Ετικέτες

5.4.18

Μεγάλη Παρασκευή (του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς)


Σχόλιο Ιστολογίου "Ελληνική Ναυς"Ακολουθεί ένα εξαιρετικό απόσπασμα από το βιβλίο "Καιρός Μετανοίας" του νεοφανή Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς από το κεφάλαιο "Μεγάλη Παρασκευή". Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το διαβάσετε. Δεν θα σας πάρει πάνω από 10-15 λεπτά και ο χρόνος που θα αφιερώσετε θα βγει πολλαπλά ωφέλιμος μέσα από τα νοήματα που θα σας περάσει ο Άγιος Νικόλαος.

Ακολουθεί το απόσπασμα (το οποίο βρήκα αυτούσιο σε 2 άρθρα στις πηγές που αναφέρω στο τέλος):

O Χριστός στο Γολγοθά! Ό Σωτήρας μας στο Σταυρό! Ό Δίκαιος πάσχει! Εκείνος πού αγαπά ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, θανατώνεται από ανθρώπους! Όποιος έχει συνείδηση, ας ντραπεί! Όποιος έχει καρδιά, ας θρηνήσει! "Όποιος έχει νου, ας κατανοήσει!


ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΕΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

Σχετική εικόνα
Οι περισσότεροι άνθρωποι επιζητούν την ευτυχία υπό προϋποθέσεις, αλλά την ευτυχία μπορείς να τη ζήσεις μόνο αν καταργήσεις τις προϋποθέσεις. Δέξου τη ζωή χωρίς όρους.  Η ζωή ισορροπεί μεταξύ χαράς και απογοήτευσης…

Σκάνδαλο Facebook: Προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών στον αέρα!

Σκάνδαλο Facebook: Μια νέα βόμβα τινάζει στον αέρα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών σε όλο τον κόσμο


Κι ενώ δεν έχει κοπάσει κι ούτε πρόκειται, το μεγάλο σκάνδαλο με της υποκλοπής δεδομένων του Facebook ,και με αρκετούς χρήστες να θέλουν «να εγκαταλείψουν το Facebook» μια νέα βόμβα τινάζει στον αέρα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών σε όλο τον κόσμο.

Αλέξανδρος και Μαρία (καρκινοπαθείς)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή



Αδελφοί μου μια προσευχή για τον δεκαπεντάχρονο Αλέξανδρο που ταλαιπωρείται από καρκίνο του στόματος πάνω από δύο έτη.Αύριο αναχωρεί για Ολλανδία με την οικογένεια του όπου θα υποβληθεί σε μια εξειδικευμένη επέμβασή μέσω ακτινοβολιών στη στοματική κοιλότητα και σε πλαστικές άγνωστο πόσες. Η Ολλανδία είναι η τελευταία του ελπίδα .Οι Έλληνες γναθοχειρουργοι δεν μπορούν να βοηθήσουν αλλά οι Ολλανδοί αισιοδοξούν.Ο Θεός έδωσε και μάζεψε η οικογένεια τα απαιτούμενα χρήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Καλή επιτυχία Αλέξανδρε μαχητή.

Επίσης, μια ευλαβής γερόντισσα η Μαρία είναι καρκινοπαθής και έχει ανάγκη την προσευχή μας.

Διαβάστε το για να σώσετε κάποιους συνανθρώπους μας από τη συμμορία - Ο ελληνικός κόσμος της Σαϊεντολογίας

Υπάρχει σαϊεντολογία στην Ελλάδα; Και για ποιον λόγο τα μέλη της οδηγήθηκαν σε δίκη το 1999, κατηγορούμενα για «φακέλωμα»;

Εκοιμήθη ένας ευλογημένος Άνθρωπος του Θεού, η Ευμορφία

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση


Μόλις πριν από λίγο, πληροφορήθηκα, ότι εκοιμήθη η Ευμορφία, παλαιά νεωκόρος της Πανέμορφης εκκλησίας του Οσίου Δαβίδ, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Μάλιστα η κηδεία της, θα τελεστεί σήμερα στης 5 το απόγευμα, στα κοιμητήρια της Αναστάσεως.

«Δεν θα πάω ξανά στην εκκλησία!» (Διδακτική ιστορία)

*Καταπληκτική διδακτική ιστορία! Αξίζει να αφιερώσετε 2 λεπτά από τον χρόνο σας και να την διαβάσετε!
Νεαρός μίλησε στον ιερέα και είπε:
«Δεν θα πάω ξανά στην εκκλησία!»
Ο ιερέας ρώτησε:
«Γιατί;»
Ο νεαρός απάντησε: