Ετικέτες

11.5.14

Άνθιμος για ισλαμικό τμήμα στο ΑΠΘ (βίντεο)

Άνθιμος για ισλαμικό τμήμα στο ΑΠΘ: "Δεν το θέλουμε, θα χυθεί αίμα. Κι εγώ που το λέγω αυτή τη στιγμή κινδυνεύω" (ΒΙΝΤΕΟ)
"Δίπλα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι τρία νοσοκομεία. Χιλιάδες κόσμου πάνε στο γήπεδο και κανείς στους ανθρώπους που νοσηλεύονται¨ σχολίασε μεταξύ άλλων στο σημερινό κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στον Ι.Ν. Αγίου Κυρίλλου & Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, ενώ σχολίασε και τα βίαια επεισόδια των γηπέδων.  Όσον αφορά τα εθνικά επανέλαβε με αφορμή κάποια δημοσιεύματα πως "Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα και αντιστρόφως" και τόνισε ακόμη πως δεν πρέπει να διαταραχθεί η ενότητα του λαού.
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν για το θέμα του ισλαμικού τμήματος στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ λέγοντας "Δεν το θέλουμε γιατί εκεί μετα ταύτα θα χυθεί αίμα. Κι εγώ που το λέγω αυτή τη στιγμη΄κινδυνεύω αλλά δεν με ενδιαφέρει" και συμπλήρωσε "Δεν υπάρχει επαφή μεταξύ Ισλάμ και Χριστιανισμού! Δεν πρέπει να γίνει το τμήμα, περιμένουμε ανακοίνωση του υπουργού"

«ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ

thessaloniki-tourkia
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η «εκλεκτή» της Τουρκίας και των μουσουλμάνων στις προσεχείς εκλογές φαίνεται πως δεν είναι κάποιος-α τουρκογενής υποψήφιος-α της δυτικής Θράκης, αλλά η ελληνικής καταγωγής υποψήφια ευρωβουλευτίνα του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πρασίνων, (ο Θεός να τους κάνει οικολόγους), κ Άννα Στάμου. Άλλωστε αυτή είναι αποδεδειγμένα Ελληνίδα και έτσι δεν μπορούν να της ρίξουν την ρετσινιά της τουρκικής προπαγάνδας. Η εν λόγω κύρια λοιπόν, με φόντο την παραλία της Θεσσαλονίκης και τον Λευκό Πύργο που οι Τούρκοι τον θεωρούν σαν οθωμανικό σύμβολο, έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην μεγαλύτερη τουρκική ισλαμική εφημερίδα, την Zaman, εν όψει των ευρωεκλογών της μεθεπόμενης Κυριακής 25 Μαΐου.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (12/5-18/5)


Η ερχόμενη εβδομάδα (12/5-18/5) είναι η τέταρτη εβδομάδα του πεντηκοσταρίου (βρισκόμαστε στο μέσο της περιόδου αυτής). Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. 

Η Τετάρτη 14/5 της Μεσοπεντηκοστής (δηλ. η 25η ημέρα του πεντηκοσταρίου) είναι μεν ημέρα νηστείας, αλλά έχουμε κατάλυση ιχθύος. 

Η Παρασκευή 16/5 είναι ημέρα νηστείας στην οποία γίνεται κατάλυσις οίνου και ελαίου λόγω του χαρμόσυνου χαρακτήρα της περιόδου του πεντηκοσταρίου.

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα
Τετάρτη: κατάλυση ιχθύος
Παρασκευή: κατάλυση οίνου και ελαίου

Ας υπενθυμίσω ότι: 

Η υπό του Ιησού θεραπεία του παραλύτου στη Βηθεσδά

βηθεσδά
του Μιχαήλ Χούλη, θεολόγου

Δ΄ Κυριακή Πάσχα: Κυριακή του Παραλύτου



Η Κυριακή του Παραλύτου αντλεί το θέμα της από την ευαγγελική περικοπή, που αναγινώσκεται στην θεία λειτουργία. Αυτή περιλαμβάνει τήν διήγηση της ιάσεως του παραλυτικού στην Προβατική κολυμβήθρα, την Βηθεσδά, στα Ιεροσόλυμα (Ιω. 5, 1-15). Το δράμα του επί 38 έτη παραλύτου συγκινεί τον Κύριο και τον θεραπεύει. Ο Χριστός παρουσιάζεται σαν ιατρός ψυχών και σωμάτων. Τον παράλυτο δεν τον θεραπεύει η κολυμβήθρα, αλλά ο πανσθενουργός λόγος του Κυρίου.