Ετικέτες

31.8.19

Οι Άγιες ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ και ΑΜΜΟΥΝ του διακόνου και διδασκάλου αυτών.

1η Σεπτεμβρίου

ἈπολυτίκιονἈθλητῶν αἱ χορείαι, δεῦτε συνδράμετε καὶ τεσσαράκοντα κόρας μετὰ Ἀμμοὺν εὐσεβοῦς μεγαλύνατε, λαμπρῶς πανηγυρίζουσι ὅτι ἐνήθλησαν στερρῶς τῇ ἀσκήσει ἐν Χριστῷ, ῥωσθεῖσαι καὶ λαμπρυνθῆσαι πρεσβεύουσαι τῷ Κυρίῳ, ἐλεηθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Κυριακή ΙΑ´ Ματθαίου: ακολουθία όρθρου, μουσικά κ.α.

Αποτέλεσμα εικόνας για κατάθεση τιμίασ ζώνησ τησ θεοτόκουΚυριακή ΙΑ´ Ματθαίου

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή ΙΑ΄ Ματθαίου (1/9/2019):

Τα social media από την καλή κι από την ανάποδηΚρήτη, πριν από λίγες μέρες. Ένας οδηγός βλέπει ένα προπορευόμενο όχημα να σέρνει έναν σκύλο δεμένο. Χωρίς χρονοτριβή το βγάζει φωτογραφία και το κοινοποιεί στα social media.
Σε χρόνο dt η φωτογραφία γίνεται viral, συνοδευόμενη με διάφορα ‘γαλλικά’ του τύπου «αλήτης», «κτήνος» και διάφορα άλλα.

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής 1/9/19

Σχετική εικόνα

Προς Α΄ Τιμόθεον, β΄ 1-7

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής 1/9/19

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ, δ´ 16 - 22

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ, δ´ 16 - 22

Πώς να επιβιώσεις στην Ελλάδα


Βασική αποστολή κάθε έμβιου όντος είναι τω όντι η συνέχιση της ζωής του, όχι η πληρωμή Εφορίας και ΕΦΚΑ

Ακούς εκεί! Πού καταντήσαμε! Φτάσανε να λένε ότι το κράτος δεν σε αφήνει να ζήσεις αξιοπρεπώς (οι πιο κακόπιστοι λένε ότι δεν σε αφήνει να ζήσεις γενικώς) και ότι σε ξεζουμίζει με γνωστούς και άγνωστους φόρους, πρόστιμα, ξεγυρισμένες εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία και ξεχειλωμένα δημοτικά τέλη...

Οι τρεις απελευθερώσεις της Βορείου Ηπείρου - Ο Σεβαστιανός για τις Μεγάλες ΔυνάμειςΜετά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων (21 Φεβρουαρίου 1913) από τον τουρκικό ζυγό, ο Ελληνικός στρατός συνεχίζει ελευθερώνοντας μία μία και τις πόλεις της Βορείου Ηπείρου μέχρι έξω από τον Αυλώνα. Μερικές μάλιστα πόλεις της Βορείου Ηπείρου ανέκτησαν νωρίτερα την ελευθερία τους (π.χ. Χειμάρρα με τον Σπ. Σπυρομήλιο 5/10/1912 , Κορυτσά με τον Παν. Δαγκλή 7/12/1912).

Λυκούργος Νάνης, Εσχάτη ώρα εστί! Σχόλιο για την απόφαση της ΔΙΣ περί του Ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος.Εσχάτη ώρα εστί! Σχόλιο για την απόφαση της ΔΙΣ περί του Ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος.

Λυκούργος Νάνης, ιατρός

Η Εκκλησία της Ελλάδας παίρνει θέση υπέρ του Πατριαρχείου στο ουκρανικό ζήτημα


 
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη σήμερα, ύστερα από την εισήγηση των Συνοδικών Επιτροπών Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων περί του ουκρανικού ζητήματος, «αναγνωρίζει το κανονικό δικαίωμα του οικουμενικού πατριάρχου για την παραχώρηση του αυτοκεφάλου, καθώς και το προνόμιο του προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος να χειρισθεί περαιτέρω το ζήτημα της αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας».

H καταστροφή…


H καταστροφή κορυφώθηκε μια μέρα σαν κι αυτήν το 1922.