Ετικέτες

14.10.16

Υπέρ αναπαύσεως του Δημητρίου


Ένας πολύ καλός φίλος και αδερφός μας μάς ζητά να προσευχηθούμε για τον εξάδερφό του Δημήτριο ο οποίος κοιμήθηκε μετά από μάχη με τον καρκίνο. [πρόκειται για άλλον Δημήτριο από αυτόν που βάλαμε για προσευχή λίγες μέρες πριν].

Ας ευχηθούμε ο Κύριος να δώσει δύναμη και στους δικούς του ανθρώπους.

Όποιος μπορεί ας διαβάσει το ψαλτήρι, ας ανάψει ένα κεράκι ή ας δώσει το όνομά του στην ενορία του.

Καλή ανάσταση Δημήτριε!


Συγκλονιστική επιστολή προς τον Μ. Θεοδωράκη!



Φοβερό κείμενο , που αξίζει να το διαβάσετε προσεκτικά μέχρι τέλους !

Eπιστολή του κομμουνιστή Τάκη Λαζαρίδη προς τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος είχε οργανώσει μια γιορτή μνήμης στη Μακρόνησο το έτος 2003.

Ο κ. Τάκης Λαζαρίδης, Λαρύμνης 7, Αθήνα, απεύθυνε μέσω της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» την παρακάτω ανοιχτή επιστολή προς τον Μίκη Θεοδωράκη:

«Αγαπητέ Μίκη,

Προς αποφυγήν τυχόν παρεξηγήσεων, είμαι υποχρεωμένος ευθύς εξαρχής να δηλώσω την ταυτότητά μου.

ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ. Όταν η Αυτοκρατορία συγκρούστηκε με τα Ρωσικά έθνη.

Ρωσία: ...δώστε μας την Κωνσταντινούπολη!


Επιμέλεια Έκτακτο Παράρτημα

Μέρος πρώτο.

σχόλιο Γ.Θ : Μία από της σκληρότερες συγκρούσεις του Μεσαίωνα με πρωταγωνιστές τους Ρωμαίικους προγόνους μας και ένα πολυεθνικό στρατό, που θυμίζει τις ταινίες φαντασίας του Τόλκιν.
Οι Ρώσοι έχουν καταλάβει την Βυζαντινή επαρχία της Βουλγαρίας μετά από πρόσκλησή μας, αφού η τελευταία επαναστάτησε και ανεξαρτητοποιήθηκε. Τώρα όμως δεν σκοπεύουν να μας την επιστρέψουν, αλλά αντιθέτως κοιτάνε προς την μυθική Τσάριγκραντ, την Κωνσταντινούπολη, θέλοντας να την κατακτήσουν.

Προφητείες «Όλα τα Μεγάλα Γεγονότα του αύριο, Σήμερα»


prophecy

Ξεκινώντας από τον Μέγα Αλέξανδρο & την Παλαιά Διαθήκη, οι προφητείες των Αγίων, μας πηγαίνουν στην τηλεόραση & στα αεροπλάνα, στην επανάσταση του 1821, στο Τσερνομπίλ, στην πτώση της Σοβιετικής Ένωσης,

Αναβολή συζήτησης: Έξυπνο «κόλπο» αλλ` ουκ εκ του αγαθού.

Σχόλιο: Μπράβο στον δάσκαλο. Μας εκφράζει απόλυτα όλους. Διαβάστε οπωσδήποτε το άρθρο του!
άρθρο του δασκάλου Σάββα Ηλιάδη
Μετά από όσα διαδραματίστηκαν στην Κρήτη, και συγκεκριμένα με την ανυπακοή της αντιπροσωπείας της Ελλαδικής Εκκλησίας, στην εντολή που πήρε από την Ιεραρχία και την αλλοίωσή της, ήρθε στη συνέχεια η δεύτερη ανυπακοή, με μια πολύ ύποπτη κίνηση, με ένα περίπαιγμα, θα λέγαμε. Η μετάθεση – ουσιαστικά η αποφυγή- της συζήτησης του θέματος στην πρόσφατη σύνοδο της Ιεραρχίας.

γ. Εφραίμ Αριζονίτης: Οι πειρασμοί πάντα είναι οι ίδιοι, διότι τα δαιμόνια παραμένουν τα ίδια


Κάθε άνθρωπος, κάθε χριστιανός ορθόδοξος, προσέρχεται στον Θεό και Τον πλησιάζει, αφού πρώτα δοκιμασθεί δια «πυρός και ύδατος». Εάν δεν περάση ο χριστιανός από καμίνι, στην αναψυχή δεν έρχεται. Γι’ αυτό και ο καλός Θεός, ο οποίος «ετάζει καρδίας και νεφρούς» γνωρίζει πολύ καλά τι κρύβει ο καθένας μας μέσα στο βάθος της καρδιάς του από πλευράς εμπαθείας, από πλευράς χαρισμάτων και προθέσεων και ανάλογα επεμβαίνει, συνήθως με πικρά φάρμακα. Πολλές φορές και με σταύρωση πραγματική, προκειμένου να μας ανορθώση ψυχικά, να μας κάνει ψυχικά υγιείς…

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΙΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για Εκκλησία του Χριστού

 Ἤδη ὡριμἀζει σὲ πολλοὺς ἡ ἀναγκαιότητα μιᾶς Συνόδου μὲ Ποιμένες...

Ὡς τότε ... μένουμε ἀγωνιζόμενοι στὴν Ἐκκλησία...

Τοῦ θεολόγου Ἰωάννου Πελίτη


Θα επέμβει ο Θεός




Σχόλιο: Πολλοί το πιστεύουμε, πολύ το επιθυμούμε: Είτε ο Θεός θα φωτίσει τους κατάλληλους ανθρώπους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους (το οποίο προϋποθέτει την δική μας μετάνοια, βλ. Παλαιά Διαθήκη), είτε θα επιτρέψει ένα μεγάλο κακό από το οποίο θα βγάλει μεγάλο καλό, όπως Εκείνος ξέρει... Ας μετανοήσουμε λοιπόν και ας προσευχόμαστε να βάλει το χέρι Του! Παράτεινον το έλεός Σου Κύριε...