπότε και λήγει. 

Την πρώτη ημέρα της νηστείας, δηλαδή στις 15/11, που εφέτος πέφτει Κυριακή,  υποχρεωτικά δεν νηστεύουμε αυστηρά (άλαδο), αλλά τρώμε λαδερό ή κατ' άλλους ψάρι.

Σύμφωνα με την πιο συνηθισμένη εκδοχή, γενικά, επιτρέπεται κατάλυση ιχθύος όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής μέχρι και τις 17/12. Την τελευταία εβδομάδα, δηλαδή 18-24/12, δεν επιτρέπεται η ιχθυοφαγία, οπότε τρώμε λαδερό φαγητό πλην Τετάρτης και Παρασκευής. Κάθε Τετάρτη ή Παρασκευή τρώμε άλαδο φαγητό, εκτός κι αν υπάρχει κατάλυση οίνου-ελαίου ή ιχθύος λόγω μεγάλης εορτής. Επίσης, νηστεύουμε αυστηρά και την Παραμονή των Χριστουγέννων (24/12). 

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες εκδοχές, σύμφωνα με τις οποίες η αρχή της ιχθυοφαγίας είναι την 21η Νοεμβρίου (Εισόδια της Θεοτόκου) και η λήξη της ιχθυοφαγίας τη 12η Δεκεμβρίου (Αγ. Σπυρίδωνος). 

Τέλος, υπάρχει και η μοναστηριακή εκδοχή (που έχει τη βάση της στον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη και το πηδάλιο) σύμφωνα με την οποία κατάλυση ιχθύος γίνεται μόνο τα σαββατοκύριακα, οπότε τις καθημερινές πλην Τετάρτης και Παρασκευής τρώμε υποχρεωτικά λαδερό.

[Συμβουλευτείτε τον πνευματικό σας για την εκδοχή που θα ακολουθήσετε. Ας μην χαθούμε, όμως, στις λεπτομέρειες και στην πληθώρα των εκδοχών που έχουν επικρατήσει κατά τόπους. Ο σκοπός της νηστείας δεν είναι να ακολουθήσουμε έναν εξωτερικό τύπο και να μείνουμε σε αυτόν, αλλά να προσπαθήσουμε με όπλο τη σωματική νηστεία - στον βαθμό που θα μας υποδείξει ο πνευματικός μας - να καταπολεμήσουμε τα πάθη μας και να τηρήσουμε όσο πιο αυστηρά μπορούμε την πνευματική νηστεία!]

Υπέρ υγείας και θείας βοηθείας: Κυριακού ιερέως, Κλεάνθη, Ειρήνης και Σάββα (ασθενείς με κορωνοϊό)


Αδερφοί μου, με ενημέρωσαν πρόσφατα για κάποιους ασθενείς με κορωνοϊό. Ας προσευχηθούμε να ξεπεράσουν την ασθένεια το συντομότερο δυνατό. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι αργά ή γρήγορα κι εμείς οι ίδιοι ή δικοί μας άνθρωποι ενδεχομένως θα βρεθούμε στη θέση τους. Ας μην αδιαφορήσουμε λοιπόν...

  • Κυριακός ιερέας (σε Μ.Ε.Θ.)
  • Κλεάνθης
  • Ειρήνη (καρκινοπαθής)
  • Σάββας (παιδί)

Σημείωση: Το ότι αρρώστησε και κάποιος ιερέας ή αρχιερέας ή ψάλτης δεν αποδεικνύει αυτόματα το ότι ο ιός μεταδίδεται εντός των ναών, πόσο μάλλον από τη θεία κοινωνία. Απεναντίας... πλέον οι ναοί είναι κλειστοί. Το προηγούμενο εξάμηνο θα έπρεπε να έχουν κολλήσει όλοι σχεδόν οι ιερείς και ψάλτες, αλλά αυτό ποτέ δεν έγινε... Μην ξεχνάμε ότι και οι κληρικοί έχουν κάποιες κοινωνικές σχέσεις, και οι κληρικοί πάνε στο μάρκετ ή χρησιμοποιούν κάποιο Μ.Μ.Μ. οπότε έχουν κι αυτοί την ίδια πιθανότητα να κολλήσουν τον ιό όπως και όλοι μας. Το ότι το ποσοστό των ασθενούντων κληρικών είναι εξωφρενικά μικρό αποδεικνύει μάλιστα ότι υπάρχει και μια πρόσθετη προστασία σε σχέση με τους υπολοίπους. Το γιατί τώρα επέτρεψε ο Θεός να ασθενήσουν και κάποιοι κληρικοί δεν είναι δικό μας ζήτημα, αλλά δικό Του. Εμείς οφείλουμε να σεβαστούμε το θέλημά Του. Και οι άπιστοι ή βλάσφημοι ας το σκεφτούν διπλά ή τριπλά προτού χρησιμοποιήσουν αυτές τις μεμονωμένες περιπτώσεις για να πολεμήσουν την Εκκλησία και το Μυστήριο των Μυστηρίων.

Σοκ και δέος από τον Γιώργο Τράγκα! Στοιχεία φωτιά για την εκλογική νοθεία στις ΗΠΑ


Δείτε το πριν το κατεβάσουν και αυτό!