Ετικέτες

21.7.20

Aγία Μαρία Μαγδαληνή: Τό ἀληθινό της πρόσωπο - η τιμωρία των πρωταιτίων της Σταύρωσης - το άφθαρτο χέρι της Αγίας



Στά γεγονότα τῶν σεπτῶν παθῶν καί τῆς ἀναστάσεως τοῦ Κυρίου συναντοῦμε συχνά τήν Μαρία Μαγδαληνή. Εἶναι μία ἀπό τίς μυροφόρες, ἡ πρώτη στήν ὁποία ἐμφανίσθηκε ὁ ἀναστημένος Κύριος. Ἀλλά ἡ γυναίκα αὐτή ἔχει πολύ παρεξηγηθεῖ ἀπό πολλούς, οἱ ὁποῖοι παραποίησαν καί κακοποίησαν φοβερά τήν προσωπικότητά της...

Ψαλτηρίου Θησαύρισμα: Ψαλμός 6ος

6,2 Κύριε, μὴ τῷ θυμῷ σου ἐλέγξῃς με,
μηδὲ τῇ ὀργῇ σου παιδεύσῃς με.

Επιμένουν με μάσκες και πρόστιμα. Θα μας κλείσουν δεύτερη φορά. Ξεκίνησαν τη νέα επίθεση δικτατορίας.

Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς: Φοβάσαι τον θάνατο;


Έχεις ακούσει για τον μακάριο διάκο Αββακούμ; Όταν τον οδηγούσαν οι Τούρκοι μέσω του Βελιγραδίου, στα δεσμά, για να τον καρφώσουν στον πάσσαλο, αυτός τραγουδούσε: «Ο Σέρβος είναι του Χριστού, χαίρεται, τον θάνατο»! 

«Το αμάρτημα αυτό δεν συγχωρείται με χρήματα, αλλά με ζητιάνεμα, για να ταπεινωθείς, για να φύγει ο εγωισμός, για να πέσει η μύτη ως το χώμα»

Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης: "Αυτό να 'ξέρες με πόσα δάκρυα και ...
Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης ο απλανής πνευματικός.
Ο όσιος Γεώργιος δεν προσπαθούσε να προσελκύσει κόσμο και να αποκτήσει πολλά πνευματικά τέκνα. Δεν επιθυμούσε καθόλου δόξες, τιμές και μεγαλεία. Δεν ήθελε πλήθη να τον κολακεύουν, επαινούν και ακολουθούν. Μάλιστα, όταν έβλεπε ότι δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να τηρήσουν τους λόγους του, τους έστελνε σε διάφορους άλλους πνευματικούς.

Ξεχασμένοι Ήρωες – Τρεις νέοι …εικοσάχρονα παιδιά το 1974!


Μόνο οι Καταδρομείς μας ήταν ο τρόμος και φόβος των Τούρκων…

Ο Τουρκοκυπριακός σταθμός Μπαυράκ έλεγε συνέχεια για τους Έλληνες Καταδρομείς που: "έρχονται την νύχτα, μας σφάζουν και εξαφανίζουν τα κεφάλια μας!"