Ετικέτες

6.10.18

"Γιατί οι άνθρωποι διδάσκονται μόνο μέσα από τον πόνο και τα βάσανα και όχι μέσα από την απόλαυση και την ευχαρίστηση;

Πολύ απλά, διότι η ευτυχία και η ευχαρίστηση κάνουν τον άνθρωπο να συνηθίζει να ικανοποιείται με τα επίγεια υλικά, ενώ ο πόνος και τα βάσανα ωθούν τον άνθρωπο να αναζητά, μια πιο βαθειά χαρά, πέρα από τους περιορισμούς του κόσμου τούτου

περισσότερα...


Άνθρωποι και σταυροί μοναδικοί…


π. Λίβυος

Πολλές φορές και ενώ επι χρόνια ενδεχομένως, παλεύουμε με τα πάθη και τις δυσκολίες της ζωής, κουρασμένοι και εξαντλημένοι, αναφωνούμε, «πόσο ακόμη θα παλεύω με αυτό το πάθος; Γιατί να μην είμαι όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι που είναι φυσιολογικοί;».

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής Γ΄ Λουκά (7/10/18)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία

Β΄ Κορ. ια΄ 31 - ιβ΄ 9

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Γ΄ Λουκά

Αποτέλεσμα εικόνας για Ἡ ἀνάστασις τοῦ υἱοῦ τῆς χήρας ἐν Ναΐν


ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ Ζ´ 11 - 16
η ανάσταση του υιού της χήρας στη Ναν

Κυριακή Γ΄ Λουκά: ακολουθία όρθρου, μουσικά κ.α.


Κυριακή Γ΄ Λουκά

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: την ακολουθία του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018:

Γιατί η προφητεία συσκιάσθηκε με ασάφεια;(Μ.Φωτίου)


Ο προφητικός λόγος είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο μέσα στην Χριστιανική Πίστη. Είναι είδος θρησκευτικού θεόπνευστου λόγου που συναντούμε κυρίως στα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης.

ΓΕΡΟΝΤΙΚΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ: Στέφανος Μοναχός ὁ Ἀμερικάνος

Άποψη της Ι. Σκήτης της Αγ. Άννης

 Στην Ιερά Σκήτη της Αγίας Άννης και συγκεκριμένα στην Καλύβα «Γέννησις της Θεοτόκου», με αυταπάρνηση, ασκητική ζωή και τέλεια υπακοή, έζησε σαν τέλειος υποτακτικός ό Πάτερ Στέφανος, ό οποίος ήταν κι ό τελευταίος διάδοχος στην Καλύβη αυτή και συνεχιστής της

Ο Αρχιμ/της π. Ιωακείμ
ενάρετης ζωής και πολιτείας, πού είχε ή ευλαβέστατη Συνοδεία του Γέροντα Γρηγορίου, πρώην Κωνσταμονίτου και του οσιότατου αρχιμανδρίτη Ιωακείμ, ό όποιος ήταν και ό Γέροντας του Μονάχου Στέφανου και επειδή είχε έρθει κι αυτός, όπως και ό Γέροντας του Ιωακείμ από την Αμερική, όλοι τον ήξεραν και τον αποκαλούσαν
«Στέφανος ό Αμερικάνος».

Νέα αιτήματα: Παντελής, Ευαγγελία, Μάξιμος, Κυριακός και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τη Λεμονιά



γάπη νυπόκριτος. ποστυγοντες τ πονηρόν, κολλώμενοι τ γαθ, τ φιλαδελφί ες λλήλους φιλόστοργοι, τ τιμ  λλήλους προηγούμενοι, τ σπουδ μ κνηροί, τ πνεύματι  ζέοντες, τ Κυρί δουλεύοντες, τ λπίδι χαίροντες, τ θλίψει πομένοντες, τ προσευχ προσκαρτεροντες...(Ρωμ. ιβ΄,9-12)

Παρακαλώ ας βάλουμε στις προσευχές μας τον Παντελή και τη σύζυγό του Ευαγγελία. Ας ευχηθούμε ο Θεός να τους φωτίσει, για να μαλακώσει η ψυχή τους.

Ας προσθέσουμε και ένα 4χρονο παιδάκι τον Μάξιμο που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού.

Τέλος, ας βάλουμε στην προσευχή μας τον Κυριάκο που πριν λίγες μέρες έσπασε το αριστερό του γόνατο και περνά πολλές δοκιμασίες. 

Ενημέρωση

 Λεμονιά (ΕΔΩ) μέ τόν καρκνο στόν μαστό, μετά πό τήν ρχική πέμβαση παρουσίασε σοβαρές πιπλοκές πού χουν γενικς ξεπεραστε καί τώρα βρίσκεται στήν φάση τν χημειοθεραπειν.  Συνεχίζει νά χει νάγκη τν προσευχν τν δελφν της.

Τι σημαίνει πρακτικά η απόφαση της Μόσχας για την Κωνσταντινούπολη

Μετά τις αναταράξεις των πρώτων ωρών μετά την ανακοίνωση της Ι. Συνόδου του Πατριαρχείου της Ρωσίας πολλοί ήταν αυτοί που δεν κατάλαβαν πλήρως τι σημαίνει η απόφαση της ρωσικής Εκκλησίας.