Ετικέτες

2.7.20

Άρειος Πάγος: Ένοχος ο Αμβρόσιος με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο

Άρειος Πάγος: Ένοχος ο Αμβρόσιος με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο

Σχόλιο: Μάλλον η καταδίκη του Μητροπολίτου αποτελεί έπαινο στα "μάτια" του Θεού! Κατά τα άλλα μόνον οι χριστιανοί είναι ρατσιστές, ενώ οι διώκτες τους είναι ελεύθεροι να τους διώκουν, γιατί η πολιτεία μας χαρακτηρίζεται από την ισονομία, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία...

Απέρριψε ο Άρειος Πάγος την αίτηση αναίρεσης του πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιου ως προς το σκέλος της καταδίκης του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στά Σχολεῖα: Ἀγωγή ἤ χειραγώγηση;»

Ἑρμηνεία τῆς Κυριακῆς Προσευχῆς ἀπό τόν Ἅγιο Κύριλλο Ἀλεξανδρείας

«Καὶ ἐγένετο ἐν τῷ εἶναι αὐτὸν ἐν τόπῳ τινὶ προσευχόμενον, ὡς ἐπαύσατο, εἶπέ τις τῶν μαθητῶν αὐτοῦ πρὸς αὐτόν· Κύριε, δίδαξον ἡμᾶς προσεύχεσθαι, καθὼς καὶ Ἰωάννης ἐδίδαξε τοὺς μαθητὰς αὐτοῦ(:κάποτε ο Ιησούς προσευχόταν σ’ ένα τόπο, κι όταν τελείωσε, κάποιος από τους μαθητές Του Τού είπε: “Κύριε, δίδαξέ μας και μάθε μας να προσευχόμαστε σωστά και θεάρεστα, όπως κι ο Ιωάννης ο Βαπτιστής δίδαξε τους μαθητές του”)»[Λουκ. 11,1].
Προσευχόταν[«εἶναι αὐτὸν ἐν τόπῳ τινὶ προσευχόμενον»], αν και είναι Θεός αληθινός και Υιός του Θεού των όλων και διανέμει ο Ίδιος στην κτίση τα πάντα, με τα οποία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και διατηρείται στη ζωή, ενώ Αυτός δεν έχει ανάγκη από τίποτα απολύτως, γιατί λέει: «Τί μοι πλῆθος τῶν θυσιῶν ὑμῶν; λέγει Κύριος· πλήρης εἰμὶ ὁλοκαυτωμάτων κριῶν, καὶ στέαρ ἀρνῶν καὶ αἷμα ταύρων καὶ τράγων οὐ βούλομαι (: ο Κύριος λέγει· “Τι να το κάνω εγώ το πλήθος των θυσιών σας; Είμαι γεμάτος και χόρτασα από θυσίες ολοκαυτωμάτων κριών, που μου προσφέρετε. Δεν θέλω πλέον ούτε το λίπος των αμνών, ούτε το αίμα των ταύρων και των τράγων)»[Ησ. 1,11]. 

Πρόεδρος Συμβουλίου Φυλετικής Ισότητας: «Το κίνημα Black Lives Matter δεν έχει καμία σχέση με την προστασία των μαύρων»

Σε νέο κύκλο φυλετικών ταραχών η Αμερική | Κόσμος | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ο Niger Innis, Πρόεδρος του Συμβουλίου Φυλετικής Ισότητας στις ΗΠΑ, γνωστού και παλαιού οργανισμού για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Fox news, αναφέρει ότι το κίνημα Black Lives Matter (BLM) δεν έχει καμία σχέση με την προστασία των Αφροαμερικανών, καθώς “ιδρύθηκε από την Alicia Garza και έναν αριθμό άλλων συνιδρυτών που προωθούσαν σκληρή μαρξιστική και ομοφυλοφιλική ατζέντα” και χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα τη δυστυχία των μαύρων όταν “η ατζέντα του δεν έχει καμία σχέση με την προστασία της ζωής των μαύρων”.

2 Ιουλίου 2016 (19 Ιουνίου με το παλαιό): Κοίμηση του μακαριστού π. Δαυίδ Καρεώτη

Μακαριστός π. Δαβiδ για τις Προφητείες του Αγίου Παϊσίου - Άγιος ...

Σήμερα κλείνουμε 4 χρόνια από την κοίμησή του. Αν μπορώ να περιγράψω με 2 λέξεις τον μακαριστό π. Δαυίδ θα χρησιμοποιούσα τις λέξεις: ΑΓΑΠΗ και ΔΙΑΚΡΙΣΗ.

Αγάπη, γιατί όποτε του έλεγα ότι χρειάζεται και η υγεία εκείνος απαντούσε: αγάπη μόνο αγάπη και το έκανε και πράξη!

Διάκριση, γιατί δεν πίεζε να τον ακολουθήσεις... σε άφηνε να το επιλέξεις, υποθέτω βέβαια ότι έκανε και πολλή προσευχή για κάποιους χαμένους που κάποια στιγμή έβρισκαν τον δρόμο τους...

Ο Θεός ας σε αναπαύει γέροντα. Πρέσβευε και για εμάς από εκεί πάνω...

Δείτε και εδώ:

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος μιλά για τη Νέα Εποχή και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων


Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος συνομιλεί με την παρουσιάστρια Ελίτα Μιχαηλίδου στην εκπομπή "Φάκελοι" του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου για τη Νέα Εποχή και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 3 Ιουνίου 2020.