Ετικέτες

10.6.18

Ο άγνωστος ήρωας ιερέας του Διστόμου και η εκτέλεσή του




*Συγκλονιστική ιστορία! Αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας και να την διαβάσετε!

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (11/6/18 - 17/6/18)


Η ερχόμενη εβδομάδα (11/6/18-17/6/18) είναι η 2η εβδομάδα της νηστείας των Αγίων Αποστόλων. 

Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής επιτρέπεται να τρώμε ψάρι. Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή τρώμε άλαδο φαγητό, όπως συνήθως. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: νηστεία (λαδερό ή ψάρι)

Τετάρτη, Παρασκευή : νηστεία (άλαδο φαγητό)

Διόδια! Που αναμένονται αυξήσεις μέχρι και 150%!


Αντιμέτωποι με τεράστιες αυξήσεις στο ύψος των διοδίων θα είναι από τις αρχές του νέου έτους οι οδηγοί Ι.Χ. που κυκλοφορούν στην Εγνατία Οδό, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε χθες για τη νέα εμπορική πολιτική.
Η έκδοση της ΚΥΑ ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και για την προώθηση του διαγωνισμού παραχώρησης του οδικού άξονα που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΣΑΝΤ / Οι ΗΠΑ και η συμμαχία τους υποστηρίζουν τους τρομοκράτες - Η Αγγλία υποστήριξε τα Λευκά Κράνη που είναι παράρτημα της Αλ Κάιντα, της al-Nusra - ΒΙΝΤΕΟ


Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Mail της Βρετανίας και που δημοσιεύεται την Κυριακή το πρωί, ο πρόεδρος al-Assad ισχυρίστηκε ότι η υποτιθέμενη χημική επίθεση στη Douma διοργανώθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Είπε επίσης ότι υπήρξαν επικοινωνίες με διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών στην Ευρώπη, αλλά σταμάτησε πρόσφατα επειδή δεν είναι σοβαροί.

Τί είναι η Παλαιά Διαθήκη; (Η Διαθήκη Θεού και ανθρώπων) – μέρος τρίτο


του πατρός Δημητρίου Μπόκου

Δείχνοντας πίστη στον Θεό που τον κάλεσε, ο Αβραάμ αποβαίνει γενάρχης, μέσω του Ισαάκ, του Ιακώβ και των λοιπών πατριαρχών, ενός ολόκληρου λαού, που θα είναι στο εξής ο εκλεκτός Ισραήλ, ο περιούσιος λαός του Θεού (βλ. ΛΥΧΝΙΑ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ, αρ. φ. 408, Ιούλ. 2017). Από αυτόν θα γεννηθεί κατά σάρκα, ως άνθρωπος, ο Χριστός. Ο Θεός συνάπτει Διαθήκη με τον λαό αυτόν, τον αναλαμβάνει με ρητή συμφωνία υπό την προστασία του, για να τον διαφυλάξει στην ορθή πίστη μέχρι να έλθει η ευλογημένη όλων των γενεών, αυτή που ανατέλλει σαν αυγή και είναι ωραία «ως σελήνη, εκλεκτή ως ο ήλιος»(Άσμ. Ασμ. 6, 10), «η αξιωθείσα γενέσθαι μήτηρ Χριστού του Θεού».

Έξαλλος ο Πούτιν με τον Ερντογάν: Με εμάς δεν θα παίζεις παιχνίδια

Έξαλλος ο Πούτιν με τον Ερντογάν: Με εμάς δεν θα παίζεις παιχνίδια

Την οργή της Μόσχας προκαλούν τα τερτίπια της Άγκυρας που… αναγνώρισε ουκρανική κυριαρχία στην Κριμαία

Μετά τα «παιχνίδια» στη Συρία, οι Τούρκοι προκαλούν εκνευρισμό στους Ρώσους και σε άλλα μέτωπα – Τώρα αντιλαμβάνεται ο Πούτιν ότι ο Ερντογάν είναι αλλοπρόσαλλος
 

Αυστρία: Στέκι των Γκρίζων Λύκων τα τζαμιά


Ο επίσημος εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, αποκάλεσε ως ρατσιστική και πολιτικοποιημένη την απόφαση των αυστριακών αρχών να κλείσει επτά τζαμιά και να απελάσει δεκάδες ιμάμηδες από τη χώρα.