Ετικέτες

9.12.15

Ας ξεκαθαρίσουμε τις έννοιες εθνικισμός, διεθνισμός και εθνισμός


Του Ιωάννου Κανδρή

Επικρατεί στις μέρες μας σκοπίμως, μια κατευθυνόμενη σύγχυση γύρω από έννοιες όπως εθνικισμός, εθνισμός, διεθνισμός από γνωστούς και άγνωστους κύκλους, που εκφράζονται με την βοήθεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης και στηρίζονται δυστυχώς πάνω σε οργανωμένα και διαπλεκόμενα συμφέροντα. Αυτή η σύγχυση βέβαια συναντάται και συνήθως επικεντρώνεται σε οτιδήποτε, το οποίο σχετίζεται είτε με εθνολογική, είτε με πατριωτική, είτε με ιδεολογική έκφραση και σαν στόχο – τελικά – έχει να αποπροσανατολίσει και να αλλοιώσει την ίδια την έννοια του έθνους. Έτσι,  το άτομο που αγαπά την πατρίδα του, που προσφέρει γι΄ αυτήν, που εργάζεται για την ανύψωση του εθνικού ιδεώδους (όλα τα παραπάνω αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ύπαρξη, την διατήρηση και την συνέχεια της πατρίδος μας) συκοφαντείται, λοιδορείται και διαπομπεύεται με απίστευτου μένους ρατσιστική και φασιστική συμπεριφορά για χάρη του διεθνισμού-μαρξιστικού διεθνισμού που είναι οι κυριότερες εκφράσεις της Νέας τάξης πραγμάτων (παγκοσμιοποίηση). Ελάτε όμως να δούμε την σημασία αυτών των εννοιών και να δούμε τι πρεσβεύει η κάθε μια. 

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΡΩΣΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σχέδιο ολοκληρωτικού αεροπορικού αποκλεισμού και γεωγραφικής απομόνωσης της Τουρκίας βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος τονίζοντας πως η κρίση της 24ης Νοεμβρίου με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ακόμα δεν έχει δείξει τις κύριες συνέπειες της.

Τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών...παρά του Κυρίου αιτησώμεθα. Ποια είναι τα "καλά και συμφέροντα";



Τα συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών. Τα καλά και συμφέροντα πού ζητούμε από τον Κύριο, δεν είναι εκείνα που οι κοσμικοί άνθρωποι ονομάζουν "καλά και συμφέροντα". Διότι «για τούς πιστούς είναι άλλος ο χαρακτήρας των συμφερόντων, όχι αυτός πού νομίζει ο πολύς κόσμος». Ο χριστιανός γνωρίζει ότι υπάρχει ψυχή και άλλη ζωή, και βλέπει τα πάντα με το πρίσμα της αιωνιότητος. Ωστόσο, επειδή οι χριστιανοί πολλές φορές δεν γνωρίζουμε το συμφέρον τής ψυχής μας, παρακαλούμε τον Χριστό να μας δίνη ό,τι Εκείνος κρίνει ως συμφέρον. Λέγει ο ιερός Χρυσόστομος:...

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ: 10χρονος, με οξεία λευχαιμία, από χωριό του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, μας έχει όλους ανάγκη. (κοινοποιήστε το)




«Αν δεν μπορείς να κάνεις σπουδαία πράγματα για τους άλλους, κάνε πολλά μικρά με σπουδαία Αγάπη».

Ένας Πανεπιστημιακός τα λέει έξω από τα δόντια για την προώθηση της ομοφυλοφιλίας.


Βρείτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ χρόνο (12 λεπτά) να δείτε το παρακάτω σημαντικό βίντεο και διαδώστε το με οποιοδήποτε τρόπο σε κάθε γωνιά του Ελληνισμού, σε γνωστούς και αγνώστους.

«Ερμηνεία της Ιεράς Αποκαλύψεως κατά την Αγία Γραφή και τους Αγίους Πατέρες» – Μοναχού Μάξιμου Γαβριήλ Αγιορείτου (Βιβλιοπαρουσίαση)

apokalypsh
Το επίκαιρο, συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό βιβλίο του Μοναχού Μάξιμου Γαβριήλ του Αγιορείτη. 
«Η Ιερά Αποκάλυψις, όταν ερμηνεύεται σωστά, ο πιστός δεν αισθάνεται φόβο και πανικό για τα μελλούμενα, αλλά ακριβώς το αντίθετο.
Αισθάνεται, δηλαδή, ελπίδα, αισιοδοξία, παρηγορία, πίστη, χαρά και βεβαιότητα για την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, «ο οποίος θα αναλώσει τον Αντίχριστο μόνο με την Παρουσία Του και τω πνεύματι του στόματός Του» (Θεσ. Β’ 2,8), δηλαδή, μόνο με ένα απλό φύσημα θα τον αφανίσει ο Χριστός…