Ετικέτες

1.11.19

Οι σχισματικοί της Ουκρανίας έρχονται επισήμως για προσκυνηματική περιοδεία στην Ελλάδα.

Σχόλιο: Η πνευματική κατάπτωση συνεχίζεται.........
Μετά την είδηση ​​ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αναγνώρισε επισήμως την σχισματική «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» και τον προκαθήμενό της Επιφάνιο Ντουμένκο, το Προσκυνηματικό Κέντρο Ταμπόρ [Tabor] της Επισκοπής Περιασλάφ-Βάισνιφ [Pereyaslav-Vyshneve] και το Τμήμα του Προσκυνηματικού Κέντρου της Επισκοπής Βινιτσκά-Μπαρ [Vinnitsa-Bar] της [σχισματικής] OCU, ανακοίνωσαν εβδομαδιαίο προσκύνημα στους ιερούς τόπους της κεντρικής Ελλάδος, αναφέρει το Cerkvarium.

Ετησία Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με θέμα: «Αποκρυφισμός : Η γοητεία της πλάνης»



Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν Τ Υ Π Ο Υ
Ἐν Πειραιεῖ τῇ 1ῃ Νοεμβρίου 2019
Συνεκλήθη ἡ καθιερωμένη ἐτησία Ἱερατική Σύναξι τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πειραιῶς τήν Πέμπτη 31η Ὀκτωβρίου ἐ.ἔ., περί ὥ-ρα 9.30 π.μ., μέ ἐπίσημο προσκεκλημένο καί ὁμιλητή τόν Αἰδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο Διονύσιο Κατσούλη, Ἐφημέριο Ἱ. Ναοῦ Ζωοδόχου Πηγῆς Ἁλίμου, τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης μέ τήν κανονική ἄδεια καί εὐλογία τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Σμύρνης κ. Συμεών.

Άγιος Παΐσιος: Η πιστή σύζυγος (Αληθινή Ιστορία)

-Γέροντα, μια γυναίκα την εγκατέλειψε ο άνδρας της, πήρε και το παιδί, και έχει σχέσεις με δύο άλλες γυναίκες. Με ρώτησε τι να κάνη.

Moody’s: Η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ από την Ελλάδα βελτιώνει…


H πρόωρη αποπληρωμή από την Ελλάδα ποσού περίπου 2,7 δισ. ευρώ – από το χρέος ύψους 8,4 δισ. ευρώ που είχε έναντι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 – οδηγεί σε βελτίωση των πιστωτικών δεικτών της, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης σε ανάλυσή τους. Όπως σημειώνει, η πρόωρη αποπληρωμή θα μειώσει τις δαπάνες για τόκους του ελληνικού δημοσίου και θα επιμηκύνει οριακά τη μέση διάρκεια του χρέους του, βελτιώνοντας τη βιωσιμότητά του.

Επίσημο: Η Ελλάδα διεκδικεί την Volkswagen (video)


Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως επιθυμεί να φέρει το εργοστάσιο της VW στην Ελλάδα, βάζοντας και τη χώρα μας στο παιχνίδι της διεκδίκησης αυτής της πολύ σημαντικής επένδυσης των Γερμανών.

Τουρκική Κεντρική Τράπεζα: Στενεύουν τα περιθώρια, παραδοχή ήττας;



Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας έχει χρησιμοποιήσει ένα σημαντικό μέρος του περιθωρίου που είχε στη διάθεσή της για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, δήλωσε σήμερα ο διοικητής Μουράτ Ουισάλ, καθώς η τράπεζα έχει μειώσει το βασικό της επιτόκιο κατά 1.000 μονάδες βάσης τους τέσσερις τελευταίους μήνες.

Η ξεφτίλα μένει, η δικαιολογία χειρότερη της πράξης… κατά τα άλλα καταδίκες



Την απερίφραστη καταδίκη τους για την κίνηση 10 κοριτσιών να «παρελάσουν» στη Νέα Φιλαδέλφεια με κοροϊδευτικό βηματισμό που παραπέμπει στους Monty Python εξέφρασαν ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Γιάννης Βούρος και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, με κοινή τους δήλωση.

Άγιοι Ανάργυροι


Αρκετοί νομίζουν ότι οι Άγιοι Ανάργυροι είναι δύο, ο Κοσμάς και Δαμιανός, χωρίς να ξεχωρίζουν τα ζεύγη που τιμάμε τις δύο πρωτομηνιές (Ιουλίου και Νοεμβρίου).  Αν ανατρέξουμε στα συναξάρια της εκκλησίας μας θα δούμε ότι η χορεία των Αναργύρων Αγίων ανέρχεται σε (τουλάχιστον) είκοσι μέλη! 'Όλοι είχαν την ιατρική επιστήμη ως μέσον θεραπείας και θαυμάτων, χωρίς υλικά ανταλλάγματα. 

Γνωρίστε τους με δυο λόγια: