Ετικέτες

4.6.17

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (5/6/17 - 11/6/17)

Η εβδομάδα που ακολουθεί (5/6/17 - 11/6/17) ανήκει στις λεγόμενες απολυτές περιόδους κατά τις οποίες δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις τροφές που καταναλώνουμε. 

Δευτέρα (Αγ. Πνεύματος) - Κυριακή (Αγίων Πάντων): 
Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός

Προσωπική συμβουλή: Δεν χρειάζεται μεν να εξαιρέσουμε κάποιο είδος τροφής, αλλά μπορούμε να προσέξουμε τουλάχιστον την ποσότητα που καταναλώνουμε... Μην ξεχνάτε ότι ακολουθεί η νηστεία των Αποστόλων...

«ΝΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΣΑΡΚΑ ΕΚΚΕΧΥΤΑΙ»

Αποτέλεσμα εικόνας για η φιλοξενία του αβραάμ


Κείμενο: ΛΑΜΠΡΟΣ  ΣΚΟΝΤΖΟΣ Θεολόγος - Καθηγητής 

Η μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής, την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει και πανηγυρίζει λαμπρά, φέρνει στη σκέψη όλων ημών των πιστών το τρίτο Πρόσωπο της Τριαδικής Θεότητας, το Πνεύμα το Άγιο, τον Παράκλητο κι' αυτό διότι, το Θείο Αυτό Πρόσωπο είναι ο πρωτοστάτης αυτής της εορτής. Η κάθοδός Του στον κόσμο την ευλογημένη εκείνη ημέρα της Πεντηκοστής, στο υπερώο της Ιερουσαλήμ (Πράξ.2:1) σήμανε μια νέα εποχή για την πορεία του κόσμου και την ιστορία της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.

Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος: ακολουθία όρθρου, τυπικό κ.α.


Δευτέρα Αγίου Πνεύματος

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 5/6/2017:

ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΡΚΟΒΟΡΑ ΖΩΑ; – ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Η ΒΙΒΛΟΣ – Δ. Κ. Τ.

Αποτέλεσμα εικόνας για σαρκοφαγα ζώα
Γιατί ένας Θεός αγάπης δημιούργησε επιθετικά και σαρκοφόρα ζώα;
– Τι απαντάει η Βίβλος –

π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, Πεντηκοστή - Εκκλησία

Εκπομπή "Εκκλησία και Κόσμος" της Μητροπόλεως Κασσανδρείας 
στο κανάλι Atlas TV που θα μεταδοθεί την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017.

Ας ευχηθούμε για τους κεκοιμημένους αδερφούς μας (Παναγιώτη και Θωμά)

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση

Σήμερα Ψυχοσάββατο έγινε η εξόδιος ακολουθία του Παναγιώτη, ενός εξαιρετικού ανθρώπου, ενορίτη μου, ο οποίος είχε προσφέρει πολλά με την εθελοντική του δράση τα τελευταία 20 έτη. Ο Παναγιώτης πάλευε με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια και παρά την έντονη και πολύχρονη σωματική ταλαιπωρία συμμετείχε ενεργά στα μυστήρια της Εκκλησίας και σε όλες τις ακολουθίες, αλλά και στις δράσεις της Νεότητας (στην οποία συμμετείχε ως επίτροπος την προηγούμενη τριετία). Ο Κύριος τον πήρε κοντά Του τελικά την Παρασκευή πριν το Ψυχοσάββατο. Ας τον αναπαύει και ας δώσει δύναμη στους δικούς του ανθρώπους.

Σήμερα, επίσης, κοιμήθηκε ο Θωμάς, παππούς της συζύγου ενός αδελφού και φίλου της ευρύτερης παρέας μας. Ας ευχηθούμε ο Θεός να τον αναπαύει κι αυτόν.


Αιωνία σας η μνήμη αξιομακάριστοι και αείμνηστοι αδελφοί ημών.


Ας πούμε μια ευχούλα, ας ανάψουμε ένα κεράκι αύριο για τους αδερφούς μας, ας διαβάσουμε λίγο από το ψαλτήρι (ένα κάθισμα ή έστω έναν ψαλμό) και ας δώσουμε το όνομά τους για μνημόνευση και σε άλλους όπως και στις ενορίες μας.