Ετικέτες

12.12.16

Ο Άγιος Σπυρίδων και τα άλογαΣχόλιο - πρόταση: Το θαύμα αυτό είναι πολύ όμορφο να το διηγηθείτε και στα παιδιά σας. Εγώ το δοκίμασα και ενθουσιάστηκαν!

ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΤΙ ΦΥΛΑΣΣΕΤΕ;Σχόλιο: Αντί να πάψουμε εμείς την μνημόνευση του Πατριάρχη με τα καμώματά του, απειλεί  Ιεράρχες μας με διακοπή  κοινωνίας!!!


Ο Πατριάρχης απειλεί με διακοπή κοινωνίας τον Σεραφείμ Πειραιώς και τον Αιγιαλείας Αμβρόσιο, διότι προφανώς αισθάνεται ανασφαλής. Αγαπητέ μας κ. Βαρθολομαίε σας παρακαλούμε να αλλάξετε "ρότα", γιατί κινδυνεύετε να πέσετε σε πλήρη πνευματική ανυποληψία, αν δεν έχετε πέσει ήδη.

Το Θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος στις 11 Αυγούστου 1716


Τα υποδήματα του Αγίου Σπυρίδωνος τα οποία φθείρονται και αντικαθίστανται τακτικά 


Χολή και απειλές κατά του Σεραφείμ των Ελλήνων και του Αμβροσίου από τον Βαρθολομαίο
σχόλιο Γ.Θ : Ο Βαρθολομαίος απειλεί με διακοπή κοινωνίας τον Σεραφείμ Πειραιώς και τον Αιγιαλείας Αμβρόσιο επαναλαμβάνοντας το ατόπημά που είχε πράξει στον ανεπανάληπτο Χριστόδουλο των Ελλήνων.
Η φαναριώτικη επίθεση κατά της Ορθοδοξίας συνεχίζεται... 

Κάνε τήν καρδιά σου μοναστήρι…


%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9
Ἁγίου Λουκᾶ Κριμαίας
«… Θυμήσου, θυμήσου αγαπημένο μου παιδί όλα τα συμβάντα της ζωής μας είναι μέρος της παντελώς άγνωστης οικονομίας του Θεού.

Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός, επίσκοπος Τριμυθούντος Κύπρου

12 Δεκεμβρίου

O Άγιος Σπυρίδων με το κύρος της αγίας και ηθικής ζωής του στην Α' Οικουμενική σύνοδο, που έγινε στη Νίκαια της Βιθυνίας (Μικρά Ασία) και στην οποία συμμετείχε, κατατρόπωσε τους Αρειανούς και αναδείχτηκε από τους λαμπρούς υπερασπιστές της Ορθόδοξης πίστης.


Μάλιστα, όπως αναφέρει η παράδοση, αφού μίλησε για λίγο, κατόπιν έκανε το σημείο του Σταυρού και με το αριστερό χέρι, που κρατούσε ένα κεραμίδι, εις τύπον της Αγίας Τριάδος είπε: 


«Εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρός» και έκανε να φανεί προς τα επάνω απ' το κεραμίδι φωτιά, δια της οποίας είχε ψηθεί αυτό. 


Όταν δε είπε: «Καὶ τοῦ Υἱοῦ», έρρευσε κάτω νερό, δια του οποίου ζυμώθηκε το χώμα του κεραμιδιού. 


Και όταν πρόσθεσε: «Καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος» έδειξε μέσα στη χούφτα του μόνο το χώμα που απέμεινε.