Ετικέτες

9.6.17

“Η εύλαλη σιωπή”



γέροντας Μωυσής ο Αγιορείτης
“Το να σιωπά κανείς δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι είναι αδιάφορος, αδρανής, νωχελής και απρόσεκτος.

Πως η παράδοση μπορεί να εκφυλιστεί σε φολκλόρ

Πως η παράδοση μπορεί να εκφυλιστεί σε φολκλόρ

Συντάκτης  

Το καλοκαίρι, εκτός από εποχή διακοπών, είναι και γεμάτο με μνήμες ιδιαίτερα λαοφιλών αγίων. Η επαρχία γεμίζει από κόσμο, ντόπιους και τουρίστες, αλλά η επίσκεψή τους συμπίπτει πολλές φορές με τη μνήμη-πανήγυρη του πολιούχου ενός χωριού ή πολλών και γραφικών εξωκλησιών στην ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα.

Αμβλώσεις: Γενική κατακραυγή έχει προκαλέσει η αντίδραση κατά των ομολογητών ιατρών της Σάμου

Γενική κατακραυγή έχει προκαλέσει η αντίδραση κατά των ομολογητών ιατρών της Σάμου, οι οποίοι αρνούνται να εκτελέσουν αμβλώσεις. Οι κατ' επίφαση "προοδευτικοί κύκλοι" μαίνονται και λασπολογούν εναντίων της καθόλα σύννομης και προπαντός επαινετής πράξης των ιατρών οι οποίοι επικαλούμενοι των κώδικα δεοντολογίας απέχουν από την εν ψυχρώ δολοφονία των ανυπεράσπιστων εμβρύων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φλώρινας έστειλε μια γενναία επιστολή συμπαράστασης στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, η οποία εκτός των άλλων αναφέρει τα εξής:

Οι ΣΥΡΙΖΑιοί έσπασαν όλα τα ρεκόρ στην ταχύτητα μετάλλαξης - Ο σπρίντερ στη μετάλλλαξη Τζανακόπουλος




Σάλος στα social media για το τριήμερο του Τζανακόπουλου στην Κέα και τη χρέωση των 900 ευρώ - Τι αποκαλύπτει έγγραφο

Τη βαθιά ανησυχία Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για αναγκαστικές επιστροφές προσφύγων στην Τουρκία

FILE PHOTO: A Greek ferry carrying refugees back to Turkey from the Greek island of Lesvos arrives at Dikili Harbour in Izmir, Turkey. EPA/TOLGA BOZOGLU


Τη «βαθιά ανησυχία της για τις συνεχιζόμενες αναφορέςσχετικά με επιστροφές και επαναπροωθήσεις» που φέρονται να λαμβάνουν χώρα στα χερσαία σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εκφράζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (ΥΑ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.