Ετικέτες

5.3.17

Ευφροσύνη: νέα περίπτωση!

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή


Άλλη μια Ευφροσύνη έχει την ανάγκη της προσευχής μας. Η εν Χριστῷ αδερφή μας έχει καρκίνο και οι γιατροί θεωρούν δεδομένο ότι, αν και προς το παρόν το αντιμετωπίζει, θα ακολουθήσουν μεταστάσεις που θα οδηγήσουν αργά ή γρήγορα  στην απώλεια της ζωής της. Εμείς ως Χριστιανοί αδέρφια μου, το έχουμε λυμένο αυτό το ζήτημα. Και αν δεν το έχουμε, καλά θα κάνουμε να το λύσουμε μέσα μας, δείχνοντας ΠΙΣΤΗ και λίγη περισσότερη προσοχή στα λόγια που διαβάζουμε στις καθημερινές ακολουθίες. Δεν χρειάζεται να βρείτε εξειδικευμένες και σπάνιες ευχές. Αρκεί να σταθώ και μόνο στο Σύμβολο της Πίστεως: 

"προσδοκ νάστασιν νεκρν κα ζων το μέλλοντος αἰῶνος. μήν."


Εμείς αδέρφια δεν πρέπει να φοβόμαστε τον θάνατο, διότι τον έχει ήδη νικήσει ο Κύριός μας. Πιστεύουμε στην ανάσταση των νεκρών και γι' αυτό προετοιμαζόμαστε σε αυτή την πρόσκαιρη ζωή, γιατί θα ακολουθήσει η αιώνια και επιθυμούμε να βρισκόμαστε στα δεξιά του Κυρίου, στην βασιλεία των Ουρανών με το Έλεός Του πάντα.

Ωστόσο, έχουμε καθήκον να προσευχόμαστε για τα αδέρφια μας που ταλαιπωρούνται με σοβαρές σωματικές (και όχι μόνο) ασθένειες. Δεν απαιτούμε βέβαια, αλλά αιτούμαστε και εν τέλει ο Κύριος που ξέρει το πραγματικό μας συμφέρον επιτρέπει είτε την φυσιολογική και αναμενόμενη εξέλιξη των πραγμάτων (που είναι μάλλον το σύνηθες) είτε επεμβαίνει θαυματουργικά με τις πρεσβείες της Παναγίας και των Αγίων μας και κάνει τους γιατρούς να αναρωτιούνται, να κοιτάνε και να τρίβουν τα μάτια τους...


Ας αιτηθούμε προς τον Κύριο, λοιπόν, ας βάλουμε την Ευφροσύνη στο κομποσκοίνι μας, ας ανάψουμε ένα κεράκι, ας δώσουμε το όνομά της στην ενορία μας, ας το πούμε και σε κανέναν γνωστό μας και ας αφήσουμε τον Κύριο να αποφασίσει. Εμείς ας έχουμε απλά εμπιστοσύνη στο θέλημά Του.

Και παρακαλώ ΜΗΝ ξεχνάτε τα υπόλοιπα αδέρφια μας:

" Και όμως τον εικοστό πρώτο αιώνα"

Αποτέλεσμα εικόνας για 21ος αιώνας


Σε τούτους τους δύσκολους καιρούς, καιρούς ασυδοσίας και πνευματικής βαρβαρότητας,  υπάρχουν άνθρωποι , που η δική τους ιστορική διαδρομή στο κοινωνικό γίγνεσθαι, δρόσισε και δροσίζει  το Ελληνορωμαίικο με τις στάλες της φωτεινής βιωτής τους. Μια έκφραση των πολυσύνθετων χαρισμάτων , ενός ακάματου εργάτη της πνευματικής αφύπνησης του νέου Ρωμαίικου, παραθέτουμε εδώ ως ένδειξη ελαχίστου τιμής  στον  άνθρωπο Παναγιώτη Μπλάνο.

Διονύσης Μακρής 1-3-17: Το«Τάμα του Έθνους»ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ !!!Απο την Εκκληcia προς χάριν των π ..




Την τετάρτη 1η Μαρτίου 2017 στην αίθουσα "Αγαθός λόγος" λαγουμιτζή 42 Νέος κόσμος,της Εφημερίδας "Στύλος της Ορθοδοξίας" πραγματοποιήθηκε επίκαιρη και αποκαλυπτική ενημέρωση από το Δημοσιογράφο και θεολόγο (εκδότη της Εφημερίδας "Στύλος της Ορθοδοξίας') κυρίο Διονύση μακρή με θέμα : Το «Τάμα του Έθνους» ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ !!! Συνειδητά από την Εκκληcia προς χάριν των πολίτικων συμφερόντων..Καλεσμένος και ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του τάματος του Έθνους κύριος Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Κατερίνα.

Καταγγελία-σοκ: Το Τουρκικό Προξενείο στη Θράκη «στρατολογεί» μουσουλμάνους μαθητές






Σοκ προκαλεί η καταγγελία γονιού Έλληνα πολίτη από  Ελλήνων μουσουλμάνων στην Κομοτηνή σύμφωνα με την οποία το Τουρκικό Προξενείο «στρατολογεί» μουσουλμάνους μαθητές.

Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ: Το Άγιο Πνεύμα μεταμορφώνει σε χαρά ο,τι αγγίξει…



«Ἤτανε μία συννεφιασμένη μέρα. Χιόνι πολὺ εἶχε σκεπάσει τὴ γῆ, καὶ πέφτανε πυκνὲς οἱ ἄσπρες μπαμπακοῦρες. Ὁ πάτερ Σεραφεὶμ μ᾿ ἔβαλε νὰ καθίσω δίπλα του, ἀπάνω σ᾿ ἕνα κομμένο δέντρο, σ᾿ ἕνα ξέφωτο μέσα στὸ δάσος. 
Ὕστερά μου εἶπε: «Ὁ Θεός μου φανέρωσε πὼς στὰ παιδικὰ χρόνια σου ἤθελες νὰ μάθης ποιὸς εἶναι ὁ σκοπὸς τῆς χριστιανικῆς ζωῆς.

«Μικρόν εκ πασών των αρετών…»

holy-season-of-lent

Του Σεβ. Μητροπολίτου Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ στην Romfea.gr