Ετικέτες

14.1.21

Άγιος Πορφύριος : «συλλαβιστά διάβαζα το βίο του Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου, και θέλοντας να τον μιμηθώ έφυγα από τους γονείς μου κρυφά…»

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Πορφύριος : «συλλαβιστά διάβαζα το βίο του Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου, και θέλοντας να τον μιμηθώ έφυγα από τους γονείς μου κρυφά…»

Ο άγιος Ιωάννης ο Καλυβίτης (15 Ιανουαρίου) εμνευστής των παιδικών αγώνων και ασκήσεων του σύγχρονου αγίου Πορφυρίου

Με αφορμή την μνήμη του αγ. Ιωάννου του Καλυβίτου, θα αναφερθούμε στην επιρροή που είχε ο ο βίος του στον μεγάλο άγιο των ημερών μας , τον άγιο Πορφύριο.

Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ




 Δήλωση της άτυπης νεανικής ομάδας 

των “Τέκνων των Αγίων Δημητρίου και Πορφυρίου”

 

                       

Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

 

Μέσα από την καρδιά μας, ως νέοι και νέες, πτυχιούχοι και φοιτητές διαφόρων σχολών της Ελλάδος μας, θα θέλαμε να ομολογήσουμε αυτό το οποίο ζει και βιώνει η Μάνα Εκκλησία μας αιώνες τώρα, ότι δηλαδή η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.

Βίος Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου

15 Ιανουαρίου
Ο όσιος Ιωάννης ο Καλυβίτης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 460 μ.Χ., όταν βασίλευε ο Λέων ο πρώτος. Ο πατέρας του Αγίου ήταν ο Ευτρόπιος, συγκλητικός στο αξίωμα και πολύ πλούσιος και η μητέρα του ήταν η Θεοδώρα. Και οι δύο γονείς χαρακτηρίζονταν για την ευσέβειά τους. Απέκτησαν τρία παιδιά εκ των οποίων το μικρότερο ήταν ο Ιωάννης. Από την παιδική του ηλικία φαινόταν διαφορετικός από τα αδέρφια του γιατί έδειχνε να μην τον απασχολεί η άνοδος σε κοσμικά αξιώματα, αλλά είχε ιδιαίτερη προσήλωση στον λόγο του Θεού και το ενδιαφέρον του στρεφόταν γύρω από τις ακολουθίες της Εκκλησίας.

Όσιος Παύλος ο Θηβαίος

   



Εικόνα: Άγιος Aντώνιος και Άγιος Παύλος ο Θηβαίος
β'μισό του 17ου αι. μ.Χ. - Mονή Ξηροποτάμου, Άγιον Όρος

15 Ιανουαρίου

Τί δέν θά σοῦ ποῦνε ποτέ σχετικά μέ τά γενετικά ἐμβόλια mRNA! Γενετίστρια Alexandra H. Caude (Βίντεο)

 

 

Τί δέν θά σοῦ ποῦνε ποτέ 

σχετικά μέ τά γενετικά ἐμβόλια mRNA!

Γενετίστρια Alexandra H. Caude

Βίντεο

 

Ἀκολουθεῖ βίντεο:

Μαμά, φέτος θα πεθάνω, θέλω να πάω στον παράδεισο!


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!
Μην το προσπεράσετε!

Μαμά, φέτος θα πεθάνω, θέλω να πάω στον παράδεισο!
Η περίπτωση ενός Αγίου παιδιού με πολύ πίστη και
με το χάρισμα της διαίσθησης και προόρασης.

Φῶτα αιχμαλωσίας ὁλόφωτα…

 

Ἀπολείτουργα, καὶ ἐνόσῳ ὁ ἱεροπρεπὴς ὡς βυζαντινὸς τελετουργὸς παπα-Δωρόθεος ἐτελείωσε νὰ μοιράζῃ τὸ ἀντίδωρον εἰς τοὺς εὐθαρσεῖς πιστούς, οἵτινες ἐν μαρτυρικῷ φρονήματι εἶχον ἀγνοήσει τὰς ἀπειλὰς τῶν παρανόμων δυναστῶν, τῶν κρίμασι τίς οἶδε Κυρίου διαχειριζομένων αὐταρχικῶς τὴν κυβέρνησιν τοῦ δυστήνου τούτου τόπου, διακηρυξάντων δὲ προπετῶς καὶ βλασφήμως ὡς ἀπηγορευμένα τὰ προσφιλέστατα τῷ λαῷ Φῶτα, διέκρινεν πρὸ τῆς εἰσόδου τοῦ ναοῦ δύο νεανίας εὐσταλεῖς, ἐν πλήρει ἐξαρτήσει τῆς στολῆς αὐτῶν, οἵτινες ἐπλησίαζον πρὸς αὐτόν. Ἦσαν «Ματατζῆδες», τῇ ὄψει ὄντως φοβεροί. Ἔφερον εὐμεγέθη μελανὸν θώρακα εἰς τὸ στῆθος, ὀνομαζόμενον ἀλεξίσφαιρον, ἄρβυλα δὲ βαρέα καὶ περικνημίδας, ἦσαν δὲ περιεζωσμένοι μὲ ζώνην φέρουσαν περίστροφον ἀπειλητικόν, χειροπέδας δ᾿ ἐπίσης καὶ ῥάβδον ξυλοδαρμοῦ, τὴν ἐπιλεγομένην φραγκιστὶ γκλόμπ.

π. Αντώνιος Στυλιανάκης: "το ΔΙΣ εξαμαρτείν"


Σχολιασμός της επικαιρότητας και Πνευματικές παρεμβάσεις 
υπό ιατρού Αρχιμ. π. Αντωνίου Στυλιανάκη.

10.01.21

Η στοχοποίηση της Εκκλησίας με ψευδή δημοσιεύματα για μη τήρηση των μέτρων και η «απάντηση» της ΔΙΣ με προσφυγή στο ΕΣΡ

Πολλά περιστατικά έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα με ψευδή δημοσιεύματα να κατηγορούν την Εκκλησία ότι λειτουργεί κατά της δημόσιας υγείας. Ιδιαίτερα για την εορτή των Θεοφανείων η Διαρκής Ιερά Σύνοδο μετά από τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε, την Τρίτη και την Τετάρτη 12 και 13 Ιανουαρίου, εξέδωσε ανακοίνωση για ορισμένα πλάνα που προβλήθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς τα οποία ήταν παλαιότερων ετών και κατηγορούσαν τους πιστούς ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού. 

Η ανακοίνωση της ΔΙΣ αναφέρει για το συγκεκριμένο περιστατικό: